Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
TD opowiada głupoty a admin nie odda władzy
Autor Wiadomość
marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Wysłany: Wto 06 Cze, 2006   TD opowiada głupoty a admin nie odda władzy

tomasz-dominik napisał/a:
Czujemy się odpowiedzialni za forum jako miejsce gdzie nasi forumowicze mogą wypowiadać swoje myśli i odczuwać satysfakcję z tego, że forum jest integralną częścią tego osiedla.
Większe głupoty tylko opowiadają politycy spójrz TD tutaj mało ludzi z forum zabanowaliście
najpierw sobie przypomnij jak ograniczasz wypowiedzi na forum
a potem wciskaj ludziom te swoje kity.
Kaffi napisał/a:
A wracając do tematu wątku – w związku z ostatnimi wydarzeniami na Forum rezygnacja 314TeRa zostaje wycofana. W najbliższym czasie nastąpią na Forum zmiany, które w mojej opinii wyjdą Forum na dobre. Ale o tym wkrótce.

Adminowi się odwidziało i teraz jednak nie odda domeny.
Przecież to śmiech na sali co wy wyprawiacie
w moich oczach jesteście niewiarygodni i niepoważni
wasze słowo nic nie znaczy.

Kaffi napisał/a:
A wątek ten zamykam jako nieaktualny...

Zapomniałaś dopisać, aby nie dopuścić do dyskusji i krytyki dyktatora.

Destiny 
totalny rekordzista

Wysłany: Wto 06 Cze, 2006   

marekneon napisał/a:
Przecież to śmiech na sali co wy wyprawiacie
w moich oczach jesteście niewiarygodni i niepoważni
wasze słowo nic nie znaczy.

No właśnie! O co chodzi??
Podobno dla admina, forum, to żadna przyjemność, nie ma na nie czasu, itp. itd. a tutaj nagle taka odmiana... Gdzie więc są profity z dalszego utrzymywania forum, które spowodowały zmianę decyzji??
marekneon napisał/a:
Zapomniałaś dopisać, aby nie dopuścić do dyskusji i krytyki dyktatora.

och tak! tym bardziej, że wątek w tym momencie stał się jeszcze bardziej aktualny!

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Wto 06 Cze, 2006   Re: TD opowiada głupoty a admin nie odda władzy

marekneon napisał/a:

A po co ma oddawać domenę? Przecież macie swoją własną, bardzo ładną. :)

Po co ma oddawać bazy, skoro nie zamyka Forum? Przecież ich i tak nie skonsolidujecie z waszym nowym (kwestie techniczne) - moglibyście jedynie utrzymywać to Forum w stanie "tylko o odczytu". Więc skoro miałoby by być "tylko do odczytu" to chyba lepiej jak będzie "do odczytu i zapisu", czyż nie?

Naprawdę, pomijając już wszystko inne, nie rozumiem dlaczego, mając swoje nowe, wspaniałe Forum, przychodzicie tutaj i się awanturujecie. Co chcecie osiągnąć - oprócz jakiejś niezrozumiałej dla mnie rywalizacji i chęci pokrzyczenia jacy do Admin i Moderatorzy są źli?

Proszę, wytłumaczcie mi, ale tak na spokojnie. Bo ja po prostu tego nie rozumiem. :)

Biała 
totalny rekordzista
wc

drew napisał/a:
Po co ma oddawać bazy, skoro nie zamyka Forum? Przecież ich i tak nie skonsolidujecie z waszym nowym (kwestie techniczne) - moglibyście jedynie utrzymywać to Forum w stanie "tylko o odczytu". Więc skoro miałoby by być "tylko do odczytu" to chyba lepiej jak będzie "do odczytu i zapisu", czyż nie?

Aby dotrzymac słowa, jak się powie A trzeba powiedzieć i B. i poprzeć słowa czynami.
Kiełbase przedwyborczą dają tylko politycy.

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

drew napisał/a:
A po co ma oddawać domenę? Przecież macie swoją własną, bardzo ładną.
Ponieważ napisał to
Cytat:
Niniejszym oświadczam, że rezygnuję z administrowania forum www.slowicza.org. Osoby zainteresowane administrowaniem tego forum proszone są o zgłoszenie się w tym wątku. Przekazany zostanie komplet: hasła, skrypty z bazą, oraz domena ważna do 03.03.2007. Do czasu pojawienia się nowego administratora będzie ono działało w obecnym miejscu, a administracja z mojej strony zostanie ograniczona do niezbędnego technicznego minimum.
A jak rozumiem, jeśli się coś publicznie oświadcza
to znaczy, że tak się zrobi, jeśli się teraz zmienia zdanie
jest się niewiarygodnym w zdrobnieniu kłamczuszek
drew napisał/a:
Naprawdę, pomijając już wszystko inne, nie rozumiem dlaczego, mając swoje nowe, wspaniałe Forum, przychodzicie tutaj i się awanturujecie. Co chcecie osiągnąć - oprócz jakiejś niezrozumiałej dla mnie rywalizacji i chęci pokrzyczenia jacy do Admin i Moderatorzy są źli?
Uczestniczę w paru forach
i jako uczestnik i tego forum tak jak ty
mam prawo do wypowiedzi na nim (chyba, że odbierzecie mi taką możliwość).
Ponieważ bardzo cię szanuje mam prośbę niedziel nikogo na was i nas
mogę być na tysiącach for i jak dobrze czytam regulamin jestem jego pełnoprawnym uczestnikiem.
Na forum www.slowicza.org.pl możesz Drew do bólu kwestionować i polemizować z adminem i moderatorem bez zabanowania
właśnie, dlatego więcej piszę tam niż tu
ciągłe ostrzeżenia sprawiły, że nie chce mi się tu dużo pisać.
Nie mogę jednak patrzeć i siedzieć cicho jak moderatorzy wypisują głupoty
zapominając o przeszłości i o własnych słowach

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

marekneon napisał/a:
Większe głupoty tylko opowiadają politycy spójrz TD tutaj mało ludzi z forum zabanowaliście

Czy liczba Ostrzeżeń świadczy jedynie o Moderatorach czy o zachowaniu Użytkowników ? ... Czy ilość mandatów świadczy o kierowcach czy policjantach ?

Co do reszty zarzutów poproszę o odpowiedź na pytanie zadane przez Drew.

p.s.
Marku, określenie "głupoty" jest obraźliwe i napewno nie odnosi się do wyrażania różnicy poglądów w sposób konstruktywny.

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Białą, Markuneonie
Dziękuję za odpowiedź - niestety, nie odpowiedziała ona na moje pytanie: Jaką wartość dodaną miałoby przekazanie w obecnej sytuacji domeny/bazy komukolwiek? Pokażcie mi konkretne zalety takiego przekazania - bo to, że 314ter coś powiedział a potem wskutek zaistniałych faktów zmienił zdanie to nie jest żaden argument. Tak, 314ter zmienił zdanie - ale pokażcie mi dlaczego byłoby lepiej, gyby zdania nie zmienił?

Oprócz, oczywiście, poczucia satysfakcji pewnej grupy osób.

I jeszcze jedno, Markuneonie - nie dzielę ludzi na "was" i "nas". Ten podział nastąpił, rzekłbym, naturalnie. Jest grupa osób, która kontestuje każde posunięcie obecnego Admina i Moderatorów tego Forum i która aktywnie promuje nowe Forum. I świetnie, wolno im. Nie mam nic przeciwko. Ale nie udawajmy, że cała ta sytuacja nie doprowadziłą do jakiegoś podziału. Bądźmy przynajmniej wobec siebie szczerzy.
Nie kwestionuję też twojego prawa do pisania tutaj. Zastanawia mnie tylko znowu - jaki cel przyświeca Wam (tak, muszę użyć tutaj słowa "Wam" - nie mogę bowiem użyć słowa "Nam" :) ) w pojawianiu się tutaj tylko po to, aby kontestować. Ja po prostu, kiedy jakieś miejsce mi nie odpowiada, nie odwiedzam go. Chyba, że jestem masochistą. Albo awanturnikiem. O co, oczywiście, Was nie posądzam - stąd moje zdziwienie. :)

gawron 
totalny rekordzista

Drew, litosci, jak prage zakwitnac itd... kto jak kto, ale Ty chyba dokladnie zrozumiales nasze wczesnejsze propozycje... nie wiem po co znowu ta prowokacja i mijanie sie z faktami --- czy tylko po to, aby TD mogl napisac, iz koncze i zaczynam czesto pisac na tym forum? Z goru oswiadczam iz czytac bede i oswiadczalem, iz nie bede sie wypowiadal nieprowokowany. Jednak Twoja wypowiedz to czysta prowokacja kierowana w moja i RoY strone...
drew napisał/a:
A po co ma oddawać domenę? Przecież macie swoją własną, bardzo ładną.

przypomne, iz ta z ktorej korzysta 314TeR jest rowniez nasza...
a nowa domena powstala po to, aby oba fora po przejeciu administrowania polaczyc... ale o tym zaraz

drew napisał/a:
Przecież ich i tak nie skonsolidujecie z waszym nowym (kwestie techniczne) - moglibyście jedynie utrzymywać to Forum w stanie "tylko o odczytu". Więc skoro miałoby by być "tylko do odczytu" to chyba lepiej jak będzie "do odczytu i zapisu", czyż nie?

a kto powiedzial iz w sensie technicznym bedzie jedno?
a kto powiedzial iz to zostanie zamkniete?
przeciez wyraznie mowilismy, iz jedno zostanie do pisania a drugie zostanie jako archiwum --- do tego potrzebna na byla druga domena i w dodatku bardzo podobna...
Wasze dzialania (Twoje rowniez) pokazuja ponownie, iz decydowac za uzytkownikow chcecie a ich (Uzytkowinkow) wola jest dla Was malo istotna bo nieomylni jestescie. Przykre, ale prawdziwe.

Co by sie stalo gdybysmy przejeli administrowanie forum?
Wyjasnie lopatologicznie... skoro tak ciezko to zrozumiec
Uzytkownicy zadecydowaliby, ktore forum zostaje zablokowane do pisania, ale z mozliwoscia kontynuowania rozpoczetych watkow poprzez podawanie linkow do zamknietego forum, ktore mialoby mozliwosc czytania...
Nikt nie napisal, iz ja gawron czy ja RoY lub razem decyzje oglosimy i juz. Jednak Was (w tym Ciebie rowniez) przeraza to, iz Uzytkownicy mogliby zadecydowac, ze to forum ma byc archiwum a nie nowe... dla mnie i dla RoY nie bylo roznicy, ktore forum bedzie glowne, a ktore archiwum -- glownym celem bylo polaczenie oraz zasady... teraz jest juz po ptakach... podzial zostanie. Tylko, ze podzialu nie dokonal RoY czy gawron tylko 314Ter wraz z Moderatorami oraz Toba Drewie.

BTW -- nadal nie Wiesz tak naprawde o co nam chodzi i udowadniasz to swoim kolejnym jednostronnym komentarzen nie trzynajacym sie faktow... i wcale mne to nie dziwi... bo jak sie chcesz przekonac czy np. sok jest smaczy ale nie chcesz go sprobowac...

gawron 
totalny rekordzista

drew napisał/a:
ale pokażcie mi dlaczego byłoby lepiej, gyby zdania nie zmienił?

to chyba jest bardzo proste.... byloby jedno forum bez podzialow, nie byloby zlosliwych komentarzy Moderatorow czy Admina i Uzytkownicy byliby najwaznejsi a nie tzw "Zarzad forumowy" wspierany przez bylego Moderatora...

tyle, ze teraz jest juz za pozno... nie chcieliscie polaczenia to go nie bedzie... nie bedziemy na sile przekonywac Was do tego, ze osiedle jest jedno i jedno powinno byc forum...

i nie pytaj po co nowe forum zostalo zalozone? bo odpowiedz tez jest oczywista... bo tu sie ciezko oddychalo a "Zarzad forumowy" mial nas w miejscu gdzie plecy traca swoja szlachetna nazwe... nie chcieliscie rozmawaiac o zmianach, moderowaniu, problemach dotyczaczy forum bo zyliscie i zyjecie nadal w przekonaniu, iz tylko Wy macie prawo do ksztaltowania forum ustalania zasad itd ... to bylo jasno napisanie przez 314TeRa... mam przypomniec?
prosze bardzo...(hmmm... nie moge odszukac oswiadczenia 314Tera) mniej wiecej brzmialo tak ---" jestem właścicielem Forum, założyłem je, opłacam i to ode mnie zależy czy i w jakiej formie ono jest"

Drew -- czy mam cos jeszcze doprezyzowac?

gawron 
totalny rekordzista

Czy liczba Ostrzeżeń świadczy jedynie o Moderatorach czy o zachowaniu Użytkowników ?

czyzbys uwazal, ze tylko o Uzytkownikach?
oswiadczam Tobie, ze w wiekszosci przypadkow zle swiadcza o Moderatorach...

BTW...

przypadkiem nie pisz, ze dzialasz tylko dla dobra tego forum bo to czysta hipokryzja w Twoim wykonaniu, z ktora mamy do czynienia od jakiegos czasu!

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Pomijam cały emocjonalny potok słów, którym mnie, Gawronie, uraczyłeś. Nie będę się odnosił do stwierdzenia, że moje spokojne pytanie to "prowokacja wymierzona w Ciebie i RoYa" - chociaż nie odniosłem się do nikogo personalnie w przeciwieństwie do ataków i oskarżeń personalnych w Twoich postach. Nie odniosę się do stwierdzenia, że "mój komentarz nie trzyma się faktów" (czyli kłamię) - chociaż nie wskazałeś mi, które fakty przeinaczyłem.
Przejdę do jednego konkretu:

gawron napisał/a:

Uzytkownicy zadecydowaliby, ktore forum zostaje zablokowane do pisania, ale z mozliwoscia kontynuowania rozpoczetych watkow poprzez podawanie linkow do zamknietego forum, ktore mialoby mozliwosc czytania...
Nikt nie napisal, iz ja gawron czy ja RoY lub razem decyzje oglosimy i juz. Jednak Was (w tym Ciebie rowniez) przeraza to, iz Uzytkownicy mogliby zadecydowac, ze to forum ma byc archiwum a nie nowe... dla mnie i dla RoY nie bylo roznicy, ktore forum bedzie glowne, a ktore archiwum -

A dlaczego chcesz koniecznie zamykać którekolwiek Forum? Ja nie chcę.
Chcesz dać ludziom wolność przez głosowanie? Widzisz, a ja chcę dać ludziom wolność przez możliwośc decyzji. Mają dwa Fora - niech sobie piszą gdzie chcą. Bez zamykania.
Masz rację - przeraża mnie. Przeraża mnie że w "demokratycznym głosowaniu" zabrano by ludziom prawo do podjęcia decyzji, gdzie chcą pisać.
Nie przeraża mnie to, jeśli każdy Użytkownik, mając wciąż możliwość pisania tutaj, podejmie sam decyzję że chce pisać na nowym Forum. Bo wiem, że w ten sposób zagwarantowałem tym ludziom wolność wyboru. Oni sami zadecydowali - a nie ktoś w jakiejś ankiecie.

Przepraszam, nawiążę do przeszłości:
Pamiętasz sprawę zamknietych działów? Wówczas też nie chciałeś dać ludziom wyboru. Nie chciałeś, aby mieli i działy otwarte i zamknięte. Nie chciałeś dać im możliwości wyboru, gdzie chcą pisać - tylko spowodowałeś, że część ludzi poczuła się oszukana, że zabrano im coś zasłaniając się "wolą większości".
Widzisz, Gawronie - jak pewnie znasz moje poglądy, dla mnie wolność to możliwość decydowania o sobie. Dlatego sam Ci proponowałem założenie drugiego Forum - aby każdy mógł zadecydować. I z tego samego powodu nie chcę, aby to - lub drugie - Forum było zamykane w wyniku jakiegoś głosowania. W wyniku decyzji podejmowanych przez "tyranię większości".

Gawronie - pozwól ludziom wybrać tak, jak chcą. A nie tak, jak chcesz Ty.
Ja uszanuję wybór każdego z nich. A Ty?

gawron 
totalny rekordzista

drew napisał/a:
Pomijam cały emocjonalny potok słów, którym mnie, Gawronie, uraczyłeś.

a to nie wolno emocjonalnie podchodzic do Twoich wypowiedzi? przeciez forum sluzy do przekazywania emocji rowniez... czy tak nie jest?
drew napisał/a:
Nie będę się odnosił do stwierdzenia, że moje spokojne pytanie to "prowokacja wymierzona w Ciebie i RoYa" - chociaż nie odniosłem się do nikogo personalnie w przeciwieństwie do ataków i oskarżeń personalnych w Twoich postach.

to nie byly ataki personalne tylko stwierdzenia faktow... mylisz pojecia!
drew napisał/a:
Nie odniosę się do stwierdzenia, że "mój komentarz nie trzyma się faktów" (czyli kłamię) - chociaż nie wskazałeś mi, które fakty przeinaczyłem.

a szkoda.. pokaz mi, ze to ja mijam sie z prawda a nie Ty...
wskazalem --- o zamykaniu tego forum i zaraz wskaze nastepne

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Czy liczba Ostrzeżeń świadczy jedynie o Moderatorach czy o zachowaniu Użytkowników ? ... Czy ilość mandatów świadczy o kierowcach czy policjantach ?

Czyli twierdzisz, że ludzie, którzy mają ostrzeżenia
to są ludźmi nie kulturalnymi
natomiast ty rozdając ostrzeżenia uczysz kultury wypowiedzi.
Marku, określenie "głupoty" jest obraźliwe i napewno nie odnosi się do wyrażania różnicy poglądów w sposób konstruktywny.
Wiem mam ostrzeżenia, czyli jestem niekulturalny
drew napisał/a:
314ter coś powiedział a potem wskutek zaistniałych faktów zmienił zdanie to nie jest żaden argument. Tak, 314ter zmienił zdanie - ale pokażcie mi dlaczego byłoby lepiej, gyby zdania nie zmienił?

Nie rozważam tutaj, co by było leprze gdyby
Interesuje mnie ten jeden konkretny przypadek
admin, który twierdzi, że to jego forum
a inni nie maja nic do gadania nagle zmienia zdanie
i oświadcza ze zrzeka się administrowania
po czym znowu zmienia zdanie i mówi, że nie odda
Czy twoim zdaniem to jest w porządku

gawron 
totalny rekordzista

drew napisał/a:
A dlaczego chcesz koniecznie zamykać którekolwiek Forum?

jezeli Uzytkownicy by tak zadecydowali tak by sie stalo...

drew napisał/a:
Chcesz dać ludziom wolność przez głosowanie? Widzisz, a ja chcę dać ludziom wolność przez możliwośc decyzji. Mają dwa Fora - niech sobie piszą gdzie chcą. Bez zamykania.
Masz rację - przeraża mnie. Przeraża mnie że w "demokratycznym głosowaniu" zabrano by ludziom prawo do podjęcia decyzji, gdzie chcą pisać.
Nie przeraża mnie to, jeśli każdy Użytkownik, mając wciąż możliwość pisania tutaj, podejmie sam decyzję że chce pisać na nowym Forum. Bo wiem, że w ten sposób zagwarantowałem tym ludziom wolność wyboru. Oni sami zadecydowali - a nie ktoś w jakiejś ankiecie.

Czy Ty przypadkiem nie bawisz sie w swietego mikolaja? Ciagle bys cos komus dawal a nie pytasz sie czy ten ktos tego chce... znowu podejmujesz decyzje za Uzytkownikow w imie wolnosci --- jak dobrze sobie przypominam podzialy forum to zdaniem wiekszosci byly zawsze zle odbierane --- a Ty po raz kolejny opowiadzasz sie za podzialami... ale ok... masz do tego pelne prawo.

gawron 
totalny rekordzista

drew napisał/a:
Przepraszam, nawiążę do przeszłości:
Pamiętasz sprawę zamknietych działów? Wówczas też nie chciałeś dać ludziom wyboru. Nie chciałeś, aby mieli i działy otwarte i zamknięte. Nie chciałeś dać im możliwości wyboru, gdzie chcą pisać - tylko spowodowałeś, że część ludzi poczuła się oszukana, że zabrano im coś zasłaniając się "wolą większości".

Drew po raz kolejny nie trzymasz sie faktow od poczatku do konca i przedstawiasz cale zajscie tak jak Tobie jest wygodniej.
Skoro pamiec Tobie szwankuje to przypomne...
Bylem za likwidacja dzialow zamknietych -- opowiadalem sie za tym, aby je zlikwidowac i namawialem do tego... jednak ostateczny krok w ich likwidacji nie byl w moich rekach.
Jezeli nie pamietasz nie mialem wplywu na wasze decyzje... to Zarzad forumowy w tym rowiez Ty decyzje podejmowaliscie... skoro moje argumenty Was wtedy przekonaly to nie zwalaj teraz na mnie faktu dokonania likwidacji dzialow zamknietych... To Ty oraz Zarzad forumowy je likwidowal a nie ja!
To ze ankiety, pytani itd. byly zle postawione to nie znaczy ze teraz te same bledy by sie pojawialy... ja sie ucze na bledach a Ty?

Odpowiedz do tematu