Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 Moderatorzy
Ponieważ pojawiły się wypowiedzi wskazujące, że obecny skład moderatorów nie spełnia oczekiwań części Forumowiczów, chciałbym zasięgnąć Waszej opinii. Ma temu posłużyć powyższa ankieta.
Bardzo Was proszę, weźcie w niej udział. Nie ważne, czy aktywnie pisujecie, czy jedynie czytacie to Forum i własne posty umieszczacie rzadko - lub nawet wcale. Chcielibyśmy poznać opinię każdego z Was.
Ankieta będzie trwała tydzień. Z góry dziękuję każdemu za jej wypełnienie.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Ostatnio zmieniony przez drew Wto 27 Cze, 2006, w całości zmieniany 1 raz
nie będę głosowała na tak zadane pytanie, ponieważ jest to manipulacja w czystym wydaniu.
Rozszerzyć oznacza, że obecny skład się nie zmieni tylko pare osób dojdzie, czyli nic sie nie zmieni.
Stosownisze byłoby pytanie - czy jestes za nowymi wyborami moderatorów.
Jest to pytanie zamknięte, sugerujące rozwiązanie. Czy odpowiemy tak, czy nie wszystko zostanie po staremu
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006
Już tłumaczę.
Pytanie dotyczy rozszerzenia - całkowicie świadomie. Dlaczego? Ponieważ jestem zwolennikiem ewolucji a nie rewolucji. Nie jestem zwolennikiem metod "nowa miotła dobrze sprząta" czyli przyszedł nowy admin, wyrzuca stary skład moderatorów, wrzuca nowy. Jestem zwolennikiem kontynuacji, łagodnych przejść organizacyjnych...
Z tego między innymi powodu poprosiłem moderatorów o powstrzymanie się od rezygnacji - a chęć taką niektórzy z nich wyrazili.
Nie chcę też robić "sądu kapturowego nad moderatorami" - wystawić ich na platformę i niech wzburzona publika rzuca pomidorami. W kogo nie trafią, ten zostaje
Po prostu wydaje mi się, że być może (w tym właśnie zakresie chciałbym poznać Wasze opinie) najszczęśliwszym rozwiązaniem jest obecnie odświeżenie składu poprzez włączenie nowych, neutralnych osób. Osób "spoza układu" że tak to sobie z przymrużeniem oka określę
Rzeczywiście, zabrakło opcji "ani jedno, ani drugie" - moje niedopatrzenie. Ale można założyć, że skoro ktoś chce moderatorów wyrzucać (bo tak rozumiem intencje przedpisców) to na ich miejsce chce chyba przyjąć nowych? Zatem głosowanie na "tak" można naciągnąć do interpretacji "chcę nowych twarzy w gronie moderatorów". Proponuję zatem wykonanie takiego naciągania - a do następnej ankiety lepiej się przyłożę, obiecuję .
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Nie chcę też robić "sądu kapturowego nad moderatorami" - wystawić ich na platformę i niech wzburzona publika rzuca pomidorami. W kogo nie trafią, ten zostaje
skoro poslugujesz sie porownaniami sadowymi to pozwol, iz pociagne temat kawalek dalej --- "sad kapturowy sie juz odbyl" a pomidory trafialy tych, ktorych trafiac mialy --- byly oskarzenia i byla obrona... teraz powinna sie wypowiedziec "ława przysieglych" i werdykt podac....
drew napisał/a:
Zatem głosowanie na "tak" można naciągnąć do interpretacji "chcę nowych twarzy w gronie moderatorów"
ja jako gawron (jeden z lawy przysieglych) -- chce nowych twarzy i chce odwlania starych, ale nie wszystkich... skad bedziesz wiedzial ktorych?
Ze względu na skrajne zacietrzewienie użytkowników obu piaskownic sądzę, że należałoby odnowić (nie tylko poszerzyć) grono moderatorów. Pozostaje pytanie: co to da? Bo jeśli zaowocowałoby to połączeniem obu forów móglbym się poświęcić i nawet polubiłbym Destiny, powróciłbym do modliszkowego pomysłu trzepaka czy popingpongowałbym z Gawronem (uff - straszne). Co jeszcze (ja maluczki) mogę zrobić????????
jakos nie tak dawno chyba o tym pisalismy, ale nie wyszlo... czy warto jeszcze raz przez to przechodzic? tak sie tylko zastanawiam i nie oceniam pomyslu..
Nie mówie o pozbyciu się starych moderatorów ani odświerzenia obecnego kółka wzajemnej adoracji.
Proponuję aby do wyborów przystąpili obecni moderatorzy jak i nowi kandydaci.
może sie okazać, że nie wszysycy z obecnych Moderatorów są bee i zostana powołani na następną turę.
Nowe wybory nie wykluczają udziału starego składu.
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006
dar napisał/a:
Bo jeśli zaowocowałoby to połączeniem obu forów
Dar, jedno zdanie ode mnie, połączenie fizyczne jest niemożliwe, niestety to już ustaliliśmy, baz postów nie skleimy, możliwe jest jedynie zamknięcie jednego i przejście Użytkowników na drugie.
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum