Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Moderatorzy

Czy uważasz, że należy obecny skład moderatorów rozszerzyć o nowe osoby
tak
57%
 57%  [ 11 ]
nie
42%
 42%  [ 8 ]
Głosowań: 19
Wszystkich Głosów: 19

Autor Wiadomość
drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006   Moderatorzy

Ponieważ pojawiły się wypowiedzi wskazujące, że obecny skład moderatorów nie spełnia oczekiwań części Forumowiczów, chciałbym zasięgnąć Waszej opinii. Ma temu posłużyć powyższa ankieta.

Bardzo Was proszę, weźcie w niej udział. Nie ważne, czy aktywnie pisujecie, czy jedynie czytacie to Forum i własne posty umieszczacie rzadko - lub nawet wcale. Chcielibyśmy poznać opinię każdego z Was.

Ankieta będzie trwała tydzień. Z góry dziękuję każdemu za jej wypełnienie.
Ostatnio zmieniony przez drew Wto 27 Cze, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 19 Cze, 2006   

drew napisał/a:
Bardzo Was proszę, weźcie w niej udział.

zastosowalem sie do Twojej prosby.

jednak zastanawia mnie samo pytanie...
czy przypadkiem nie pojawilo sie male niedoprezyzowanie?

nie przypominam sobie wnioskow o rozszerzenie tylko o wymiane lub uzyskanie wotum zaufania przez obecnych...

przeciez na forum jest juz pieciu moderatorow... czyzbys zastanawials sie czy potrzebne jest kolejnych pieciu?

Khameir 
nie boi się klawiatury

gawron napisał/a:

Faktycznie jest jakaś mała niekonsekwencja tematu ankiety w stosunku do Twojego postu Drew....

Biała 
totalny rekordzista
wc

nie będę głosowała na tak zadane pytanie, ponieważ jest to manipulacja w czystym wydaniu.
Rozszerzyć oznacza, że obecny skład się nie zmieni tylko pare osób dojdzie, czyli nic sie nie zmieni.
Stosownisze byłoby pytanie - czy jestes za nowymi wyborami moderatorów.

Jest to pytanie zamknięte, sugerujące rozwiązanie. Czy odpowiemy tak, czy nie wszystko zostanie po staremu

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Już tłumaczę.

Pytanie dotyczy rozszerzenia - całkowicie świadomie. Dlaczego? Ponieważ jestem zwolennikiem ewolucji a nie rewolucji. Nie jestem zwolennikiem metod "nowa miotła dobrze sprząta" czyli przyszedł nowy admin, wyrzuca stary skład moderatorów, wrzuca nowy. Jestem zwolennikiem kontynuacji, łagodnych przejść organizacyjnych...
Z tego między innymi powodu poprosiłem moderatorów o powstrzymanie się od rezygnacji - a chęć taką niektórzy z nich wyrazili.

Nie chcę też robić "sądu kapturowego nad moderatorami" - wystawić ich na platformę i niech wzburzona publika rzuca pomidorami. W kogo nie trafią, ten zostaje :)

Po prostu wydaje mi się, że być może (w tym właśnie zakresie chciałbym poznać Wasze opinie) najszczęśliwszym rozwiązaniem jest obecnie odświeżenie składu poprzez włączenie nowych, neutralnych osób. Osób "spoza układu" że tak to sobie z przymrużeniem oka określę ;)

Rzeczywiście, zabrakło opcji "ani jedno, ani drugie" - moje niedopatrzenie. Ale można założyć, że skoro ktoś chce moderatorów wyrzucać (bo tak rozumiem intencje przedpisców) to na ich miejsce chce chyba przyjąć nowych? Zatem głosowanie na "tak" można naciągnąć do interpretacji "chcę nowych twarzy w gronie moderatorów". Proponuję zatem wykonanie takiego naciągania - a do następnej ankiety lepiej się przyłożę, obiecuję :) .

gawron 
totalny rekordzista

Dziekuje Drew za doprecyzowanie...

drew napisał/a:
Nie chcę też robić "sądu kapturowego nad moderatorami" - wystawić ich na platformę i niech wzburzona publika rzuca pomidorami. W kogo nie trafią, ten zostaje

skoro poslugujesz sie porownaniami sadowymi to pozwol, iz pociagne temat kawalek dalej --- "sad kapturowy sie juz odbyl" a pomidory trafialy tych, ktorych trafiac mialy --- byly oskarzenia i byla obrona... teraz powinna sie wypowiedziec "ława przysieglych" i werdykt podac....

drew napisał/a:
Zatem głosowanie na "tak" można naciągnąć do interpretacji "chcę nowych twarzy w gronie moderatorów"

ja jako gawron (jeden z lawy przysieglych) -- chce nowych twarzy i chce odwlania starych, ale nie wszystkich... skad bedziesz wiedzial ktorych?

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Cytat:
ja jako gawron (jeden z lawy przysieglych)
ława przysięgłych powinna być bezstronna :roll:

dar 
używa klawiatury

Ze względu na skrajne zacietrzewienie użytkowników obu piaskownic sądzę, że należałoby odnowić (nie tylko poszerzyć) grono moderatorów. Pozostaje pytanie: co to da? Bo jeśli zaowocowałoby to połączeniem obu forów móglbym się poświęcić i nawet polubiłbym Destiny, powróciłbym do modliszkowego pomysłu trzepaka czy popingpongowałbym z Gawronem (uff - straszne). Co jeszcze (ja maluczki) mogę zrobić????????

Khameir 
nie boi się klawiatury

dar napisał/a:
Bo jeśli zaowocowałoby to połączeniem obu forów

Co nie jest głupim pomysłem, prawda ?

dar napisał/a:
móglbym się poświęcić i nawet polubiłbym Destiny

Jacie, to aż takie poświęcenie ??

dar napisał/a:
popingpongowałbym z Gawronem (uff - straszne).

Da radę się przyzwyczaić 8)

nuta_pl 
znany gawędziarz
znany ment społeczny

Ulica: Inna
nr domu/klatki/mieszkania: 4080/2202

tomasz-dominik napisał/a:
ława przysięgłych powinna być bezstronna

to proponuje zrobic ankiete na innym forum... np. http://www.elektroda.pl/ bedzie napewno obiektywne :-k

gawron 
totalny rekordzista

Khameir napisał/a:
dar napisał/a:

Co nie jest głupim pomysłem, prawda ?

jakos nie tak dawno chyba o tym pisalismy, ale nie wyszlo... czy warto jeszcze raz przez to przechodzic? tak sie tylko zastanawiam i nie oceniam pomyslu..

Biała 
totalny rekordzista
wc

Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   

Nie mówie o pozbyciu się starych moderatorów ani odświerzenia obecnego kółka wzajemnej adoracji.
Proponuję aby do wyborów przystąpili obecni moderatorzy jak i nowi kandydaci.
może sie okazać, że nie wszysycy z obecnych Moderatorów są bee i zostana powołani na następną turę. :)
Nowe wybory nie wykluczają udziału starego składu.

Destiny 
totalny rekordzista

a to byłoby chyba najrozsądniejsze..

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

dar napisał/a:

Dar, jedno zdanie ode mnie, połączenie fizyczne jest niemożliwe, niestety to już ustaliliśmy, baz postów nie skleimy, możliwe jest jedynie zamknięcie jednego i przejście Użytkowników na drugie.

Destiny 
totalny rekordzista

dar napisał/a:
zaowocowałoby to połączeniem obu forów móglbym się poświęcić i nawet polubiłbym Destiny

połączenie jak najbardziej
co do poświęcenia - nie, dziękuję

Odpowiedz do tematu