No to super Tylko jak to k... jest, że wszyscy chcą tego samego a tego nie ma
Destiny napisał/a:
co do poświęcenia - nie, dziękuję
Dobra, dobra. Wystarczy mi, że nie wcisnęłaś ignora (tak jak obiecywałaś). Serce mi mięknie...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006
Stety/niestety muszę się zgodzić, z opinią Gawrona, że pytanie w powyższej ankiecie, jest jakby niedoprecyzowane. Z góry narzuca, akceptację obecnego składu moderatorów, z możliwością rozszerzenia ich listy, o nowe/świeże twarze.
Zdaję sobie sprawę, że ankieta ma na celu jedynie, dokonać rozeznania wśród userów, czy nowi moderatorzy mogą uzdrowić istniejącą sytuację, czy też nie. Otóż, moim zdaniem skuteczność działania, nijak ma się do liczebności władzy, sprawującej porządek (tu: na forum). Dwóch konkretnych i zdecydowanych moderatorów, czasami może zdziałać więcej, niż dziesięciu niedołężnych. Nie doprowadźmy do sytuacji, w której to, liczba moderatorów przewyższy liczbę „szarych” userów, gdyż wygląd takiego forum bardzo źle, mi osobiście kojarzy się z przeszłością (inne forum), które po pewnym czasie, poniosło sromotną klęskę. Nie oznacza to oczywiście, że taki scenariusz ma się wydarzyć na www.słowicza.org.
A teraz. Żebyście, nie odczytali mojej wypowiedzi, jako pewnego rodzaju krytyki, wobec obecnego stanu moderatorów. Oświadczam, że mi osobiście, odpowiada obecny skład moderatorski, który piastuje swoje powinności na www.slowicza.org. Przy czym ! Od pewnego czasu, zauważyć można, sinusoidalną ich aktywność, co nie jest pocieszające. Doskonale zdaję sobie sprawę, iż aura nie sprzyja do siedzenia w necie, ale wizyta niektórych z nich na forum, wydaje mi się rzadkością. Być może, śledzą rozwój wątków w ukryciu, jeśli tak, to przepraszam.
Podsumowując, uważam iż należy odsunąć na bok, wszelkiego rodzaju sympatie i antypatie. Spojrzeć na forum z pewnej perspektywy i dać szanse userom, aby to oni zdecydowali, kogo
w tej roli chcieliby zobaczyć. Mi osobiście, jest zupełnie obojętne, czy zwiększy się stan moderatorów, czy zostanie on taki, jak w chwili obecnej, czy też nastąpią wybory nowych moderatorów. Dla dobra forum, skłonna jestem zgodzić się z każdą decyzją, jaką podejmie „aktywna” większość. Przyjmę ją, jako tą najbardziej pożądaną a zarazem niepodważalną, o ile jej wybór nastąpi w ramach jasnych i logicznych reguł.
Pozdrawiam
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Dobra, dobra. Wystarczy mi, że nie wcisnęłaś ignora (tak jak obiecywałaś). Serce mi mięknie...
ignora Ci wcisnęłam i funkcjonował przez bardzo długi czas.. wydawało mi się, że każdemu należy dać drugą szansę, błędnie zresztą, jak się okazało..
w sumie przykre to, że Ci mięknie... współczuję..
ażeby nie być tego przyczyna, wciskam więc drugi raz
_________________ "Piekło wybrukowane jest dobrymi chęciami."
Ulica: Inna
nr domu/klatki/mieszkania: 4080/2202
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006
ja nacisnalem TAK ale chcialbym dopisac, ze tez uwazam, iz nalezy zweryfikowac obecnych moderatorow. a glosowanie nad kazda kandydatura powinno odbywac indywidualnie.
_________________ CAŁY TEN PORZĄDEK DO TEGO SIĘ SPROWADZA, ŻE WŁADZA DAJE KASĘ A KASA TO WŁADZA!!!
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 26 Cze, 2006
Ponieważ większość wypowiadających się jest wyraźnie zwolennikami skonstruowania zespołu moderatorów od nowa a nie jedynie jego rozszerzenia, taką właśnie konwencję przyjmiemy: nowe wybory wyłonią cały zespół a nie jedynie jego uzupełnienie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum