Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 27 Lut, 2006 Informacje dotyczące spraw bieżących forum.
Dziś przedłużyłem ważność domeny slowicza.org o kolejny rok, domena będzie ważna do 04.03.2007.
W trybie pilnym planuję wymianę skryptów forum na nowszą wersję. Jest to głównie spowodowane tym, że mój obecny serwer po prostu zaczyna nie wyrabiać. Jak jest maks parę osób, to jeszcze ujdzie, ale powyżej 8, 10 obciążenie procesami nie schodzi poniżej 90% a to już jest bardzo źle. Nowe skrypty mają sporo optymalizacji pod kątem zmniejszenia obciążenia, więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli to nie pomoże, to niestety czeka mnie wymiana maszyny na szybszą.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Ostatnio zmieniony przez 314TeR Sro 01 Mar, 2006, w całości zmieniany 1 raz
zrobimy liste... kto bierze udzial w zrzutce planowanej z jasno ustalonymi zasadami?
podamy koszty i na zakonczenie akcji poprosimy o potwierdzenie czy ostateczny udzial w zrzutce jest potwierdzony... da sie zrobic.
Adminie --- jakie sa ewentualne koszty wymiany maszyny?
p.s. moze warto pomyslec o serwerku osiedlowym z dostepem dla tych co udzial w zrzutce mieli... ???
Koszt wymiany serwerka, to kwota pomiędzy 300 a 500zł na coś w okolicy 1GHz.
no to juz wszystko jasne
zakladamy liste a potem bedziemy dzielic koszt 300-500pln (postaraj sie Adminie w miare szybko doprezyzowac cene) na ilosc osob na liscie - to ustali skladke:
wczesnej osoby, ktore sie zglaszaly nie znaly szczegolow do konca -- dlatego prosze o zglaszanie sie jeszcze raz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum