Koszt wymiany serwerka, to kwota pomiędzy 300 a 500zł na coś w okolicy 1GHz.
no to juz wszystko jasne
zakladamy liste a potem bedziemy dzielic koszt 300-500pln (postaraj sie Adminie w miare szybko doprezyzowac cene) na ilosc osob na liscie - to ustali skladke:
wczesnej osoby, ktore sie zglaszaly nie znaly szczegolow do konca -- dlatego prosze o zglaszanie sie jeszcze raz...
1. gawron
2. kania
3. Marcin Kania >:-]
.
.
.
4. Nemek
_________________ Gość drop your pants!!! Resistance is futile >:]
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 28 Lut, 2006
6.tomasz
7.dominik
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Sro 01 Mar, 2006
Po pierwsze. Sprawa kosztów, dotyczących utrzymania forum na zadawalającym poziomie.
Oczywiście zgłaszam swój akces w partycypacji kosztów, modernizacji sprzętu.
Wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł związany z dofinansowaniem naszego forum. Jestem "zielona" pod względem domen, stron internetowych i ich możliwości, ale czy istnieje możliwość, żeby na stronie www.slowicza.org zrobić coś z formie "Akcji Pajacyk", czy wyskakującego komunikatu?. Mała ikonka, której naciśnięcie będzie powodowało dodatkowe źródło finansowania bieżących wydatków forum? Oprócz ewentualnej składki, taka forma finansowania forum, byłaby myślę niezłym pomysłem. O ile oczywiście, jest szansa żeby cos takiego zrobić. Nie mam orientacji, w jaki sposób można coś takiego zrobić, jakie musza być spełnione wymogi, ale może warto jest się tym zainteresować ?
Po drugie. Szkoda, że zamknięty został wątek "Do Administratora". Był to bardzo pożyteczny wątek, myślę, że nie tylko dla mnie, ale również dla wielu forumowiczów.
Z tego wątku, można było się dowiedzieć, że:
- w przypadku przepełnienia PW, traci się wiadomości, które przychodzą po jego przepełnieniu,
- wątki w testowni, w których nic się nie dzieje, znikają po 7, czy też 14 dniach,
- problemach wyświetlenia stron forum z niektórych adresów IP,
- o problemach dotyczących "mulenia się serwera",
- o planach dotyczących konkursu na logo forum,
- propozycje dotyczące zwiększenia ilości emotionków,
- nie można spowodować, żeby posty tej samej osoby się nie sklejały,
- posty moderatorów, się nie sklejają,
- pod pewnymi nickami, kryli się spamerzy,
- jak rozwiązać problemy z nie możnością oznaczenia wiadomości, która jest w nie przeczytanych.
Oraz wiele innych ciekawych rzeczy. "Starzy" forumowicze poradzą sobie z różnymi problemami, ale ci "nowi" mogę nie wiedzieć, kogo i w jaki sposób zapytać.
Był to fajny wątek z wieloma pożytecznymi informacjami, choć nie brakowało w nim "żartów"
O pewne rzeczy faktycznie można zapytać Admina na PW, ale duża część spraw dotyczy ogółu forumowiczów i lepiej jest, kiedy pisze się o nich na forum ogólnym.
Pozdrawiam
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Ostatnio zmieniony przez modliszka Sro 01 Mar, 2006, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Sro 01 Mar, 2006
modliszka napisał/a:
Po drugie. Szkoda, że zamknięty został wątek "Do Administratora". Był to bardzo pożyteczny wątek, myślę, że nie tylko dla mnie, ale również dla wielu forumowiczów.
Z tego wątku, można było się dowiedzieć, że:
Zamknięcie jedynie ogranicza dopisywanie odpowiedzi, czytać go nadal można.
A dowiedzieć się można było wiele ciekawych rzeczy, pod warunkiem że komuś by się chciało czytać jeden wielki wór z 15 różnymi problemami przemieszanymi w czasie i jeszcze wiedział że na ten temat będzie tam napisane. Takie wątki nie mają sensu, każdy problem powinien mieć osobny wątek i tam dyskutowany jedynie jego temat. Wtedy odszukanie jest o wiele prostsze a i unikamy przenikania się różnych spraw.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
I ja się dołożę do tego naszego centrum rozrywki i informacji
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Wysłany: Sob 25 Mar, 2006
Dziś zmieniłem maszynę na której stoi forum, oraz zostały wymienione skrypty na nowszą wersję. Głównym celem było przyspieszenie działania i zmniejszenie obciążenia łącza. Niestety wymiana była powiązana z wyczyszczeniem tabel read history i niestety jeśli ktoś miał jakieś posty nie przeczytane to zostały one oznaczone jako przeczytane. Od dzisiejszej modyfikacji będą one znów naliczane w dotychczasowy sposób.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum