Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 03 Lip, 2006
Hmmm... Ja się troszkę pogubiłem, czy ktoś mógłby mnie oświecić ???
Z jednej strony Garon na każdym kroku podkreśla że "forum równoległe" to nie jego własne, prywatne forum, tylk ouserów, z drugiej olewa zdanie userów którym do połaczenia nie koniecznie pilno, wciąż sam "wyciąga łapkę" (wygląda to tak jakby panowała jednowładza i ten jedyny szefu samodzielnie podejmuje akcje), teraz pisze że sprawa łączenia forów jest już nieaktualna "bo dla niego przestała być interesująca" ...
Gdzieś się zgubiłem ...
Hmmm... Ja się troszkę pogubiłem, czy ktoś mógłby mnie oświecić ???
juz Tobie M4b wyjasniam...
M4b napisał/a:
Z jednej strony Garon na każdym kroku podkreśla że "forum równoległe" to nie jego własne, prywatne forum, tylk ouserów,
czy myslisz, ze jest inaczej? domyslam sie, ze trudno to zrozumiec, ale prosze postaraj sie bez nerwow a spokojnie na te zagadnienie popatrzec...
M4b napisał/a:
drugiej olewa zdanie userów którym do połaczenia nie koniecznie pilno, wciąż sam "wyciąga łapkę"
M4b --- czy nie posuwasz sie za dalego w swoich osadach?
Gdybym olewal zdanie userow to nadalbym na temat polaczenia for prowadzil dyskusje...
nie mam zamiaru wiecej bic piany w temacie polaczenia obu for... ankieta pokazala, iz wiecej osob chce miec dwa fora... czy olewaniem jest przyjecie wyniku ankiety i wycofanie sie z dalszej dyskusji?
M4b napisał/a:
teraz pisze że sprawa łączenia forów jest już nieaktualna "bo dla niego przestała być interesująca" ...
szanujac wynik ankiety rezygnuje z dalszej dyskusji na ten temat... temat przestal byc dla mnie wazny bo tego chce wiekszosc bioracych udzial w ankiecie ... gdyby wynik pokazal, iz np. 3osoby chca dwoch for a 19 jednego staralbym sie te 3 osoby przekonac i szukac wspolnego jedynego mozliwego do zrealizowania sposobu "polaczenia"....
M4b napisał/a:
(wygląda to tak jakby panowała jednowładza i ten jedyny szefu samodzielnie podejmuje akcje),
no widzisz --- gawron to taka osoba, ktora nie potrzebuje pozwolenia do tego, aby powiedziec co mysli czy w realu czy na forum... Mam takie a nie inne zdanie w tym temacie a czy zbieznie z RoYem czy Khaimerem to juz inna sprawa... nie konsultowalem z nimi swoich poczynan na tym forum i tak juz zostanie.
M4b napisał/a:
Gdzieś się zgubiłem ...
odnalazles sie czy mam jeszcze cos doprecyzowac...
p.s. czy teraz znowu ktos napisze, iz prowadze rozgrywke personalna wystawiajac sobie ocena na forum a powinienem ja prowadzic na pw?
Wysłany: Pon 03 Lip, 2006
Gawron, ja się nie denerwuję a już tym bardziej nie chcę prowadzić żadnych rozgrywek presonalnych.
Napisałem że się zgubiłem, bo tak jest.
I się nie denerwuję, jestem bardzo spokojny i nie odczuwam żadnych emocji.
Mam nadizeje, iz juz sie odnalazles ... przyznam, iż post Twoj przeczytalem rowniez bez emocji i zdenerwowania a jedynie za mala dawka zdziwienia (bez "...")... Znasz moje zdanie na ten teamt ... ja znam Twoje... co tu jeszcze doprecyzowywac...?
Ankieta doprecyzowala wszystko i uszanujmy jej wynik konczac dyskusje na ten temat... niech sie stanie tak jak Dswig i kilka osob pisalo... kiedys sami Uzytkownicy zadecyduja bez glosowania i bez ankiet... w przyszlosci sie okaze czy beda dwa, jedno, wiecej niz dwa.... a moze wcale fora osiedlowego juz nie bedzie...
wracajac do tematu...
czy jakies wnioski z glosowan w kazdym dziale wspolnotowym zostaly wyciagniete?
czy ankiety powstaly tylko po to, aby cos sie dzialo i nic z tego nie wynikalo?
Wysłany: Sob 08 Lip, 2006
Przyznaję, Gawronie, że sporo czasu upłynęło a podsumowania nie widać. Niestety, praca zawodowa strasznie mnie odciąga od forum a w wolnych chwilach muszę się tłumaczyć z edycji postów, zniknięcia pola "skąd" i tym podobnych
Wyniki ankiety są następujące:
Meander:
za 4
preciw 6
Pelikany:
za 5
przeciw 2
Poduszkowiec:
za 2
przeciw 1
Albatrosy:
za 1
przeciw 1
Tukany:
za 1
przeciw 1
Dla Meandra sprawa jest jasna - Meander nie chce działów zamkniętych i nic się zatem raczej nie zmieni.
Pelikany, oprócz dwóch osób, chcą działu zamkniętego - będziemy więc chyba musieli go dla Pelikanów uruchomić.
Poduszkowiec, Albatrosy i Tukany - sprawa trudna. Mamy tutaj co prawda do czynienia z lekką wygraną idei działów zamkniętych lub remisem - ale ilość osób zainteresowana działami jest na tyle nikła, że nie gwarantuje prowadzenia w tym dziale jakiejkolwiek dyskusji! (W Poduszkowcu rozmawiałyby ze sobą dwie osoby a w pozostałych jedna osoba gadała sama do siebie )
Dlatego na razie wstrzymałbym się z uruchamianiem działów zamkniętych dla tych wspólnot - chyba, że uważacie, że należy zrobić inaczej? Co o tym sądzicie?
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Przyznaję, Gawronie, że sporo czasu upłynęło a podsumowania nie widać.
Dziekuje za to ktore widac.... jezeli powstanie jeden dzial Pelikani to smialo mozesz napisac w nazwie "Forum uprzywilejowane dla Pelikanow"
Jak znajdziesz chwile czasu chetnie poznalbym zasady zadbania o bezpieczenstwo nie ujawnienia postow z dzialu zamknietego oraz o weryfikacji chetnych do przystapienia Pelikanow... moze tylko dla znajomych ze swiata realnego a nie tylko wirualnego?
i na koniec
drew napisał/a:
Niestety, praca zawodowa strasznie mnie odciąga od forum a w wolnych chwilach muszę się tłumaczyć z edycji postów, zniknięcia pola "skąd" i tym podobnych
nie tak dawno zostalem skarcony za podobny styl odpowiadania Uzytkownikom na forum org.pl (w czesci slusznie)... ciekawe czy Ty tez dostaniesz po uszach za styl w jakim mi odpowiedziales w dniu dzisiejszym w kazdym poscie na moje pytania... Przypominam, iz jestem tu zwyklym uzytkownikiem a Ty Adminem --- nie wypada tak traktowac zwyklego uzytkownika tego forum --- domagam sie troche szacunku od KC tego forum... a od Ciebie wrecz "swietosci" - jedyny sprawiedliwy Uzytkowniku na tym forum Drewie Szanowny. Z gory dziekuje.
Wysłany: Sob 08 Lip, 2006
gawron napisał/a:
a od Ciebie wrecz "swietosci" - jedyny sprawiedliwy Uzytkowniku na tym forum Drewie Szanowny. Z gory dziekuje.
Chcąc świętości mej niebywałej dać dowód takoż sprawiedliwości unikalnej wspomożenie, ja, Drew, Szanownym zwany, niegodny admin na forumowych włościach, tu i teraz, wobec publiki wszelakiej z obywateli wolnych forumowych złożonej, Tobie, Gawronie Czarnopióry, Nocny Królu Meandrów, postrachu Tyranów i Obrońco miłej wszem stworzeniom wolności,
PRZEPROSINY SKŁADAM
za to, iż ostatniemi czasy w słowach mych ironia albo i złośliwość jakowa się skryła a niemiłą Ci się wydać mogła i Twe serce podle ugodziła.
Takoż i prawdą jest, że gorąc i upał jakie nastapiły niedawno, z równowagi mnie jakoś wytrąciły i przyczyną są bezpośrednią tego, iżem sceptyczny i kąśliwy ku Tobie.
Wybacz mi, proszę - tak samo jak i formę tych przeprosin, które spowodowane są tym, że w sobotę w robocie siedzę i mam już wszystkiego serdecznie dosyć - stąd głupie myśli i nastrój ocierający się o lekką paranoję.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 09 Lip, 2006
Drew,
Daj spokój, każdy rozumie, że można mieć braki czasowe ... bez przesady
Nie będę komentował kąśliwego stylu Gawrona, bo to do niego podobne, jak mu ktoś przyłoży na jego nowym forum to zaraz testuje na tym forum jak się powinien zachować ... w sumie to dobrze, że odwołuje się do tego forum jako wzorca postępowania
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum