Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
do M4b ... moderatora i user'a
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006   do M4b ... moderatora i user'a

Cytat:
Po pierwsze - nie moderator się obruszył tylko user M4b, nie mieszaj usera M4b i moderatora - nie bądź Pewexem, nie mieszaj dwóch różnych systemów walutowych.

zastanawiam sie jak mozna zyc w rozwdowojeniu ... raz byc moderatorem a raz userem bedac caly czas ta sama osoba?

nie moge tego pojac ... #-o

M4b -- mozesz mi to jakos wyjasnic?

T-D -- chetnie tez poczytam jak Ty mi to wyjasnisz...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006   

Cytat:
T-D -- chetnie tez poczytam jak Ty mi to wyjasnisz...

Proste, Moderator na danym przykładzie wyjaśnia sprawę, aby nie tylko osoby bezpośrednio zaangażowane w sprawę, ale równiez inne (postronne) poznały problem.
Chodzi o to, aby przykładowo uchronić w przyszłości innych użytkowników przed ujawnieniem tożsamości.
Roztrząsany przez Ciebie przypadek (którego nie możesz przeboleć) nie był dużym zagrożeniem, ale mógł stanowić precedens aby inni bez zgody użytkowników wklejali ich zdjecia i ujawniali kim oni są. Nie zamierzam dywagować nad ostrością zdjecia.
Gdyby Nuta wkleił sam avatarek (zdjęcie) i nie pisał, że jest na nim użytkownik forum to nie byłoby takiej sprawy. Chociaż wklejanie zdjęć już samo w sobie, nawet bez opisu w pewien sposób ujawnia tożsamość.

A że sprawa trafiła bezpośrednio w moderatora, który też jest użytkownikiem to miał on prawo bronić ujawnienia swojej tożsamości. Moim zdaniem zrobił to bardzo subtelnie.

Odpowiadając na Twoje dalsze pytanie, w przyszłosci jeśli coś się takiego stanie - bez zgody użytkownika zostanie ujawniona jego tożsamość to winny dostanie przynajmniej 1 Ostrzeżenie. Jak pytasz dlaczego i gdzie jest to w regulaminie to odpowiadam, tam gdzie Moderatorzy dbają o forum i o użytkowników.

I nie kce mi sie wiencej na ten temat godoć ! :P

gawron 
totalny rekordzista

oj T-D, T-D... toz przeciez ja sie nie dopytuje w tej konkretnej sprawie (ktora przebolalem :lol: ) ... gdybym chcial kontynuowac sprawe avatarka to bym w tamtym watku kontynuowal...

Tu sie pytam jak raz mozna sie zachowywac jako moderator a innym razem jako zwykly uzytkownik... dla mnie jest to jakas sprzecznosc... nie mozna byc zarazem sedzia i przestepca... czy teraz jest jasniej?

IMHO -- jezlei jest sie moderatorem to jest sie nim zawsze i nie mozna pisac o dwoch systemach walutowych...

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006   Re: do M4b ... moderatora i user'a

gawron napisał/a:
Cytat:
Po pierwsze - nie moderator się obruszył tylko user M4b, nie mieszaj usera M4b i moderatora - nie bądź Pewexem, nie mieszaj dwóch różnych systemów walutowych.

zastanawiam sie jak mozna zyc w rozwdowojeniu ... raz byc moderatorem a raz userem bedac caly czas ta sama osoba?

nie moge tego pojac ... #-o

Może ja dam Ci przykład:

W pracy w rozmowach po stronie klienta bierze udział mój kolega. Podczas tych rozmów - ponieważ jesteśmy obaj w pracy, traktujemy się śmiertelnie poważnie.
Po pracy, na piwku, powaga znika i mamy już do siebie zupełnie inny stosunek.

Albo inny przykład:

Policjant na służbie może jeździć bezpłatnie komunikacją miejską. Po służbie - ten sam człowiek aby przejechać tym samym autobusem musi kupić bilet.

gawron 
totalny rekordzista

ok... Drew ... ja to bardzo dobrze rozumiem... jednak widze sprzecznosci troche innego kalibru...
przyklad --- teraz mowie jako moderator... a dwa zdania dalej a teraz mowie jako uzytkownik.... po co to rozgraniczanie? Moderatorem jest sie caly czas a nie wtedy kiedy komus jest wygodnie...
Jezeli moderator uwaza, ze jakas informacja na forum w kogos bezposrednio uderza to ma narzedzia do tego, aby tej informacji na forum juz nie bylo... moze to zrobic po cichu a moze rowniez zrobic to bardzo glosno wywolujac "wilka z lasu"

Cytat:
W pracy w rozmowach po stronie klienta bierze udział mój kolega. Podczas tych rozmów - ponieważ jesteśmy obaj w pracy, traktujemy się śmiertelnie poważnie.
Po pracy, na piwku, powaga znika i mamy już do siebie zupełnie inny stosunek.

co nie zmienia faktu, ze nadal jestescie tymi samymi osobami...

Cytat:
Policjant na służbie może jeździć bezpłatnie komunikacją miejską. Po służbie - ten sam człowiek aby przejechać tym samym autobusem musi kupić bilet.

troche zly przyklad ... inaczej - nie zly tylko potwierdzajacy moja wersje...
policjant jest zawsze policjantem, a przynajmniej powinien byc tak samo jak ksiadz jest ksiedzem nie tylko w niedziele i swieta oraz podczas mszy a lekarz lekarzem nie tylko w przychodniu czy szpitalu. Jezeli powiesz do tego policjana, ktory kupil bielet, ze jest policjantem to chyba nie odpowie Tobie, ze mieszasz dwa rozne sytemy walutowe bo teraz nie jest na sluzbie...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

:roll: ale Gawron ... o co Tobie chodzi ? no powiedz no Ty, ale tak szczerze ... bo szukanie dziury w całym to mi się kojarzy z dzieciakami, które pytają co chwila "a dlaczego ?" ...a jak już odpowiesz, naprodukujesz się ... to znowu pada "a dlaczego?" ... osiągasz poziom zmęczenia, potem irytacji .. a tu znowu pada pytanie "a dlaczego?" .... #-o
no żesz daj sobie ... książki poczytać :lol:

Destiny 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
no żesz daj sobie ... książki poczytać

:lol: :-#

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006   

:roll: ale Gawron ... o co Tobie chodzi ? no powiedz no Ty, ale tak szczerze ... bo szukanie dziury w całym to mi się kojarzy z dzieciakami, które pytają co chwila "a dlaczego ?" ...a jak już odpowiesz, naprodukujesz się ... to znowu pada "a dlaczego?" ... osiągasz poziom zmęczenia, potem irytacji .. a tu znowu pada pytanie "a dlaczego?" .... #-o
no żesz daj sobie ... książki poczytać :lol:

T-D --- to jest bardzo proste... o to abyscie przestali siebie traktowac jako najmadrzejsze istoty na forum, abyscie potrafili sie do bledow przyznawac i abyscie sami nie podgrzewali atmosfery swoimi komentarzami...

a i jeszcze jedno -- chcialbym, abyscie mieli odwage reagowac nie tyklo po piwku... 8) :lol: :wink: ---- jak 'czytasz" to staraj sie stosowac zasade nie pisania - wiem trudne ale starac sie trzeba. :roll:

gawron 
totalny rekordzista

Destiny napisał/a:
:-#

trzeba bylo wczesnej zamiast pisac o "Malym Ptaku" w watku avatarkowym usta zakleic... 8) :lol: :wink:

Destiny 
totalny rekordzista

no tak... i co? że niby ta awantura to wszystko przeze mnie? #-o :lol: :lol:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

gawron napisał/a:
o to abyscie przestali siebie traktowac jako najmadrzejsze istoty na forum, abyscie potrafili sie do bledow przyznawac i abyscie sami nie podgrzewali atmosfery swoimi komentarzami...
no tak ... jak zwracam uwagę to jestem narąbany jak szpadel bo inaczej nie odwazyłbym się tego napisać .... to taka krótka charakterystyka pracy moderatora :lol: no i wtedy jestem najmądrzejszy i najfajnieszy, mogę pokazać swoją siłę i wyższość ! ach ... chyba pójdę po pyfko :mrgreen: Gawronie ... dzięki, Ty to mnie potrafisz rozbawić z rańca =D>

gawron napisał/a:
jak 'czytasz" to staraj sie stosowac zasade nie pisania - wiem trudne ale starac sie trzeba
wiem, że wiesz :mrgreen:

gawron 
totalny rekordzista

Destiny napisał/a:
no tak... i co? że niby ta awantura to wszystko przeze mnie?

no chyba nie przez gawrona i nie przez Nute... a Moderatorzy z zasady afery nie robia :wink: ... ktos winny musi byc... :lol: :lol: :lol:

no tak ... jak zwracam uwagę to jestem narąbany jak szpadel bo inaczej nie odwazyłbym się tego napisać

przeszadzasz troche --- toz wlasnie sam napisales, ze "czytasz" a ja Tobie spokojne "czytanie" zaklocilem... 8)
wiem, że wiesz

teraz i Ty wiesz.. :lol: :lol:

nuta_pl 
znany gawędziarz
znany ment społeczny

Ulica: Inna
nr domu/klatki/mieszkania: 4080/2202
Wysłany: Wto 11 Kwi, 2006   

I love Gość...

Odpowiedz do tematu