Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zwierzenia A.Chylińskiej - macie [RZ] yństwo!!!
Autor Wiadomość
dswig 
chętnie gawędzi

Wysłany: Sro 09 Sie, 2006   

Artykuł o podobnej tematyce i problemie

http://kobieta.gazeta.pl/...17,2727654.html

olafson
lubi się odzywać

Wysłany: Pią 11 Sie, 2006   

W kupie raźniej :wink:

A jeśli Chylińska w ciągu 6 godzin pisania nie znalazła ciepłego słowa dla dzieciaka to może lepiej żeby dzieckiem zajęła się babcia :roll:

Destiny 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 11 Sie, 2006   

RoY napisał/a:
z tego co słyszałem, to największy problem mają rodzące bo zamiast skoncentrować się na rodzeniu myślą jak tu nie narobić....
sądzę, że personel jest przygotowany na takie atrakcje, a dziecku to raczej wszystko jedno - traumy z tego powodu mieć nie będzie.

a tego nie byłabym taka pewna - wystarczy poczytać o doświadczeniach prenatalnych i okołoporodowych które tkwią w naszej podświadomości i wpływają na nasz rozwój.. :arrow: polecam Grofa :P

rabena 
używa klawiatury

Ulica: Inna
Wysłany: Pią 18 Sie, 2006   

No proszę kobitki nie będa miały dzieci, więc teraz trzeba liczyć jak kiedyś na wpadki żeby nam przybyło narodu :lol:
Moje dziecię ma teraz 13 lat i przypomina mi skrzyżowanie bomby atomowej z pająkiem, ew. mogę dorzucić leniwca, więc z łezką w oku wspominam spacery z wózkiem i jego drzemki 2 razy dziennie po 3 godziny, kiedy mogłam pełny manicur sobie zrobić i się nie przebudził, a nockę prawie całą przesypiał, poród cóż do przyjemnych nie należy ale kobieta wszystko wytrzyma, a w czasie rodzenia nie myślałam o niczym tylko o tym żeby mnie przestało boleć jak najszybciej :?
po, też jest nie lepiej ale w ciągu miesiąca można się odrestaurować na tyle by móc siadać bez jęków, dopiero po 3 latach można mówić o pełnym sukcesie, zrzucenie kilogramów i oddanie malucha do przedszkola,
jak jestem chora to czasem dziecię zrobi mi herbaty lub kanapki i to jest odwdzięczenie się za ból, troskę i jeszcze długie lata wychowania. Jeden potomek starczy :twisted: ja nie mam czasu się nudzić :!:

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Moje ani mi, ani żonie kanapek nie robi (trudno tego oczekiwać od czterolatka).
Ale jak podejdzie, przytuli się i powie "kocham cię" to życie od razu nabiera sensu i nikt nawet nie wspomina nieprzespanych nocy...

Część ludzi zastanawia się "po co mi dziecko? lepiej korzystać z życia ile można zamiast wrobić się w pieluchy". Nie wiedzą, co tracą :)

rabena 
używa klawiatury

Ulica: Inna

Nie jestem ani za ani przeciw w posiadaniu dziecka, ale przyznacie że w naszym kraju to bardzo trudne nie tylko wychować ale i utrzymać, nie ma u nas opieki nad rodziną i kropka. Nie ma dzieci, nie ma społeczeństwa to nie ma państwa proste, ale o tym nasi politycy zapomnieli. Jestem zdania, ze wrobić się w macierzyństwo można nie wcześniej niż koło 40-tki, wcześniej to pomyłka.

motyl 
totalny rekordzista

no koło 40-stki to chyba przesada, znacznie wzrasta ryzyko schorzeń wrodzonych u dzieciątka - a tego chyba nie chcemy, zwłaszcza decydując świadomie o naszym macierzyństwie/tacierzyństwie

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 19 Sie, 2006   

rabena napisał/a:
Moje dziecię ma teraz 13 lat i przypomina mi skrzyżowanie bomby atomowej z... [ciach]

małe dziecko... mały problem
duże dziecko... duży problem...

ale dziecko jest sensem zycia :D :D :D :D :D :D :D :D ....

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 19 Sie, 2006   

motyl napisał/a:
no koło 40-stki to chyba przesada

patrzac na zalecenia lekarzy... to 28 jest juz przesada i ryzykiem... 8)

motyl 
totalny rekordzista

Wysłany: Nie 20 Sie, 2006   

ale napewno nie takim jak przy 40-stce :P

Odpowiedz do tematu