Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
praca, praca, praca...
Autor Wiadomość
modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Pon 21 Lis, 2005   

Jak skutecznie obijać się w pracy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Polacy spędzają w pracy więcej czasu niż Japończycy i Niemcy. Tylko co tam robią! Godzinami ślęczą na gadu-gadu, grają w pasjansa, co chwila wychodzą na papierosa albo śpią przed monitorem. Kamuflują się przy tym tak skutecznie, że ich szef jest święcie przekonany, iż harują od rana do nocy - pisze "Metro".

Według badań OECD więcej czasu w pracy spędzają od nas tylko Koreańczycy - średnio 2390 godzin rocznie. My, z wynikiem 1984 godziny, jesteśmy na drugim miejscu i wyprzedzamy m.in. słynnych z pracowitości Japończyków i Niemców.

"Metro" Adamowi S. (nazwiska nie podaje, bo gdyby przeczytał to jego szef z urzędu pewnego miasta, mężczyzna z miejsca wyleciałby z pracy) stwarzanie pozorów pracy nigdy nie sprawiało problemów: Od kilku lat z powodzeniem stosuję metodę na dwie marynarki. Przychodzę do pracy, wieszam marynarkę na krześle, trochę posiedzę, wyjmuję drugą marynarkę z szafy i wychodzę załatwiać swoje sprawy - opowiada.

Marynarka wisząca na krześle stwarza w tym czasie pozory, że Adam krząta się gdzieś po biurze, i usypia czujność szefa. Adam wraca ok. 12.00-13.00 i... Sprawdzam maile, rzucam okiem na dowcipy przesłane przez znajomych, potem zerknę na świeże newsy na portalach i odpalam gadu-gadu, żeby pogadać ze znajomymi - opowiada. Przyznaje, że gdyby pracował uczciwie od rana, skończyłby do godz. 15.00. A tak siedzi do 18.00, 19.00.

Takich ludzi są w Polce tysiące - twierdzi Justyna Adamczyk, szefowa serwisu www.e-marketing.pl, która zbadała, jak Polacy obijają się w pracy. I co wynika z jej badań? Kiedyś czas uciekał nam w pracy przez palce na kawce i herbatce, a dziś największą plagą w polskich biurowcach jest cyberslacking [z ang. slack - leń], czyli włóczenie się po Internecie - opowiada. Godzinami romansujemy na randkach, gadamy na komunikatorach, czatach i listach dyskusyjnych, a ostatnio furorę robi rozwiązywanie psychotestów i przesyłanie sobie śmiesznych filmików.

Aż 63% Polaków właśnie w czasie pracy odczuwa potrzebę zapoznania się z bieżącymi newsami i udaje się w tym celu na strony WWW największych portali. Kolejne 32% rozmawia na czatach, 14% - planuje urlop, a 12% - szuka nowego zajęcia przez biura pośrednictwa pracy! Oprócz tego słuchamy muzyki i oglądamy filmy przez Internet (15%), rozwiązujemy krzyżówki w sieci i czytamy dowcipy (4%), uczestniczymy w konkursach, gramy albo przeglądamy strony o treściach erotycznych (po 3%). (PAP)

motyl 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 21 Lis, 2005   

ehhh

poniedzialek.gif
Plik ściągnięto 10 raz(y) 28,53 KB

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 10 Gru, 2005   

:-)

mottonadzisiaj.gif
Plik ściągnięto 11 raz(y) 56,06 KB

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

Justine 
znany gawędziarz

własnie sie stosuję do tego motta :(

Kaffi 
Moderator

Justine napisał/a:
własnie sie stosuję do tego motta :(

skoro jesteś na forum to nie aż tak bardzo ;-) 8) :D

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

Justine 
znany gawędziarz

siedzę w pracy, więc i na forum...... jak zawsze w pracy :mrgreen:

Kaffi 
Moderator

ależ to ciężka praca... 8) :P :lol: :lol:

Justine 
znany gawędziarz

no ba :!: :wink: :mrgreen:

motyl 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 12 Gru, 2005   

hierarchia

[ Dodano: Pon 09 Sty, 2006 16:17 ]
cv

robota.jpg
Plik ściągnięto 30 raz(y) 71,32 KB

Vipae1[1].jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 42,01 KB

modliszka 
totalny rekordzista

Wysłany: Czw 02 Mar, 2006   

Zapewne część z Was widziała krążące w internecie zdjęcia z imprezy integracyjnej Citibanku...Dziewczyna, która była na tych zdjęciach nie żyje.... ](*,)

radok 
znany gawędziarz

Jakie zdjęcia z Citibanku? Po tej imprezie dziewczyna zmarła? :roll:

modliszka 
totalny rekordzista

W styczniu tego roku Citibank zorganizował imprezę integracyjną dla swoich pracowników, na której dziewczyna została sfotografowana w niejednoznacznej sytuacji. Zdjęcia jakiś skurwiel zamieścił w internecie. Sama, tez dostałam je mailem i wysłałam do kilku osób. Dzisiaj mam do siebie obrzydzenie, że to zrobiłam ](*,) . Managment nie solidaryzowal sie z nimi, i świński kapitalista zamiast dać im becikowe, dał....wymowienia, od 1.02 szukali pracy... Dziewczyna nie wytrzymała psychicznej presji i wskoczyła na stacji metra Wilanowska pod koła pociągu...parę dni później zmarła....Dowiedziałam się o tym dopiero dzisiaj...

radok 
znany gawędziarz

Ups... :|

Justine 
znany gawędziarz

Modliszka, nie wiem skąd sie dowiedziałas bo ja wiem ze oni dalej tam pracują . Poza tym gdyby ktos sie rzucił pod pociąg metra chyba byśmy o tym słyszeli ???
Ale oczywiscie mnie tam nie było, wiec sie nie zapieram ....

Pltolki, plotki, plotki..... kto za nimi nadązy :?:

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Nie wiem czy to sama panna, ale mniej więcej 2 tygodnie temu przywieziono do mnie dziewczynę, która wskoczyła pod metro na Wilanowskiej. Dwadzieścia kilka lat... zmarła na bloku operacyjnym... :-k

Odpowiedz do tematu