Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Biżuteria ze zmarłych
Autor Wiadomość
Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006   Biżuteria ze zmarłych

Nowa usługa pogrzebowa w Polsce polegająca na przerobie ciała zmarłego w diament

http://wiadomosci.wp.pl/w...53&ticaid=12512

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Sro 20 Wrz, 2006   

Okropieństwo...!!! Osobiście, nie chciałabym być przerobiona pośmiertnie, na diament, ani włożona do urny, która będzie stała na rodzinnym kominku. Zdecydowanie, opowiadam się za tradycyjnymi metodami pochówku. W każdym innowacyjnym sposobie, dostrzegam różnego rodzaju zagrożenia bezczeszczenia prochów, iście z filmu "Poznajcie mojego chłopka", gdzie koleść leje do urny z prochami, ewentualnie diament, który właśnie miał założyć na rękę, wpada do studzienni kanalizacyjnej...NIE, NIE, NIE - ja mówię "dziękuję, nie skorzystam" :mrgreen:

radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Sro 20 Wrz, 2006   

Ja bym wolał by moje prochy zostały rozrzucone gdzieś w lesie albo niech wiatr je rozwieje nad morzem. Chciałbym pozostac w pamięci, a nie w marmurowym grobowcu, sprzątanym raz na rok z okazji święta zmarłych :?

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 22 Wrz, 2006   

A ja chcę być spalony. To jakieś bardziej estetyczne zakończenie niż konsumpcja przez robaki... :)

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Nie 08 Paź, 2006   

A ja tam widze siebie zasuszonego (o polowe "szczuplejszego"), stojacego gdzies w kaciku w salonie :twisted: ... goscie pytaja kto to??? a rodzinka odpowiada "Jak to kto... NEMEK" :mrgreen:

Odpowiedz do tematu