Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 19 Maj, 2006
drew napisał/a:
to przy nawiązaniu połączenia powinno po prostu ściąć automatycznie pozostały ruch rezerwując pasmo dla VoIPa.
byłoby idealnie
drew napisał/a:
Zresztą najlepiej po prostu samemu przetestować.
to ja chyba zrobię wersję stopniowaną ...
najpierw wykupię pakiet i sprawdzę jak to chodzi przez kompa, a jak się sprawdzi to kupię bramkę, aby nie było konieczności trzymania włączonego kompa, aby VoIP chodził ...
ja mam taki telefon połączenia tanie 11gr/min naliczanie sekundowe bez umowy i abonamentu tylko koszt urządzenia 300zł ale warto ps nie tnie rozmów nie zpowalnia netu sprawdziłem
Generalnie chodzi o to, że telefon umożliwia wykonywanie połączeń gdziekolwiek jesteśmy, w którymkolwiek kraju, byle byśmy złapali dostęp do internetu na WiFi
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Voip to rzeczywiście świetne rozwiązanie. Operatorzy prześcigają się w cenach. Mi już sie udało dzwonić na stacjonarne za darmo. Jakość - bardzo dobra.
Wysłany: Czw 14 Wrz, 2006
abonamentowa ma większy abonament niż teraz płacę Netii .... no ale ma wliczone w pakiet 100 minut, a nie 20 .... hmm
tyle, że ja dużo nie dzwonię, więc pewnie prepaid ...
trzeba tylko routerek zmienić na taki z bramką VoIPa, a te do najtańszych nie należą
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
350 złotych - co przy oszczędnościach ok. 30 złotych miesięcznie na abonamencie zwraca Ci się w ciągu roku.
Jedyna kwestia to właśnie jakość połączeń. W moim VoIPie nie jest ona najlepsza. Ciągle zbieram się do przetestowania Robbo w tym zakresie.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
no nawet niezupełnie 350 ....
bo jak ktoś i tak potrzebuje Router wifi to i tak wydaje jakiś 150-200 pln, czyli tak naprawdę do Routera z VoIPem musi dołożyć jakieś 150-200 pln
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum