...ale chce zrezygnować z ich kablówki. Żona nie może przeboleć straty TVN Style,a ja lubiłem czasem zerknąć na TVN Turbo. Brak tych kanałów znacznie obniżył jakość ich oferty...
A co z TV? Skąd weźmiecie? Talerz czy jakaś inna opcja?
Telewizję planujemy zrobić cyfrową po Ethernecie - ale może w przyszłym roku, co do cen proponuje zatelefonować do firmy i się dowiedzieć - 022 7018771 od poniedziałku do piątku od 9 do 17.
Jeśli oferta zborowa jest dla Państwa nieinteresująca postaramy się porozumieć z każdym osobno.
A co z TV? Skąd weźmiecie? Talerz czy jakaś inna opcja?
Myslałem o ntv, czyli talerz. Ich oferta jest tańsza od cyfry. Chociaż przydałoby się u nas UPC. Mieszkając w wawie miałem od nich net i tv i byłem zadowolony.
Chociaż przydałoby się u nas UPC. Mieszkając w wawie miałem od nich net i tv i byłem zadowolony
Ja też, szkoda, że ich nie ma. Dla mnie również TV+internet to najwygodniejsze rozwiązanie..A to oferuje jedynie Aster.
Rok temu przymierzałam się do Robbo, ale oni wtedy też planowali dopiero TV, więc odpada.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006
Jeśli TV - to albo kabel od Aster, albo jako alternatywa któraś platforma cyfrowa. Nie mniej wszystkie platformy cyfrowe wymagają nieco inwestycji, mimo że najczęściej operator daje talerz i konwerter, ale niestety to nie wszystko. Pozostaje jeszcze kwestia instalacji oraz akcesoriów jak np kabel czy stojak do anteny, nie mówiąc już o tym że trzeba mieć możliwość powieszenia anteny w określonym kierunku (południowym). Później jak ktoś się przyzwyczai do cyfrowej jakości - to ciężko wrócić do kablówki.
A net - jak to net... Robbo - ethernet - praktycznie brak nakładu finansowego w sprzęt przy instalacji, stałe IP, przyzwoita jakość, chociaż ostatnio wieczorne piątkowe przerwy mnie denerwowały. Netia - technologia ADSL - zmienne IP, a jak chce się mieć więcej niż jeden komputer to trzeba kupować drogi router z modemem adsl. Aster - modem kablowy - z jakością netu różnie, czasami szybko, czasami wolno - dziwne ograniczenia w różnych pakietach, no ale z TV często wychodzi atrakcyjnie, ale do czasu.
Osobiście uważam, że "łączenie" usług u jednego operatora nie wychodzi w dłuższym czasie dobrze, bo albo oferta TV nam nie pasuje, albo aby mieć net trzeba płacić drogi abonament za telefon z którego się nie korzysta - przykład neostrady i netii.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
A net - jak to net... Robbo - ethernet - praktycznie brak nakładu finansowego w sprzęt przy instalacji, stałe IP, przyzwoita jakość, chociaż ostatnio wieczorne piątkowe przerwy mnie denerwowały.
Z tym nakładem finansowym trochę bym podyskutował .
Problemy był spowodowane ingerencją osób trzecich w nasza infrastrukturę.
Na bieżąco ten problem jest rozwiązywany (wymieniamy wszystkie swicze na inteligentne).
Dodatkowo zaproponować coś czego na naszym osiedlu nie ma nikt - siec lan i wymianę plików z prędkością 100mb.
Gdyby byli zainteresowania możemy uruchomić Hub DC i wtedy emul poszedłby do lamusa.
no mnie też szlag trafił i faktycznie w chwili obecnej jak dla mnie ich oferta jest do kitu
a jak wylałam swoje żale mailowo to mi jako rekompensatę zaproponowali oglądanie Polsat zdrowie i uroda i kuchnia.tv..... żenada
UPC byłoby super
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
jeżeli zaplacisz za budowę sieci szkieletowej i podpiszesz lojalke gwarantującą zwrot kosztów utrzymania sieci to czemu nie.
O ile nie okaże się że Aster na tym też będzie zarabiał. W umowie którą mi ph wciskał były jakieś zapisy o przekazaniu na własność astra kabla od korytarza do gniazdka antenowego.
Chwila nieuwagi i może okazać się że za oglądanie upc wyciągnie do Ciebie łapkę operator Aster. W końcu na jego sieci korzystasz i też mu się coś należy.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 17 Gru, 2006
robbo napisał/a:
Dodatkowo zaproponować coś czego na naszym osiedlu nie ma nikt - siec lan i wymianę plików z prędkością 100mb.
Gdyby byli zainteresowania możemy uruchomić Hub DC i wtedy emul poszedłby do lamusa.
mmm, a jak to w praktyce miałoby wyglądać ?
w sumie to każdy z nas "ciągnie" podobne filmy więc jest to tylko marnotrawienie pasma ... a jakby była wewnętrzna wymiana, dobrze zabezpieczona to
Generalnie jeżeli masz wysoki poziom sygnału (wszystkie lub prawie wszystkie kreski),
a do tego nie masz zakłuceń podczas rozmowy to i rozwiązania typu blue connect działają.
W zależności od miejsca gdzie jesteś różny jest transfer. Nie sprawdzałem dokładnie oferty ery ale w wypadku plusa znaczenie ma dodatkowo sprzęt. Nie każdy obsługuje wszystkie wykorzystywane obecnie technologie przesyłu danych.
W poduszkowej studni działa to mocno problematycznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum