A czy takie wspólnoty jak te na naszym osiedlu są łatwym kąskiem to bym trochę podyskutował.
Nie napisałam, że łatwym, ale że niezłym.
Cytat:
Część umów z innymi operatorami na świadczenie usług TV kablowej juz mamy podpisanych.
A można wiedzieć jaką część z proponowanych pakietów? Tak może w %?
Cytat:
Co do abonamentów myślę iż się nie zmienią - narazie jest to propozycja - w umowie zobowiązujemy się iz w ciągu roku ich nie zmienimy.
Przepraszam, ale określenie "myślę, iż się nie zmienią", "na razie to propozycja" nie bardzo mi wystarczają do podjęcia decyzji o zmianie dostawcy TV i netu. A i określenie "w ciągu roku" - tzn do końca 2005 czy przez rok od podpisania umowy się nie zmienią?
_________________ "MYŚLĘ SOBIE, ŻE TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ,
ZAZIELENI SIĘ, UROŚNIE KILKA DRZEW..."
"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Nie 10 Kwi, 2005
mam kilka pytan:
1. czesc umow z operatorami jest juz podpisana - jaka czesc? duza czy mala czesc? ilu jest tych operatorow?
2. jesli nie byloby to oplacale wowczas nikt nie chcialby tutaj nic zaczynac a jakos w to ciezko mi uwierzyc - skoro i tak firmy oferujace internet oraz TV kablowa wchodza na wszystkie blokowiska
3. abonament - jesli przez pierwszy rok ceny maja nie wzrosnac to oczywiscie moga byc wyzsze po uplywie tego roku - moje pytanie w takim razie na ile moga byc podpisywane umowy z wlascicielami mieszkan?
4. jesli cale przedsiewziecie ruszy za 3 m-ce to moje pytanie jest takie: czy za 3 m-ce ruszy TV z netem czy tylko net? (bo i tak juz o tym wszystkim rozmawiamy od kilku miesiecy a wtedy wlasnie bylo stwierdzenie ze TV ruszy za kilka miesiecy a wiec chyba teraz )
Zastanawiam sie rowniez, jak to bedzie skoro ruszyc ma sie za 3m-ce to co do tego czasu? co z pulsnetem? tzn. czy pulsnet w kazdej chwili moze zakonczyc dzialalnosc i wowczas czesc z nas zostanie bez netu oraz TV kablowej??
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005
Z tego co mi wiadomo z oficjalnych i nieoficjalnych kanałów to Pulsnet nie przerwie ani na chwilę swej działalności, bo czemu... Aster go kupił to jego własność, po co ma rezygnować z zarobku jeśli mu on przynosi??
No właśnie Okrutniaczku. Tyle to i ja wiem.
A Robbo jakoś zamilkło, chyba z Woweq jakieś za bardzo dociekliwe byłyśmy...
_________________ "MYŚLĘ SOBIE, ŻE TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ,
ZAZIELENI SIĘ, UROŚNIE KILKA DRZEW..."
"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005
Wiosenna kampania reklamowa Aster
Do końca czerwca potrwa w Warszawie wiosenna kampania reklamowa operatora telewizji kablowej Aster, mająca budować wizerunek marki i promować ofertę usług: telewizji cyfrowej, Internetu i telefonii cyfrowej.
Kampania jest kontynuacją marcowych działań promocyjnych pod hasłem ”Jeden kabel, trzy korzyści”, trwa od początku kwietnia. Reklamy są obecne w prasie (”Gazeta Wyborcza”, ”Metro”, ”Metropol”), Internecie i na nośnikach reklamy zewnętrznej (billboardy, autobusy, tablice w metrze). Kreację przygotowała agencja reklamowa Marketing & Communications Consultants, a planowaniem i zakupem mediów zajął się dom mediowy MediaConcept.
Aster jest operatorem telewizji kablowej i szerokopasmowego dostępu do Internetu w Warszawie i okolicach, ma ok. 280 tys. abonentów telewizji kablowej i 60 tys. użytkowników Internetu. Usługę telefonii cyfrowej wprowadził w styczniu tego roku. (KIF)
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
mam kilka pytan:
1. czesc umow z operatorami jest juz podpisana - jaka czesc? duza czy mala czesc? ilu jest tych operatorow?
Zacznijmy od tego, iż nie są to operatorzy lecz kanały telewizyjne i nie umowy licencyjne o retransmisję sygnału, lecz umowy przedwstępne o współpracy, tzn. w momencie gdy będziemy chcieli rozpocząć retransmisję, zgłaszamy ten fakt i dopiero wówczas, niejako z "automatu" otrzymamy stosowne licencje.
A co do ilości operatorów, to zostało nam dogadać się jeszcze z HBO, Canal+, i kilkoma pomniejszymi kanałami, takimi jak np: TV PULS
woweq napisał/a:
2. jesli nie byloby to oplacale wowczas nikt nie chcialby tutaj nic zaczynac a jakos w to ciezko mi uwierzyc - skoro i tak firmy oferujace internet oraz TV kablowa wchodza na wszystkie blokowiska
Wszystko zależy od ilości klientów. Dla kilkunastu czy kilkudziesięciu klientów nie warto sobie głowy zawracać, gdyż ponosi się same straty choćby z tytułu opłat licencyjnych. Natomiast w przypadku kilkuset klientów można zacząć mówić o jakichś zyskach.
woweq napisał/a:
3. abonament - jesli przez pierwszy rok ceny maja nie wzrosnac to oczywiscie moga byc wyzsze po uplywie tego roku - moje pytanie w takim razie na ile moga byc podpisywane umowy z wlascicielami mieszkan?
Owszem mogą zostać podwyższone jeśli wzrosną opłaty licencyjne. Natomiast umowy z właścicielami mieszkań to już sprawa indywidualna. Standardowo podpisywane są na 12 miesięcy.
woweq napisał/a:
4. jesli cale przedsiewziecie ruszy za 3 m-ce to moje pytanie jest takie: czy za 3 m-ce ruszy TV z netem czy tylko net? (bo i tak juz o tym wszystkim rozmawiamy od kilku miesiecy a wtedy wlasnie bylo stwierdzenie ze TV ruszy za kilka miesiecy a wiec chyba teraz )
Net już od dawna jest uruchomiony, więc niewątpliwie chodzi o TV
woweq napisał/a:
Zastanawiam sie rowniez, jak to bedzie skoro ruszyc ma sie za 3m-ce to co do tego czasu? co z pulsnetem? tzn. czy pulsnet w kazdej chwili moze zakonczyc dzialalnosc i wowczas czesc z nas zostanie bez netu oraz TV kablowej??
Gdyby Wspólnoty wyraziły zainteresowanie w ubiegłym miesiącu, już byłby zakupiony sprzęt, prowadzone byłyby szkolenia personelu, itp, aby na Dzień Dziecka uruchomić całe przedsięwzięcie.
Niestety. Do dnia dzisiejszego nie wiemy, czy wogóle ktokolwiek jest zainteresowany TV z Robbo tym samym nie ma sensu robienie czegokolwiek w tym kierunku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum