Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
robbo
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005   Re: Instalacja tv

robbo napisał/a:
W chwili obecnej prowadzimy instalację struktury do TV kablowej na ul. Albatrosów i Strusiej.

czyli macie jednak zgode - skoro dostaliscie Wy dostanie i Aster.. chyba

Jagatha 
chętnie gawędzi

Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005   Re: Instalacja tv

robbo napisał/a:

A czy takie wspólnoty jak te na naszym osiedlu są łatwym kąskiem to bym trochę podyskutował.

Nie napisałam, że łatwym, ale że niezłym. 8)
Cytat:
Część umów z innymi operatorami na świadczenie usług TV kablowej juz mamy podpisanych.

A można wiedzieć jaką część z proponowanych pakietów? Tak może w %?
Cytat:
Co do abonamentów myślę iż się nie zmienią - narazie jest to propozycja - w umowie zobowiązujemy się iz w ciągu roku ich nie zmienimy.

Przepraszam, ale określenie "myślę, iż się nie zmienią", "na razie to propozycja" nie bardzo mi wystarczają do podjęcia decyzji o zmianie dostawcy TV i netu. A i określenie "w ciągu roku" - tzn do końca 2005 czy przez rok od podpisania umowy się nie zmienią?

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Wysłany: Nie 10 Kwi, 2005   

mam kilka pytan:
1. czesc umow z operatorami jest juz podpisana - jaka czesc? duza czy mala czesc? ilu jest tych operatorow?
2. jesli nie byloby to oplacale wowczas nikt nie chcialby tutaj nic zaczynac a jakos w to ciezko mi uwierzyc - skoro i tak firmy oferujace internet oraz TV kablowa wchodza na wszystkie blokowiska
3. abonament - jesli przez pierwszy rok ceny maja nie wzrosnac to oczywiscie moga byc wyzsze po uplywie tego roku - moje pytanie w takim razie na ile moga byc podpisywane umowy z wlascicielami mieszkan?
4. jesli cale przedsiewziecie ruszy za 3 m-ce to moje pytanie jest takie: czy za 3 m-ce ruszy TV z netem czy tylko net? (bo i tak juz o tym wszystkim rozmawiamy od kilku miesiecy a wtedy wlasnie bylo stwierdzenie ze TV ruszy za kilka miesiecy a wiec chyba teraz :D )

Zastanawiam sie rowniez, jak to bedzie skoro ruszyc ma sie za 3m-ce to co do tego czasu? co z pulsnetem? tzn. czy pulsnet w kazdej chwili moze zakonczyc dzialalnosc i wowczas czesc z nas zostanie bez netu oraz TV kablowej??

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005   

Z tego co mi wiadomo z oficjalnych i nieoficjalnych kanałów to Pulsnet nie przerwie ani na chwilę swej działalności, bo czemu... Aster go kupił to jego własność, po co ma rezygnować z zarobku jeśli mu on przynosi??

Jagatha 
chętnie gawędzi

Wysłany: Czw 14 Kwi, 2005   

No właśnie Okrutniaczku. Tyle to i ja wiem.
A Robbo jakoś zamilkło, chyba z Woweq jakieś za bardzo dociekliwe byłyśmy... :roll:

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Sro 20 Kwi, 2005   

Wiosenna kampania reklamowa Aster

Do końca czerwca potrwa w Warszawie wiosenna kampania reklamowa operatora telewizji kablowej Aster, mająca budować wizerunek marki i promować ofertę usług: telewizji cyfrowej, Internetu i telefonii cyfrowej.
Kampania jest kontynuacją marcowych działań promocyjnych pod hasłem ”Jeden kabel, trzy korzyści”, trwa od początku kwietnia. Reklamy są obecne w prasie (”Gazeta Wyborcza”, ”Metro”, ”Metropol”), Internecie i na nośnikach reklamy zewnętrznej (billboardy, autobusy, tablice w metrze). Kreację przygotowała agencja reklamowa Marketing & Communications Consultants, a planowaniem i zakupem mediów zajął się dom mediowy MediaConcept.
Aster jest operatorem telewizji kablowej i szerokopasmowego dostępu do Internetu w Warszawie i okolicach, ma ok. 280 tys. abonentów telewizji kablowej i 60 tys. użytkowników Internetu. Usługę telefonii cyfrowej wprowadził w styczniu tego roku. (KIF)

radok 
znany gawędziarz

Tak ale Aster nie ma na maszym osiedlu :roll: i w grudniu jak dzwoniłem nie planowali tu wchodzić.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

radok napisał/a:
Tak ale Aster nie ma na maszym osiedlu :roll: i w grudniu jak dzwoniłem nie planowali tu wchodzić.

moje informacje sa nieco inne 8)
nie chce jednak ich powielac, dopóki nie zostana potwierdzone...

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

radok napisał/a:

Zależy co rozumiesz w postaci, nie ma na naszym osiedlu... czy obecność marki czy kapitału...

radok 
znany gawędziarz

Chodziło mi o instalacje abonenckie. Tak mi powiedzieli w grudniu na ich infolinii jak dzwoniłem rozważając co załozyć, a raczej od kogo.

slimak 
lubi się odzywać

radok napisał/a:
[...] ich infolinii[...]

z zycia wziete - infolinie maja najmniej informacji

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Jagatha - ale my tylko podstawowe pytania stawialysmy, tak jak i inni forumowicze. Po prostu interesuje nas na co mamy wydac pieniadze :?

micro
nie boi się odezwać

Wysłany: Wto 26 Kwi, 2005   

woweq napisał/a:
mam kilka pytan:
1. czesc umow z operatorami jest juz podpisana - jaka czesc? duza czy mala czesc? ilu jest tych operatorow?

Zacznijmy od tego, iż nie są to operatorzy lecz kanały telewizyjne i nie umowy licencyjne o retransmisję sygnału, lecz umowy przedwstępne o współpracy, tzn. w momencie gdy będziemy chcieli rozpocząć retransmisję, zgłaszamy ten fakt i dopiero wówczas, niejako z "automatu" otrzymamy stosowne licencje.
A co do ilości operatorów, to zostało nam dogadać się jeszcze z HBO, Canal+, i kilkoma pomniejszymi kanałami, takimi jak np: TV PULS

woweq napisał/a:

2. jesli nie byloby to oplacale wowczas nikt nie chcialby tutaj nic zaczynac a jakos w to ciezko mi uwierzyc - skoro i tak firmy oferujace internet oraz TV kablowa wchodza na wszystkie blokowiska

Wszystko zależy od ilości klientów. Dla kilkunastu czy kilkudziesięciu klientów nie warto sobie głowy zawracać, gdyż ponosi się same straty choćby z tytułu opłat licencyjnych. Natomiast w przypadku kilkuset klientów można zacząć mówić o jakichś zyskach.

woweq napisał/a:

3. abonament - jesli przez pierwszy rok ceny maja nie wzrosnac to oczywiscie moga byc wyzsze po uplywie tego roku - moje pytanie w takim razie na ile moga byc podpisywane umowy z wlascicielami mieszkan?

Owszem mogą zostać podwyższone jeśli wzrosną opłaty licencyjne. Natomiast umowy z właścicielami mieszkań to już sprawa indywidualna. Standardowo podpisywane są na 12 miesięcy.

woweq napisał/a:

4. jesli cale przedsiewziecie ruszy za 3 m-ce to moje pytanie jest takie: czy za 3 m-ce ruszy TV z netem czy tylko net? (bo i tak juz o tym wszystkim rozmawiamy od kilku miesiecy a wtedy wlasnie bylo stwierdzenie ze TV ruszy za kilka miesiecy a wiec chyba teraz :D )

Net już od dawna jest uruchomiony, więc niewątpliwie chodzi o TV :)

woweq napisał/a:

Zastanawiam sie rowniez, jak to bedzie skoro ruszyc ma sie za 3m-ce to co do tego czasu? co z pulsnetem? tzn. czy pulsnet w kazdej chwili moze zakonczyc dzialalnosc i wowczas czesc z nas zostanie bez netu oraz TV kablowej??

Gdyby Wspólnoty wyraziły zainteresowanie w ubiegłym miesiącu, już byłby zakupiony sprzęt, prowadzone byłyby szkolenia personelu, itp, aby na Dzień Dziecka uruchomić całe przedsięwzięcie.

Niestety. Do dnia dzisiejszego nie wiemy, czy wogóle ktokolwiek jest zainteresowany TV z Robbo :( tym samym nie ma sensu robienie czegokolwiek w tym kierunku.

Odpowiedz do tematu