Wspólnoty juz otrzymały oferty na tv
Czekamy teraz na zgody i dalsze kroki starego operatora.
Nie chcemy robić zamieszania i zrobić to płynnie żeby była ciągłość w dostawie usługi od starego operatora.
Część kabli jest już położona.
Żeby sprawę przyspieszyć wy jako mieszkańcy wspólnot możecie sami zacząć naciskać zarządy żeby szybciej wydały nam zgodę.
Zaraz, na kogo naciskać?? Ja tam nie lubię być uciskana.
Zresztą co nagle to po diable. A potem będziemy mieć takiego kwasa, jak z P&A. Umowa powinna być dopracowana niestety w najdrobniejszych szczegółach, bo potem niektórym operatorom to się wydaje, że są naszymi właścicielami. Nie posądzam oczywiście o to Robbo, ale w biznesie jak na drodze obowiązuje zasada ograniczonego zaufania.
_________________ "MYŚLĘ SOBIE, ŻE TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ,
ZAZIELENI SIĘ, UROŚNIE KILKA DRZEW..."
"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Wto 29 Mar, 2005
ja jestem po prostu ciekawa w takim razie, kiedy oferty beda gotowe i co oznacza ze mamy naciskac na zarzady? Czy zarzady maja dac zgode, czy moze cos innego?
czy od razu TV z netem beda czy jednak wpierw net a w nieznanej nam przyszlosci tv?
pytam sie bo jednak ie chcialabym sie obudzic pewnego dnia i zobaczyc ze nic nie widze
a dzisiaj zagadnąłem pana od kabelków i powiedział , że to że Aster wejdzie to już pewne - podłączał właśnie nowego abonenta do starej linii
i jak się do tego mają wszelkie prowadzone rozmowy ???
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Zastanawiam się jak wejdą na osiedle iz osobiście jestem w kontakcie z zarządami wspólnot i nikt z Astera nie prowadzi na dzień dzisiejszy rozmów o pozwolenie na świadczenie usług na terenie wspólnot a tymbardziej takiego pozwolenia nie posiada.
A prowadzi. Z nami na przykład. Ale łatwo sie pogubić w tym post- pulsnetowo- słowikowym zagajniku.
A i Wasza oferta niesie sporo niedomówień.
Ofertę na TV macie niezłą, ale na jak długo utrzymacie tak niskie ceny za pakiety? Bo na mój gust są nierealnie niskie.
I jak to jest naprawdę z umowami z operatorami? Macie podpisane, czy nie?
I wreszcie - może jasno określicie od kiedy jesteście w stanie nadawać telewizję?
Zastanawiam się jak wejdą na osiedle iz osobiście jestem w kontakcie z zarządami wspólnot i nikt z Astera nie prowadzi na dzień dzisiejszy rozmów o pozwolenie na świadczenie usług na terenie wspólnot a tymbardziej takiego pozwolenia nie posiada.
zdobycie pozwolenia wcale nie musi byc takie trudne dla tak duzej firmy
robbo napisał/a:
Bardzo dziwne.
uwazaj !!! bo slowa: dziwne, zadziwiajace, zdziwiony, dziwic... itd, na tym forum moze byc inaczej odczytane
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2005
mnie martwi brak wiedzy od kiedy kablowka bedzie uruchomiona, do tej pory czytalam, ze sa rozmowy i ze tak naprawde zalezy to od zarzadow. A poza tym co to znaczy: ze jeszcze trzeba podpisac umowe z operatorami - a czy moze byc tak ze operatorzy beda chceli wiecej za umowe i wowczas odbije sie to w abonamencie?
Ogolnie dobrze wyglada ale ja nie lubie jak sa jakies niedomowienia - wowczas cos zawsze zle sie konczy
Woweq,
dla każdej firmy świadczącej usługi taka wspólnota to niezły kąsek. Raz się inwestuje w kable, a potem to już prawie samograj, podkreślam prawie. Wiele firm chętnie kładzie nawet kable za darmo, byle bloki okablować. Pytanie tylko, ile jeszcze kabli da się wetknąć do naszych przewodów wentylacyjnych, garaży, wszelkich pionów? Ile listew można zamontować na klatkach, by widać było choć kawałki ścian między nimi? Girlandy kabli dyndające luźno w garażach doprowadzają mnie do pasji szewskiej. A każdy nowy operator - to kolejne pęczki.
Jeśli chodzi o umowy, to bardzo mnie to interesuje. Nie chcę, by atrakcyjna z pozoru oferta zamieniła się w bombę z opóźnionym zapłonem. Dziś jest super, a potem co miesiąc drożej, bo koszty wzrosły.
W chwili obecnej prowadzimy instalację struktury do TV kablowej na ul. Albatrosów i Strusiej.
Myślę iz za okoły 3 miesiące projekt ruszy.
A czy takie wspólnoty jak te na naszym osiedlu są łatwym kąskiem to bym trochę podyskutował.
Lepiej dogadać sie z firmą budującą nowe osiedla i robić instalację pod tynkiem - robimy takie projekty na terenie innych osiedli - jest dużo taniej a abonamenty puźniej są takie same co za tym idzie projekt zwraca się szybciej.
Część umów z innymi operatorami na świadczenie usług TV kablowej juz mamy podpisanych.
Co do abonamentów myślę iż się nie zmienią - narazie jest to propozycja - w umowie zobowiązujemy się iz w ciągu roku ich nie zmienimy.
A co do zdobycia pozwolenia na świadczenie usług na terenie wspólnot - to mam informację iż na części wspólnot takiego pozwalania aster nie otrzyma
_________________ My NaMe Is RoBBo
Ostatnio zmieniony przez robbo Sob 09 Kwi, 2005, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum