Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 08 Wrz, 2005 odpowiedź z Aster
Zapytałem ich kiedy sie zamierzają zdeklarować ...
Cytat:
Szanowny Panie,
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą.
Rzeczywiście na dzień dzisiejszy nie możemy Panu jeszcze zaproponować
nawiązania współpracy, jednak kwestia ta nie jest zależna wyłącznie od nas.
Zapewniamy, że w chwili udostępnienia naszych usług w Pana budynku będziemy
Państwa o tym informowali.
Z nadzieją na nawiązanie współpracy w najbliższym czasie,
pozdrawiamy,
z poważaniem,
St. Konsultant ds. e - BOK
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2005
Jeżeli mnie słuch nie myli to nowa oferta Aster będzie;
- przesyłem po kablu wspólnym z TV .... i ewentualnie z telefonem, tego ostatniego nie jestem pewien ... to chyba nie najlepiej działa ... ale za dobrze się na tym nie znam, w każdym razie napewno gorzej niż Pulsnet po sieciówce
- nie będzie synchronicznych łączy
- nie wiadomo jak z umową terminową, może tak, może nie .. ktoś to wie ? pewnie zrobią promocję, a te raczej nierozłącznie ostatnimi czasy wiążą się z super ofertą ale i z umową na czas okreslony, a co za tym idzie z kara za zerwanie umowy
- IP publiczne będzie tylko nie wiem czy darmowo
- opłaty instalacyjnej raczej nie będzie w końcu większość mają po Pulsnecie
- ciekawą opcją jest podwajany download pomiędzy 2 w nocy a 10 rano
coś jeszcze ? coś pominąłem ?
podobno - jak Pulsnet zniknie... a zmiana podobno ma nie utrudnic nam "zycia" - "..." czytaj bez zaniku dostepu do sieci...
BTW....
tyle ze mnie TV od aster nie interesuje .... mam C+ i raczej nie zrezygnuje --- zostala tylko Netia a ich tez nie lubie
Robbo zada podpisu na 12 czy wiecej miesiecy korzystania... ja na take rozwiazanie tez sie nie pisze... no i przyjdzie mi sie z Wami pozegnac
cholerka musze jakiegos rozwiazania poszukac --- bez sieci dam rade, ale bez forum ... o w morde... to jest problem
Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005
gawron napisał/a:
Robbo zada podpisu na 12 czy wiecej miesiecy korzystania... ja na take rozwiazanie tez sie nie pisze... no i przyjdzie mi sie z Wami pozegnac
No teraz każdy jak robi promocję to wymaga cyrografu ...
Nie piszesz się bo zmieniasz lokalizację ? w sensie przenosisz gniazdo rodzinne
ja nie czekałem na Aster ... stestowałem już Robbo i akceptuje jakość ich usług więc przed końcem miesiąca jadę do Netii rozwiązać z nimi umowę ... pomimo tego, że na odchodnym oferowali mi super promocje
gawron napisał/a:
bardzo bym chcial
no teraz to przygadałeś przynajmniej połowie osiedla ... która Cie zna
ale jak za jakieś 12 mieś to możesz na tyle czasu podpisać umowę
a moż ei bez umowy się da ... hmm, coś sie wymyśli ... ciekaw jestem czy Netia daje łącze bez umowy na czas określony .... hmm, jak będę z nimi rozwiązywał umowę to mogę się spytać ...
ja nie czekałem na Aster ... stestowałem już Robbo i akceptuje jakość ich usług więc przed końcem miesiąca jadę do Netii rozwiązać z nimi umowę ... pomimo tego, że na odchodnym oferowali mi super promocje
Jaka to super promocja? Może bym sfingował zrywanie umowy i dostał coś fajnego
gawron napisał/a:
łaski nie robia ... mam ich telefon ...
ja mam ich modem
gawron napisał/a:
jak to przygadalem???
no że niby tak Ci tu źle z tym sąsiadami i chcesz się od nich wynieść ... bo nie oszukujmy się większość osiedlowych znajomości po wyprowadzce z osiedla ... zaginie
no że niby tak Ci tu źle z tym sąsiadami i chcesz się od nich wynieść ...
co Ty mi tu za glupoty wypisujesz ---
gdzie ja cos takiego napisalem???? --- ostrzezenie wirtualne Tobie daje --- a jak trzeba bedzie i i bananem dostaniesz
tomasz-dominik napisał/a:
bo nie oszukujmy się większość osiedlowych znajomości po wyprowadzce z osiedla ... zaginie
to zalezy.... od tych co sie wyprowadzaja i od tych co zostaja --- jezeli tak jest to wina nigdy nie lezy po jednej stronie ---- nigdzie nie jest zapisane ze to wyprowadzajacy musi podtrzymywac znajomosci... lub zostajacy
gawron napisał/a:
co Ty mi tu za glupoty wypisujesz
a co Ty taki przeczulony, wyczulon i że nie wspomnę niemiły
gawron napisał/a:
a jak trzeba bedzie i i bananem dostaniesz
jaki wojowniczy ... widzę że nadmiar energii nie zawsze bywa dobrze pożytkowany
gawron napisał/a:
to zalezy.... od tych co sie wyprowadzaja i od tych co zostaja --- jezeli tak jest to wina nigdy nie lezy po jednej stronie ---- nigdzie nie jest zapisane ze to wyprowadzajacy musi podtrzymywac znajomosci... lub zostajacy
czyli w zaowalowany sposób potwierdzasz
ale trzymając się wątku to może warto z Robbo negocjować umowę z opłatą karną malejącą w zalezności od ilości miesięcy użytkowania, bo bez tej opłaty to raczej się nie obędzie, ale jakby tak sukcesywnie malała ... np o 10% co miesiąc ... bo z Aster to raczej nie da rady
A swoją drogą to ciekaw jestem czy pakiety Aster będą zblizone do tych na stronie www.aster.pl czy też inne .... bo te na stronie to wcale nie są konkurencyjne do Pulsnetu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum