Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa promocja w Robbo Computer
Autor Wiadomość
tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 23 Sie, 2005   

robbo napisał/a:
Zapraszamy do skorzystania z nowej wakacyjnej promocji w Robbo Computer
----------- przy zmianie operatora 3 miesiące gratis!!! -------------

Jeżeli chcesz zyskać 3 miesiące darmowego internetu to przyjdź do nas z ostatnią fakturą od dotychczasowego operatora a my zaproponujemy ci łącze na warunkach nie gorszych niż aktualnie posiadasz.

Czy promocja nadal jest aktualna ?
Zakładacie teraz jakieś skrzynki na osiedlu :roll: również koło wspólnoty Meandra ...
Chyba w Poduszkowcu ma to być główny dostawca, poza Netią.

i jaki jest cennik ....
http://www.robbo.pl/index...nternet-cennik3
czy
http://www.robbo.pl/slowicza_net.html

micro
nie boi się odezwać

tomasz-dominik napisał/a:
robbo napisał/a:
Zapraszamy do skorzystania z nowej wakacyjnej promocji w Robbo Computer
----------- przy zmianie operatora 3 miesiące gratis!!! -------------

Jeżeli chcesz zyskać 3 miesiące darmowego internetu to przyjdź do nas z ostatnią fakturą od dotychczasowego operatora a my zaproponujemy ci łącze na warunkach nie gorszych niż aktualnie posiadasz.

Czy promocja nadal jest aktualna ?
Zakładacie teraz jakieś skrzynki na osiedlu :roll: również koło wspólnoty Meandra ...
Chyba w Poduszkowcu ma to być główny dostawca, poza Netią.

i jaki jest cennik ....
http://www.robbo.pl/index...nternet-cennik3
czy
http://www.robbo.pl/slowicza_net.html

Najaktualniejsza zawsze jest propozycja na naszej stronie. Nowa oferta weszła w życie od 1 lipca bierzącego roku.

Co do tych trzech miesięcy gratis w starej ofercie... też da się załatwić ;)

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

micro napisał/a:
Co do tych trzech miesięcy gratis w starej ofercie... też da się załatwić

Ponieważ jest wiele dylematów na temat funkcjonowania Robbo, czy jest opcja miesiąca testowego, a potem podpisania umowy terminowej np. 24 mieś lub bezterminowej .... ? :roll:

Posiadam łącze w Netii 128/64 za 55 pln netto ...
dodatkowo jesli zakończę umowę przed sierpniem 2006 to będę musiał im zapłacić 145 pln za modem ADSL ... :-( ale 3 mieś gratis rekompensują ten koszt ... :D
dlatego chciałbym wiedzieć w coś się pakuję i czy nie będzie tak, że zamienił stryjek ... :wink:

314TeR 
Admin

A ja uwielbiam takie wstawki:

Cytat:
UWAGA!
Podane prędkości łącz zapewniamy wyłącznie do naszego routera brzegowego i nie ponosimy odpowiedzialności za jakość połączeń w punktach styku z innymi operatorami.

Co generalnie można czytać... jaką prędkość będziesz miał poza Robbo to nikt nie wie, a operator nie gwarantuje niczego poza jego siecią. Na takiej zasadzie Pulsnet daje wszystkim 100Mb/s w obie strony... ktoś to przebije...

Druga sprawa - to informacja że jesteście wpięci do pro futuro... hmmm jeśli go podajecie jako "pierwszego" dostawce - to ja pasuje... a ci inni to kto? i ile... na ile userów. Jaki macie podział 1/10 1/50 1/1000 ??

xxxxx 
obserwuje aktywnie

Wysłany: Sro 24 Sie, 2005   

dziekuje za podanie drugiego linka tomasz-dominik, nie wiedzialem ze osiedle ma osobna oferte.

ale widze tu znowu pewna niescislosc: "bezposrednie polaczenie przez bgp4 z 32 najwiekszymi operatorami internetowymi"

no coz tak jak mi juz szanowny Pan Micro powiedzial mam wiedze ale brak mi praktyki - wiec z wiedzy wynika ze bgp4 jest protokolem routingu przenoszacym informacje o trasach a nie jest uzywany do zadnych "polaczen bezposrednich" no ale coz... nie mam praktyki. Moze to ktos skomentowac?

Jacek 
nie boi się klawiatury

Jeżeli to Robbo stawia te (tu beep) szafki to ja dziękuję za ich ofertę i zatem zdanie na temat ich profesjonalizmu mam już wyrobione.

micro
nie boi się odezwać

Ponieważ jest wiele dylematów na temat funkcjonowania Robbo, czy jest opcja miesiąca testowego, a potem podpisania umowy terminowej np. 24 mieś lub bezterminowej .... ? :roll:

Posiadam łącze w Netii 128/64 za 55 pln netto ...
dodatkowo jesli zakończę umowę przed sierpniem 2006 to będę musiał im zapłacić 145 pln za modem ADSL ... :-( ale 3 mieś gratis rekompensują ten koszt ... :D
dlatego chciałbym wiedzieć w coś się pakuję i czy nie będzie tak, że zamienił stryjek ... :wink:

hmm. nie wiem o jakich dylematach mówisz... :( Generalnie umowy podpisywane są na czas nieokreślony, nie krótszy jednak, niż 12 miesięcy. Opcja, którą proponujesz dotychczas nie była rozważana, ale dowiem się, czy na drodze wyjątku można by było coś takiego wprowadzić i informację na ten temat umieszczę na tym topiku.

314TeR napisał/a:
A ja uwielbiam takie wstawki:

Cytat:
UWAGA!
Podane prędkości łącz zapewniamy wyłącznie do naszego routera brzegowego i nie ponosimy odpowiedzialności za jakość połączeń w punktach styku z innymi operatorami.

Co generalnie można czytać... jaką prędkość będziesz miał poza Robbo to nikt nie wie, a operator nie gwarantuje niczego poza jego siecią. Na takiej zasadzie Pulsnet daje wszystkim 100Mb/s w obie strony... ktoś to przebije...

Druga sprawa - to informacja że jesteście wpięci do pro futuro... hmmm jeśli go podajecie jako "pierwszego" dostawce - to ja pasuje... a ci inni to kto? i ile... na ile userów. Jaki macie podział 1/10 1/50 1/1000 ??

Chwila, chwila! Czy nie za daleko się zagalopowałeś? Załóżmy, że jesteś ISP. Czy weźmiesz na siebie odpowiedzialność za działanie sieci np: TPSA czy jakiejś innej np w Stanach albo Australii? A może zarządzasz wszystkimi sieciami oraz serwerami na Ziemi i masz wpływ na ich funkcjonowanie? Jeśli tak i jesteś w stanie to udowodnić uznam cię... Bogiem :lol:

ProFuturo jest jednym z dostawców i nie został podany jako pierwszy lecz jeden z dwóch strategicznych, czyli takich, którzy dostarczają przepustowość pow. 20Mbit. Do niedawna była Netia, lecz po mimo tego, że ich łącza są znacznie tańsze, to ze względu na awaryjność podziękowaliśmy im za współpracę.
A co do podziału, to takie przeliczniki jaki podałeś, są słuszne jedynie przy łączach współdzielonych. W wypadku łącz wydzielonych, a takie my oferujemy, nie ma racji bytu.

xxxxx napisał/a:
ale widze tu znowu pewna niescislosc: "bezposrednie polaczenie przez bgp4 z 32 najwiekszymi operatorami internetowymi"

no coz tak jak mi juz szanowny Pan Micro powiedzial mam wiedze ale brak mi praktyki - wiec z wiedzy wynika ze bgp4 jest protokolem routingu przenoszacym informacje o trasach a nie jest uzywany do zadnych "polaczen bezposrednich" no ale coz... nie mam praktyki. Moze to ktos skomentowac?

Oferta kierowana jest do "zwykłych" ludzi, a nie informatyków. Jak im wyjaśnić, że dzięki temu, iż mamy bezpośrednie dojście do WIX-a, nie będąc jednocześnie jednym z jego członków, pakiety naszych klientów kierowane są najszybszą (nie zawsze najkrótszą) drogą do punktu docelowego? Jeśli masz bardziej szczęśliwe sformułowanie, będę wdzięczny za podpowiedź :) A co do praktyki, to zdaje się, że miało to odniesienie do protokołów rodziny 802.11? Poza tym, to mam wrażenie, że zwyczajnie się czepiasz ;)

Jacek napisał/a:
Jeżeli to Robbo stawia te (tu beep) szafki to ja dziękuję za ich ofertę i zatem zdanie na temat ich profesjonalizmu mam już wyrobione.

Sorki, ale o jakich szafkach mowa? Z tego co wiem od dawna nie "stawialiśmy" jakichkolwiek szafek, ale może się mylę. Jak te szafki wyglądają, gdzie i kiedy były stawiane? Są na nich jakieś napisy? A jeśli tak, to jakie (jak wyglądają)?

Jacek 
nie boi się klawiatury

micro napisał/a:
Sorki, ale o jakich szafkach mowa? Z tego co wiem od dawna nie "stawialiśmy" jakichkolwiek szafek, ale może się mylę. Jak te szafki wyglądają, gdzie i kiedy były stawiane? Są na nich jakieś napisy? A jeśli tak, to jakie (jak wyglądają)?

Te o których mowa w wątkach : http://www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=715 i http://www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=962, ale jeśli to nie wy to spoko.

micro
nie boi się odezwać

Jacek napisał/a:
micro napisał/a:

Te o których mowa w wątkach : http://www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=715 i http://www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=962, ale jeśli to nie wy to spoko.

Po przeczytaniu postów zawartych pod podanymi linkami rozumiem Twoje rozgoryczenie i... wcale się nie dziwię. Na szczęście to nie nasza robota. Nasza skrzynki umieszczamy na filarach pod sufitem w hali garażowej. Natomiast trawniki, jeśli już rozkopujemy, robimy to w sposób jak najmniej degradacyjny (niestety, nie uda się całkowicie uniknąć pozostawienia śladów). A po zasypaniu wykopu, siejemy trawę by całkowicie zatrzeć ewentualne ślady. Wczoraj wykonywaliśmy wykop między blokiem Albatrosów 9 a Strusią 10A.

Jeśli masz ochotę, przejdź się tam, przeprowadź wizję lokalną i podziel się z nami uwagami na temat jakości wykonanej pracy.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

micro napisał/a:
hmm. nie wiem o jakich dylematach mówisz...

o tych dotyczących jakości przesyłu deklarowanego do rzeczywistego, dostępności internetu (padów łącza) ... oraz innych ....
z Netią nie mam problemów ...
czy u Was jest limit przesyłu danych ?
podcinanie łącza dla użytkowników aplikacji P2P ? tylko nie pisz, że tego sie nie da wykryć :-)
a i jeszcze jedno, jak jest umowa na czas określony, dajmy na to 24 mieś, abonament za 69 pln netto i łącze 512/128 ... to jaka jest kwota kary za rezygnację przed czasem ?
czy taka sama kwota obowiązuje w przypadku chęci zmniejszenia abonamentu ?

micro napisał/a:
Na szczęście to nie nasza robota.

o prosze ... to jednak wychodzi, że się czepneliśmy niesłusznie :roll: :oops:

xxxxx 
obserwuje aktywnie

Panie Micro i znowu widze niescislosci bgp nie zawsze wybierze najszybsza trase, bgp wybiera metryke ktora jest wartoscia pochodzaca z kilku czynnikow
miedzy innymi pojemnosc lacza, opoznienie na laczu itp. Jakbym nazwal inaczej to wasze sformulowanie? hmm moze poprostu "posiadamy polaczenia z 32 operatorami isp" i tak nikt tego nie zweryfikuje a tracicie w oczach "informatykow". Ja sie nie czepiam
ale nie lubie jak sie przyslowiowego Kowalskiego w blad wprowadza.

Kwestia zapisu ze gwarantujecie predkosc do waszego routera brzegowego IMHO to jest bardzo ogolne stwierdzenie, i rownie dobrze mozna je interpretowac ze tym routerem jest bramka inetowa i szybkosc gwarantujecie tylko na tym skrawku, w razie dochodzenia pozniejszego przed sadem mozecie miec tutaj furtke.

Jacek 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 25 Sie, 2005   

micro napisał/a:
Nasza skrzynki umieszczamy na filarach pod sufitem w hali garażowej. Natomiast trawniki, jeśli już rozkopujemy, robimy to w sposób jak najmniej degradacyjny (niestety, nie uda się całkowicie uniknąć pozostawienia śladów). A po zasypaniu wykopu, siejemy trawę by całkowicie zatrzeć ewentualne ślady.

I to się chwali :)

gawron 
totalny rekordzista

micro napisał/a:
Jeśli tak i jesteś w stanie to udowodnić uznam cię... Bogiem

:shock: :shock: :shock: jak smiesz w to watpic??? :lol: :lol:

Nie ma co udowadniac :lol: --- Admin na tym forum uwaza, ze jest Bogiem 8) :mrgreen: :mrgreen: --- wiec nie Masz innego wyjscia :wink: i uznac jego wyzszosc :twisted: :twisted: :twisted: --- na kolana i wiecej nie podwazaj slow Admina :wink: :twisted: :twisted: :twisted:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Boski Gawronie, nie przesadzaj prosze :lol:

wracajmy do dyskusji ...
bo ja napprawdę chciałbym to Robbo przetestować,
jakoś nikt mi bezstronnej opinii nie wyraził tak więc chciałbym wiedzieć ile ta oferta jest warta i być może zrezygnować z Netii :roll:

gawron 
totalny rekordzista

OT

Boski Gawronie, nie przesadzaj prosze

T-D --- Nie wzywaj Admina na daremno :lol: :lol: :lol:

juz z tego watku uciekam :roll: 8)

Odpowiedz do tematu