Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Ma ktos to Robbo w koncu?
Autor Wiadomość
woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Wysłany: Pią 17 Cze, 2005   

hmm, ale jaka zmiana?? i mam nadzieje ze jednak informacje podadza jakos mieszkancom :?

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 18 Cze, 2005   

Pulsnet napisał/a:
W związku ze zmianą właściciela sieci osiedlowej Pulsnet firma oświadcza iż w żadnym przypadku firma nie zamierza przerwać dostarczania sygnału telewizyjnego i internetowego.

Zapewnimy Państwa o tym ze zmiana operatora sieci, która aktualnie planowana jest na wrzesien 2005, odbędzie się płynnie i bez żadnych niekorzystnych objawów w działaniu sieci internetowej. Oferta nowego operatora, będzie w pełni konkurencyjna w stosunku do aktualnej oferty Pulsnet a w przypadku wyboru pakietu z telewizją o wiele korzystniejsza.

nie wiadomo JAKA ZMIANA :|

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005   

dodam, ze to bylo z www.pulsnet.pl

zmiana bedzie właściciela (kiedys mowili, ze bedzie Aster, ale czy to nadal jest prawda to nie wiem)

u nas na klatkach juz ponad pol roku temu poprowadzili nowe korytka (juz z kablami) do kablowki

i oczywiscie jak ze wszystkim na tym osiedlu 8) musi się i to odleżeć :evil:

Piasecznik
obserwuje aktywnie

Wysłany: Wto 21 Cze, 2005   

314TeR napisał/a:
<CIACH>
Same cyferki nic nie znaczą... łapią się na nie tylko zwykli laicy... tak jak na puste MHz P4. O jakości łącza świadczy jego fizyczne działanie, a nie teoretyczne parametry. Co do jakości Pulsnetu nic złego powiedzieć nie mogę <ciach>

No to tylko pogratulować wiedzy.
Czy 500 pakietów RIP na sekundę to jest dobra jakość?
Na tak zaśmieconej sieci odmawiają współpracy większość tanich routerów.
Surecom zawiesza się 2 razy na dobę, Planet resetuje się średnio co 15 minut.
Wszystko przez przeładowanie tablicy routingu.
Dzwonię do Maćka już ostatni raz, jeśli czegoś z tym nie zrobią (odłączenie zawirusowanych klientów od sieci) to przeprowadzam się do Netii.
Niestety zmusza mnie do tego sytuacja. Pulsnet wbrew opinii coponiektórych ma bardzo korzystne ceny.
Porównajcie sobie wyższe przepustowości z uwzględnieniem uploadu.
Za łącze 640/160 ze stałym IP w netii musze wybulić 240netto. W pulsnecie za 760/512 ze stałym IP płacę 144 netto.

woweq 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 24 Cze, 2005   

czyli nadal nie wiadomo kto kryje sie za zmiana :?: 8)

erka 
lubi się odzywać

Wysłany: Sob 25 Cze, 2005   

Ja w Pulsnet za 768 kb/s symetryczne z publicznym IP + negocjowane parę ustawień - płacę 210 zł / mies brutto. Parametry łącza są w większości przypadków trzymane do serwerów w Polsce i USA.
W cenniku Robo nie ma możliwości na upload pow 512. Samo 512 uploadu kosztuje prawie 350 zł netto. Publiczne IP dodatkowe 35 zł.
Pulsnet stoi na łączu z GTS. Większość moich klientów w Wawie też korzysta z GTS (IPartners). Mam do nich 6-9 HOPów i stabilny transfer.

Nie wiem z jakich operatorów korzysta Robo. Bez tej informacji i możliwości testowania ciężko podjąć decyzję. GTS ma w wawce solidną pozycję i można było zaufać Pulsnetowi jeśli chodzi o wyjście w świat.

micro
nie boi się odezwać

Wysłany: Sob 20 Sie, 2005   

erka napisał/a:
Ja w Pulsnet za 768 kb/s symetryczne z publicznym IP + negocjowane parę ustawień - płacę 210 zł / mies brutto. Parametry łącza są w większości przypadków trzymane do serwerów w Polsce i USA.
W cenniku Robo nie ma możliwości na upload pow 512. Samo 512 uploadu kosztuje prawie 350 zł netto. Publiczne IP dodatkowe 35 zł.
(...)

Fakt, nie da się zaprzeczyć. Łącze 4096/512 kb/s to miesięczny koszt 349 zł netto. Ponadto Robbo nie negocjuje umów z klientami indywidualnymi, co nie oznacza, że w uzasadnionych przypadkach nie można negocjować parametrów (w ramach puli).

erka napisał/a:

Pulsnet stoi na łączu z GTS. Większość moich klientów w Wawie też korzysta z GTS (IPartners). Mam do nich 6-9 HOPów i stabilny transfer.

Nie wiem z jakich operatorów korzysta Robo. Bez tej informacji i możliwości testowania ciężko podjąć decyzję. GTS ma w wawce solidną pozycję i można było zaufać Pulsnetowi jeśli chodzi o wyjście w świat.

Robbo nie ma jednego dostawcy. Routerem brzegowym jest serwer BGP4, do którego wpiętych jest kilku operatorów. Jednym z nich jest ProFuturo. Do niedawna była też i Netia, lecz za często ich łącza "sypały się". Dlatego Robbo podziękowało Netii za współpracę.

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 16 Wrz, 2005   

tomasz-dominik napisał/a:
Pulsnet napisał/a:
W związku ze zmianą właściciela sieci osiedlowej Pulsnet firma oświadcza iż w żadnym przypadku firma nie zamierza przerwać dostarczania sygnału telewizyjnego i internetowego.

Zapewnimy Państwa o tym ze zmiana operatora sieci, która aktualnie planowana jest na wrzesien 2005, odbędzie się płynnie i bez żadnych niekorzystnych objawów w działaniu sieci internetowej. Oferta nowego operatora, będzie w pełni konkurencyjna w stosunku do aktualnej oferty Pulsnet a w przypadku wyboru pakietu z telewizją o wiele korzystniejsza.

Kolejna zmiana: :)

Pulsnet napisał/a:

Zapewnimy Państwa o tym ze zmiana operatora sieci, która jest planowana wkrótce, odbędzie się płynnie i bez żadnych niekorzystnych objawów w działaniu sieci internetowej.

Ignac 
totalny rekordzista
Doktorek Habilitowany

Wysłany: Pią 16 Wrz, 2005   

Drew, ale to jest zmiana na lepsze :roll: ... w końcu przestali oszukiwać... "wkrótce" może być równie dobrze jutro jak i za rok :twisted: ... każdy termin będzie pasował. 8) :lol:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wysłany: Nie 18 Wrz, 2005   

no to w temacie .... dobra wiadomość dla tych co się wahają

od jutra powinienem mieć podłączenie w Robbo 8)

na razie jako drugie, ale jak się sprawdzi to rezygnuję z Netii i przechodzę :wink:

będę zdawał relację z testów bo jak widzę nikt się z użytkowników nie wypowiada ... a ktoś to musi w końcu dla Was przetestować :twisted:

woweq 
totalny rekordzista

T-D, suuper .....dzielnie testuj i podziel sie swoim zdaniem 8)

314TeR 
Admin

woweq napisał/a:
T-D, suuper .....dzielnie testuj i podziel sie swoim zdaniem

Przetestuje to baaaaaaaardzo dogłębnie :p - już ja go przypilnuję.

woweq 
totalny rekordzista

no ja juz Wy razem sie za to zabieracie - to wierze, ze bedzie testowanie ze hohohoho :!: :roll: "az strach sie bac"

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 19 Wrz, 2005   

314TeR napisał/a:
woweq napisał/a:
T-D, suuper .....dzielnie testuj i podziel sie swoim zdaniem

Przetestuje to baaaaaaaardzo dogłębnie :p - już ja go przypilnuję.

Micro --- ja bym juz sie bal --- T-D bedzie testowal doglebnie przy pomocy Czarusia ... hmm... uciekaj z Piaseczna na jakis czas 8) :lol: :lol: :lol:

p.s. T-D brawo - coz za poswiecenie :D

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wysłany: Pon 19 Wrz, 2005   

gawron napisał/a:
T-D bedzie testowal doglebnie przy pomocy Czarusia

dogłębnie ... ale nie Micro .... :lol:

zobaczymy jaka jest jakość, przepustowość itp. parametry o których i tak przeciętny użytkownik nic nie wie :lol: a dla Was przetestujemy czy da się pisać na forum posiadając łącze w Robbo :mrgreen:

gawron napisał/a:
T-D brawo - coz za poswiecenie

dostanę medal ? ... :oops:

Odpowiedz do tematu