Zainteresowanym dostępem bezprzewodowym do internetu polecam forum
juz mam w domku bezprzewodowa siec --- bez czytania i kombiniowania - zdalem sie na wiedze fachowca (314TeR - reklama, ale chyba nie dostane po łbie) i po sprawie...
A na co tu fachowa wiedza? Toż to proste jak budowa cepa.
Skrętką do routera, z routera skrętką do kompa głównego (i tak ma kupę kabli), bezprzewodowo do wszystkich innych (z ustawionym filtrem mac-adresów, coby sąsiad nie wjechał do maszyny) i po zawodach. Gro i bucy.
A wygoda jednak duża... nie ma to jak net w kibelku
Co do dostępu komórkowego - posiadam niestety kartę EDGE Idei, ops, sorki - Orange i jestem z niej średnio zadowolony. Transfery są potworne, rozpiecia nagminne, a już szczególny ubaw jest w pociągu - polecam cierpliwym i nie zrażającym się byle czym
Wybór sprzętu:
- przeczytać Chipa, PC World, pogrzebać w necie - w końcu nie jest tego aż tak dużo...
Instalacja:
- wtyknąć 3 kalble - i działa
- ustawić zabezpieczenia - no tu już trochę gorzej, ale większość obecnie oferowanych urządzeń dysponuje opcją konfiguracji krok po kroku, strawialną nawet dla największego laika
Gawron, nie rób siebie sieroty
TD: Orange niestety nie... ale to chyba nie o to chodzi, żeby mieć super zasięg UMTS w domu - rozwiązanie stosuje się do zastosowań mobilnych - a z racji infrastruktury w Polsce- z tym już znacznie gorzej...
- ustawić zabezpieczenia - no tu już trochę gorzej, ale większość obecnie oferowanych urządzeń dysponuje opcją konfiguracji krok po kroku, strawialną nawet dla największego laika
Gawron, nie rób siebie sieroty
alez Marcinie --- ja nie czytam nigdy instrukcji ---to dopiero dla mie czarna magia...
Gawron, tu zgoda, instrukcja jest dla słabych duchem. Nigdy nie czytam.
No chyba że po dwóch dniach walki z żywiołem i 3.246 słowach na k i ch dalej jestem w punkcie wyjścia - wtedy z odrazą do siebie samego biorę ten papier do ręki.... i wtedy zwykle się udaje.
Ale i tak czuję niesmak.
Prawdziwy mężczyzna nie powinien korzystać z instrukcji. To pójście na łatwiznę
PS. jeśli kogoś interesuje zamieszczę ilustrowaną historyjkę pt: "moja walka z routerem"
PS. jeśli kogoś interesuje zamieszczę ilustrowaną historyjkę pt: "moja walka z routerem"
zamieszczaj, ale jak chcesz sie ze mnie ponabijac to lepiej w miejscu do tego przeznaczonym...
jedyne co moge napisac w sprawie instrukcji to tyle, ze nawet nie mialem jej w reku... mozliwe, ze sa dwie strony napisane tak, ze i dziecko zrozumie. ja nawet nie mialem zamiaru sprawdzac... zdalem sie na wiedze fachowca i po sprawie... co bede czas marnowal... nie mialbym i tak powodu do dumy, ze sam routera ustawilem.
Gawron, tu zgoda, instrukcja jest dla słabych duchem. Nigdy nie czytam.
Ja też nigdy nie czytam
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum