No właśnie! Nie mamy pojęcia na co się decydować...
Oprócz oferty cenowej i jakościowej są jeszcze dodatkowe elementy - porównanie tych będzie chyba ważniejsze. Oferta Pulsnet/Słowik nam odpowiadała. Co Wy wybieracie?
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 27 Paź, 2005
drew napisał/a:
Z tego wyraźnie mi wychodzi, że chyba wezmę 1024/256 w Aster.
przy tej przepustowości to może i się opłaca, chociaż nie wiadomo bo z Robbo można było swego czasu negocjować warunki gdyby była większa grupa chętnych ...
przy mniejszych przepustowościach to już nie jest tak różowo ... czyli jak płacisz generalnie dużo bo potrzebujesz dużej przepustowości to opłaca się brać Aster ...
kasiekk napisał/a:
Pulsnet/Słowik nam odpowiadała. Co Wy wybieracie?
to trzeba sobie odpowiedzieć dlaczego odpowiadała, co jest dla Was ważne ...
szybkość łącza ?
stabilność przesyłu ? brak awaryjności ?
publiczne IP ?
szybkie pobieranie ?
szybkie wysyłanie ?
to wszystko przekłada się potem na cenę ...
ale zawsze można potem kombinować, np. jestem gotowa zrezygnować z szybkiego wysyłania bo głównie pobieram pliki ...
jak do niedawna byłem zadowolony z Robbo, wczoraj cos zwolniło, ale jeszcze sprawdzam czy to moja maszyna, czy łącze Robbo ...
co do Aster to znajomy ma i specjalnie nie narzekał poza tym że Aster prowadziło swego czasu politykę donosów na użytkowników posiadających nielegalne oprogramowanie ... taki niesmak po tym pozostał więc na tego ftp'a to bym patrzył z przymrużeniem oka ... ftp w Robbo tez miał być, ale nie znają uzasadnienia prawnego, które ich ochroni przed ponoszeniem do odpowiedzialności za to co stoi na serwerze ... jak ktoś zna i podeśle to pewnie ftp ruszy
co do Netii to jest to łącze stabilne jak już pracuje ... ale denerwowały mnie codzienne restarty łącza, brak publicznego IP oraz modem ADSLowy i związane z nim problemy ...
Cytat:
jak do niedawna byłem zadowolony z Robbo, wczoraj cos zwolniło, ale jeszcze sprawdzam czy to moja maszyna, czy łącze Robbo ...
wow ... zgłosiłem mejlowo 19:59 zapytanie o spowolnienie łącza ... po 12 minutach otrzymałem telefon i rzeczowe wyjaśnienie, okazało się, że łącze Robbo jest ok, ale mogę mieć problemy z komunikacją z Pulsnetem, będą to monitorować ... nie ma jak szybki serwis, była okazja sprawdzić
Tylko tyle ?
kasiekk napisał/a:
stabilność przesyłu ? brak awaryjności ?
publiczne IP ?
w zakresie operatorów dostępnych, czyli Netia, Robbo i Aster to pewnie będzie zbliżony poziom ... jednak serwis Netii i Aster będzie hmm, mniej lokalny, że to tak ujmę ..
co do IP publicznego to w Aster jest tylko w najdroższych pakietach, nie wiem czy jest opcja dokupienia do tańszych, w Netii jest dynamiczne IP i restart łącza co 24 godziny, a w Robbo ... IP publiczne jest dodatkowo płatne, ale jak by było trochę chętnych to ... pewnie kwestia do negocjacji
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
tomasz-dominik napisał/a:
drew napisał/a:
Z tego wyraźnie mi wychodzi, że chyba wezmę 1024/256 w Aster.
przy tej przepustowości to może i się opłaca, chociaż nie wiadomo bo z Robbo można było swego czasu negocjować warunki gdyby była większa grupa chętnych ...
przy mniejszych przepustowościach to już nie jest tak różowo ... czyli jak płacisz generalnie dużo bo potrzebujesz dużej przepustowości to opłaca się brać Aster ...
Wiesz, ja nie lubię negocjacji, targowania itp. Patrzę na oferty i wybieram. Zresztą Robbo juz raz dało wyraźnie do zrozumienia, że z publicznym IP za 35+VAT nic się nie da zrobić - a dla mnie to jest, niestety, konieczność.
Co do niższych przepustowości, to u mnie nic poniżej 128 uplink nie wchodzi w grę. Więc patrzę raczej na te oferty średnie i ponadśrednie (te wysokie są za drogie )
Tak jak pisałem już wcześniej - grupa osób zainteresowanych większym uplinkiem będzie rosła wraz z upowszechnieniem chociażby telefonii internetowej. Równie gracze sieciowi, namiętni wysyłacze wesołych filmików mailem, miłośnicy osiołków oraz czatujący z kamerkami internetowymi docenią wyższy transfer 'w górę'.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
drew napisał/a:
Tak jak pisałem już wcześniej - grupa osób zainteresowanych większym uplinkiem będzie rosła wraz z upowszechnieniem chociażby telefonii internetowej. Równie gracze sieciowi, namiętni wysyłacze wesołych filmików mailem, miłośnicy osiołków oraz czatujący z kamerkami internetowymi docenią wyższy transfer 'w górę'.
Zgadza się, już teraz można zamieniać telefony stacjonarne na VoIP ... i nad tym będę myślał ...
dlatego zauważyłem jak niski oferuje Aster poniżej oferty którą u nich wskazałeś ..
Mnie osobiście UP jest w tej chwili ważniejszy niż down...
chlip chlip... i gdzie ja teraz posadzę forum
Micro - masz okazję wykazać się... jest spora niechęć w stronę astera, więc czekamy na konkretną ofertę specjalną pod kątem byłych klientów Pulsnetu.
Popatrz w ich cennik i zaproponuj porównywalną ofertę, ofertę która będzie zawierała połączenie wewnatrz osiedla Słowicza szybkim lanem... i będziesz miał kilkuset userów jak w banku.
Daj ludziom to czego chcą, chcą duży upload - to zaproponuj.... chcą LAN - to zróbcie LAN i na boga Publiczne IP w cenie droższych abo - a w niższych za jakąś normalną dopłatą.
Masz teraz okazję - bo większość ludzi zdecyduje się w najbliższych dniach, albo nigdy ich nie zachęcisz, albo zrobisz to teraz i skutecznie.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Wysłany: Pią 28 Paź, 2005
314TeR napisał/a:
Masz teraz okazję - bo większość ludzi zdecyduje się w najbliższych dniach, albo nigdy ich nie zachęcisz, albo zrobisz to teraz i skutecznie.
To prawda. Ja na przykład nie lubię zmian. Jak już wejdę w Aster, to później trudno będzie mnie przekonać do kolejnej zmiany. Więc jedyna szansa teraz. Wóz albo przewóz.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Jak na razie ustaliłem , że ten z którym poprzednio mieliśmy kontakt to www.citystrada.com
a to zupełnie inny dostawca. Jest blisko i jest kolejną opcją. Nie lobbuje , ale proponuje.
Nie mogłem za to otworzyć ich stronki.
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Wysłany: Pią 28 Paź, 2005
drew napisał/a:
Cóż, porównałem oferty w interesującym mnie zakresie cenowo-przepływnościowym
Do oferty Robbo wliczyłem potrzebne mi publiczne IP i wyszła mi taka tabelka:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum