Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 Re: internet w naszym bloku
aneta napisał/a:
Mam pytanko, w jaki sposób możemy się podłączyć internet w Poduszkowcu, podobno słowik który nas okablował nie podłącza już, nie mam ochoty korzystać z netii, bo to się wiąże z założeniem telefonu stacjonarnego, który jest mi zupełnie zbędny, Dzwoniłam do robbo, ale niesety De silva nie chce się zgodzić na okablowanie przez firme Robbo i ich oferta jest odrzucana. Co robić
Sprawdzałaś w Netii czy do netu potrzeba wczęsniej założyć stacjonarny?
Co do De Silva i Robbo to kolejny temat którym warto by się zająć w ramach wspólnoty. A wiesz może czemu to się "szanownej" administracji nie spodobała firma Robbo, odrzucając powinni mieć jakąs alternatywę dla mieszkańców.
wszystko już wiem, dzwoniłam do słowika i oni powiedzieli że nadal podłączają koszt 212 kb czy cos takiego 75 pln +22 vat =91,5 PLN,
w Robbo mi powiedzieli, że ich oferta jest odrzucana ponieważ 30% udziału w poduszkowcu ma jakiś prezes MH ( nie wiem czy on jest właścicielem 30% mieszkań czy co ) no a podobno Słowik jest firmą MH więc wszystko jest jasne.
W tej chwili Robbo okablowuje Strusią bloki od 1-8, a nas niestety nie
Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005
ja czekam na robbo nie chce żadnej neti ani słowika wiem ze ze słowikiem były duże problemy z łączami i przepustowoscią łącza.
Bede walczył wraz z robbo o pozwolenie im nas więcej tym lepiej.
ja czekam na robbo nie chce żadnej neti ani słowika wiem ze ze słowikiem były duże problemy z łączami i przepustowoscią łącza.
Bede walczył wraz z robbo o pozwolenie im nas więcej tym lepiej.
a to Robbo to takie dobre czy walczysz dla zasady?
A ja mam netię i zadowolona jestem
i z tel.: założony na Tukanów przenosiłam tu i odbyło to sie super sprawnie i profesjonalnie, aż w szoku byłam
i netu: wykupiony podstawowy, sami dali na miesiąc szybszy przesył, z miesiąca się zrobiły miesiące, tak, że mam szybki, płace za wolny
Kasianka: a tak na Ciebie liczyłam, cały dzień się nie odzywałaś...
A ja mam netię i zadowolona jestem
i z tel.: założony na Tukanów przenosiłam tu i odbyło to sie super sprawnie i profesjonalnie, aż w szoku byłam
i netu: wykupiony podstawowy, sami dali na miesiąc szybszy przesył, z miesiąca się zrobiły miesiące, tak, że mam szybki, płace za wolny
Ale w tpsa płaciłbyś za więcej a miał mniej , a serio to nie bałagan tylko przedłużające się promocje, jak moja koleżanka wprowadzała się tu kilka lat temu miała mieć przez rok promocyjne warunki, ja dwa lata potem też je miałam, niby na rok, ale na razie, odpukac, obie wciąż mamy rabaty.
No i nie jest to słynna niebieska linia z brakiem możliwości jakiegokolwiek porozumienia. Gdy chcieliśmy zakończyć działanie tel na Tukanów pod koniec miesiąca, gdy się przeprowadzaliśmy to zadzwonili do nas wcześniej z pytaniem kiedy moga odłączyć i info kiedy na poduszce podłącza. W efekcie telefonu nie mielismy chyba 1 dzień.
ja tylko zartowalem a moze ty jestes przedstawicielka handlowa wspomnianej netii przyznaj sie a tak swoja droga to tez mam telefon z netii bo sie z tepsa nie bardzo moglem dogadac
Moncie- i ja też liczyłam A ja mam telefon z przeneisienia z Tukanów i powiem szczerze, zę gdyby nie "znajomosci" to nie wiem ile czasu byśmy czekali jeszcze. Ale to z winy MH a nie z Netii. z Netii jestem zadowolona- z telefonu i brawo ze nie mają tej linii bo to koszmar
Tomek- ja chwalę netie ale nie pracuje dla nich a Moncie- kto wie
a tak jeszcze co do internetu- podoba mi się w słowiku to ze jak się przeprowadzaliśmy to bez zadnego problemu zawiesiliśmy internet za darmo i nic nie płaciliśmy
Z poprzednią kablówką i internetem walcze od roku ze im nie zapłace i tak sobie piszemy ja do nich a oni do mnie- ciekawe komu się pierwszemu znudzi
ja tylko zartowalem a moze ty jestes przedstawicielka handlowa wspomnianej netii przyznaj sie a tak swoja droga to tez mam telefon z netii bo sie z tepsa nie bardzo moglem dogadac
A gdzie, nawet swego czasu ze względu na net chcieliśmy w tpsa, podanie złożyliśmy w grudniu 2003, odpowiedź miała być za miesiąc no i do dziasiaj nie doczekalismy się odpowiedzi
Potem mieliśmy przez miesiąc w sferii, jak dostaliśmy pierwszy rachunek to zdębieliśmy, odwołaliśmy sie i w wyniku "poważnej " wymiany zdań pozwolono nam zrezygnować bez kary mimo, że podpislaliśmy umowe na trzy lata. Jak ktoś myśli o sferii to służę informacjami zniechecającymi
I tak metodą eliminacji znaleźliśmy się w netii i nie narzekam.
Ja mam netie i nie narzekam. Ostatnio przyszedł rachunek z obniąonym abonamentem za net a za telefon płacę 1/3 tego co jak mieszkałem w wawie płaciłem w tpsie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum