Chcę napisać to co ostatnio zauważyłem jeśli chodzi o konfigurację naszej sieci Pulsnetu i to co nie działa tak jak powinno. Otóż zauważyłem że w lanie Pulsnetowym działa autodiscovery serwera proxy w IE. IE ma domyślnie włączoną opcję automatycznego wykrywania ustawień proxy i podłącza proxy GTS'u. Niestety objawia się to tym, że przeglądarka zamiast komunikować się bezpośrednio z forum to najpierw pyta się na zewnątrz serwera proxy a potem ten serwer proxy pyta się dopiero forum. Generalnie zamiast pomagać to tylko to spowalnia działanie sieci bo ogranicza dostęp do forum do prędkości łącza na zewnątrz za jakie płacimy w abo zamiast do 100Mb/s, a od pary dni w ogóle to proxy kiepsko działa i efekt jest taki jakby net się cały zatkał.
Dotyczy to tylko użytkowników IE, w sieci Pulsnetu !! Jeśli net wam kiepsko chodzi, to sprawdźcie czy w ustawieniach połączeń w IE macie odhaczone wszystkie wpisy dotyczące proxy.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum