Wysłany: Sro 06 Lip, 2005 czy POCZTA W PULSNECIE zmarła ??
ktoś wie coś na ten temat ??
_________________ +===================================+
TRAIN Yourself To Let go of Everything You Fear to Loose Than YOU BE FREE !!!!
+===================================+
Wysłany: Sro 06 Lip, 2005 Re: czy POCZTA W PULSNECIE zmarła ??
mcjackal napisał/a:
ktoś wie coś na ten temat ??
Może "zmarła" to za duże słowo... powiedzmy, że "chwilowo zdechła"... wiem tyle co na stronie pulsnetu napisali... "trwa awaria" , cokolwiek miałoby to znaczyć.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 06 Lip, 2005
Natomiast po odpytaniu paru serwisów oto co zwracają:
smtp - eXtremail smtpd 2.0.3
hmmmm - wcześniej był inny program...
więc zobaczyłem dalej:
pop3 - eXtremail pop3d 2.0.3
www - Apache httpd 2.0.40 ((Red Hat Linux))
dns - ISC Bind 9.2.1
Dalej z ciekawostek - to MTA pod adresem mail.pulsnet.pl zgłasza się jako vsat.pl - hmmm ciekawe, do tego secondary NS nie działa, nie mówiąc już o wpise nr seryjnego recordu SOA dla domeny pulsnet.pl że nie jest zgodny z RFC1912 2.2 i co gorsza - jest mniejszy niż ten co był wczesniej, a to oznacza, że dns'y które mają w cachu domenę pulsnetową będą ignorowały obecne wpisy uznając je za nieautorytatywne... błędów jest więcej - niezgodność nazw rekordów A i NS i takie tam....
Konkuludując - proszę jaki piękny linux - czyżby wreszcie po 4-latach zrezygnowali z windowsa na serwerze i zainstalowali linux'a?? tylko czemu RH, który jako dystrybucja jest prawie martwa od conajmniej 3 lat i czemu to robią w ciągu dnia jak kilkuset klientów płacących kasę za internet i pocztę korzysta z niej. Przydała by się informacja dla wszystkich że robią wymianę serwera lub przenosiny na inny i poinformują wszystkich, że dziś poczta nie będzie działać w ogóle,
Pogrzebałem dalej i odgrzebałem że jest to inny serwer który był/jest pod adresem 217.153.31.xxx - więcej nie będę pisał... mam nadzieję że wyprostują to co robią taką partyzantką...
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Ostatnio zmieniony przez 314TeR Sro 06 Lip, 2005, w całości zmieniany 4 razy
Pisałem - tamten screenshot chciałem aby był wpierw, aby dał background do dalszych info.
Z postu wynikało, że wspomniany screenshot jest wynikiem śledztwa i trochę mnie zatchło... ale następny post dużo wyjaśnił i wycofuję się raczkiem z moich uwag... objecuję nie być w przyszłości taki wyrywny.
A wracając do śledztwa... to może właśnie jesteśmy świadkami zmiany właściciela Pulsnetu.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 07 Lip, 2005
Odpalenie własnej poczty i przesiadkę na nią... nie zdążyłem jeszcze do końca tego zrobić, tzn poinformować skutecznie wszystkich znajomych aby wysyłali mi już na nowy adres, więc ryzyko, że nie dostanę ważnej poczty było.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum