Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 17 Paź, 2005
!!!NEMESIS!!! napisał/a:
ale jak bedzie asterek to poszalejemy
buahaaaaaa
nie no teraz to pojechałeś
popatrz na ich ofertę ...
jak czegoś nie zmienią specjalnie dla naszego osiedla to jest to mało atrakcyjna oferta ... poza zaletą, że łączy TV i internet w jednym pakiecie to ten internet ma kiepskie parametry
A wiedzieliście, że ta oferta "specjalna" w Netii to dotyczy TYLKO osiedla Słowicza ? kumpel też chciał taki pakiet i mu nie dali ... powiedzieli, że to tylko dla NAS
buahaaaaaa
nie no teraz to pojechałeś
popatrz na ich ofertę ...
jak czegoś nie zmienią specjalnie dla naszego osiedla to jest to mało atrakcyjna oferta ... poza zaletą, że łączy TV i internet w jednym pakiecie to ten internet ma kiepskie parametry
a mają gorszą od pulsnetu???
kumpel ma na ursynie i nie narzeka. super transfer itp. w porównaniu do mojego pulsa to zapierdziela jak cholera chyba, ze dla nas na "Wsi" maja ofertę specjalną aka "muł lub osiołek" ;]
_________________ Gość drop your pants!!! Resistance is futile >:]
!!!NEMESIS!!! napisał/a:
super transfer itp.
ok, mówiłem o podstawie, super to znaczy jaki ?
!!!NEMESIS!!! napisał/a:
w porównaniu do mojego pulsa
a jaki masz pakiet w pulsie ?
ja miałem już okazję testować w Netii, 640/160, 128/64, a teraz mam w Robbo 512/128 ... dla mułka to musi być jednak coś przynajmniej 512 na DL i przynajmniej 128 UL ...
TD mam takie pytanie a ile płacisz za 512/128 w robbo
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
jeszcze nic bo mam startowe 3 mieś darmowo
oferta na rok kosztuje 95 pln mieś ...
ale jakby wybrać opcję na 2 lata to 69 netto
ale odchodzimy chyba od tego tematu ...
Dzisiaj zerkałem na nowy Pulsnet vel Aster ...
najtańszy pakiet z DL 128 kosztuje 73,99 pln netto ... masakryczna cena
już lepiej wygląda ten z DL 512 bo tutaj cena jest 84 netto ...
tylko ciekawe jest że ceny są podawane z dodatkiem "cena od" ...
oznacza to cenę o ile jest to usługa dodatkowa oprócz wykupienia u nich TV
poczta i przestrzeń na www to tylko 10 MB ....
brak opcji podłączenia więcej niż 1 kompa ...
nie doczytalem się jak jest z publicznym IP ...
dopiero od droższych pakietów zmienia się ten zakres usług ...
!!!NEMESIS!!! napisał/a:
ale jak bedzie asterek to poszalejemy
Najpierw niech wejdzie, potem zobaczymy. Aster ma niezłe łącza, ale wcale nie są rewelacyjne jak wielu się wydaje. Aster bazuje na ogromnych serwerach proxy - ale jeśli czegoś w nim nie ma to ściąganie już jest kiszkowate.
UPC bawiłem się mocno znów w piatek zeszły... też nieźli ściemniacze. Maksymalny przesył można było uzuskać dopiero przy równoległym ściąganiu paru plików. Pojedyńczy idzie max z 30% przepustowością pasma. A do tego te koszmarnie niskie limity... 3 dni odpalonego osiołka i nie ma już netu do końca miesiąca.
Największą zaletą Pulsnetu jest to że dostaje się w pełni symetryczne łącze, oraz że jesteśmy wpięci bezpośrednio do GTS'u. GTS routuje róch w polsce w większości przez swoją sieć szkieletową... u innych dostawców już tak ładnie nie jest. A do tego brak limitów.
Jeśli chodzi o realne transfery - to muszę przyznać że łącza Robbo w porównaniu do GTS niestety oferują trochę gorsze transfery z egzotycznych serwerów. Zapewne ma tu znaczenie CIR dostawcy łącza. Zaleta wpięcia w GTS Pulsnetu jest też największą wadą jeśli chodzi o "stabilność" łącza. W przypadku awarii nie ma alternatywy i sieci nie ma. Przy sprawnym BGP i redundancji łącza do przynajmniej 2-óch dostawców zapewnia ciągłość netu - jeśli nawet jest on powolny.
Analizować można dużo i długo... najważniejsze że można samemu wybrać coś dla siebie, coś co każdemu odpowiada i jest zadowolony.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
!!!NEMESIS!!! totalny rekordzista Say my name bitch!
Mogło to się zdarzyć i na Słowiczej
Krótka historia o 4 kolesiach którym odłączono internet.
>>>KLIK<<<<
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Wysłany: Sob 29 Paź, 2005
!!!NEMESIS!!! napisał/a:
poczatkowo mialem 384/192 potem mieli dac 512/na nie pamietam ile :]
a ile jest w rzeczywistoscie... kto to wie
Nemek - takich też nigdy nie było - Pulsnet ZAWSZE dawał łącza symetryczne, bezpośrednio wpiete w sieć szkieletową GTS !! Te łącza były naprawdę szybkie mimo pozornej niskiej maksymalnej przepustowości. GTS ma b.dobrą sieć szkieletową w Polsce i pakiety śmigały nie łączami z regóły TPSA gdzieś utykając, a wewnątrz GTS.
W bardzo wielu przypadkach strona na łączu Pulsnetu 400/400 otwierała się znacznie szybciej niż na łaczu konkurencji o parametrach np 640/160. Bo liczy się nie tylko "maxymalna" teoretyczna prędkość, ale realne jakość i CIR pomiędzy twoim dostawcą a stroną z jakiej ściągasz.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Wysłany: Sob 29 Paź, 2005
Niech samo forum będzie przykładem.
Od końca kwietnia forum stoi u mnie w domu na domowym łaczu z Pulsnetu. Od tamtego czasu nie dostałem żadnego mail'a z uwagami na "wolne" działanie forum wynikające z prędkości łącza. A forum codziennie odwiedza około 200 użytkownicy wszystkich sieci:
Neostrady
Net24
Pulsnet
Robbo
chello
Aster
Blueconnect
itd.
Zresztą sam korzystasz w pracy, to powinieneś wiedzieć jak chodzi.
To właśnie świadczy o "jakości" łącza gdzie max przepustowość jest względnie niska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum