Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2005
micro napisał/a:
A tak z czystej ciekawości. Tylko proszę, nie traktujcie tego jako próbę maniupulacji! Czemu aż tak bardzo uparliście się na te łącza synchroniczne?
W moim przypadku przyczyna jest prosta: czasami potrzebuję dostać się do mojego komputera 'z zewnątrz' i pobrać/wepchnąć trochę rzeczy. I dlatego potrzebuję:
a) publicznego IP
b) sensownej przepustowości w obie strony
O ile pierwsze jest koniecznością (nie lubię bawić się w zamawianie mapowania portów u mojego dostawcy przy każdej zmianie konfiguracji u mnie) o tyle drugie - miłym dodatkiem do mych nietypowych wymagań.
Zresztą - wymagania na przepustowość uplink będą rosły nawet dla zwykłych użytkowników - coraz więcej przeróżnych telefonii VoIP, równocześnie jakieś granie po sieci, przesyłanie obrazu na czacie... Zwykłe bierne surfowanie WWW, obciążające tylko downlink, ma coraz mniejszy procentowo udział w internetowych aktywnościach. Coraz częściej wypychamy różne treści od siebie - uploadujemy obrazki na forum, wysyłamy megabajty poczty na różne dziwne serwery, pirtupirujemy Dlatego nawet zwykli zjadacze pakietów coraz chętniej będą spoglądać na synchroniczne łącza.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
hmm, no właśnie zastanawiałem się do czego niby te synchroniczne połączenie .. teraz już wiem ...
mnie wystarcza asynchroniczne ... a używam voip i p2p ...
ale to prawda, że do p2p dobrze jest mieć coś więcej niż 128 na wejściu
pamiętajmy też że dla większości użytkowników to do oglądania stron www i odbierania poczty wystarcza bazowe 128/64 ... o dziwo sprawdza mi się ostatnio nawet w grach po sieci ...
ale to już chyba inny wątek ...
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Ja bardzo często wysyłam duże ilości danych kolegom, potrzebuje sciagnać coś z domu w pracy itp. Dlatego jest to aż takie ważne. I jeśli teraz mam co chce to na pewno z tego nie zrezygnuję z błachych powodów.
hmm, no tak, ma to sens .... ale oprócz plusnetu to ne kojarzę dostawcy który by dostarczał taki duży upload ... może konkurencja będzie wstanie ustalić inne warunki cenowe dla takiego synchronicznego łącza w ramach indywidualnych negocjacji
nie wiadmo co z tytm pulsnetem ... jak pytałem Aster to nabrali wody w usta
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
nie wiadmo co z tytm pulsnetem ... jak pytałem Aster to nabrali wody w usta
bylem w "siedzibie" Pulsnetu i zapytalem kiedy co i jak??? negocjacje podobno nadal trwaja... do konca pazdziernika mamy Pulsnet na 100% ... w ciagu kilku dni podobno wszystko ma byc wyjasnione...
--------------
Micro - tak, odebralem Twoje wypowiedzi jako reklame i to chyba nie powinno Tobie przeszkadzac a wrecz cieszyc... o to, ze odebralem jako reklme negatywna, krytukujaca konkurencje... no coz - cofnij sie i sam sprawdz co napiales... nie tylko skrytykowales konkurencje, ale rowniez nasze postepowanie ... nieladnie, oj nieladnie...jaki jest odczyt przeslania ??? - nie Micro nas ocenia tylko firma Robbo... widzisz roznice???
Pytasz co mnie interesuje ... odpowiadam --- to samo co mam w Pulsnecie za taka sama kase bez podpisywania umowy na czas okreslony... jezeli mi to zalatwisz bedzeisz mial jednego klijenta wiecej.
ponieważ jesteśmy w okresie przejściowym pomędzy Pulsnetem i Asterem to może warto by porównać co się zmieni ? to znaczy czym bedzie Aster w porównaniu z Pulsnetem ?
Wysłany: Sro 28 Wrz, 2005
gawron napisał/a:
...bylem w "siedzibie" Pulsnetu i zapytalem kiedy co i jak??? negocjacje podobno nadal trwaja... do konca pazdziernika mamy Pulsnet na 100% ... w ciagu kilku dni podobno wszystko ma byc wyjasnione...
Hihihihih... Od dłuższego czasu "niebawem" coś się ma zrobić z Pulsnetem... Za każdym razem jak płacę rachunki - słyszę... "niedługo się wyjaśni"... do końca tego miesiąca jeszcze będziemy na osiedlu...
...bylem w "siedzibie" Pulsnetu i zapytalem kiedy co i jak??? negocjacje podobno nadal trwaja... do konca pazdziernika mamy Pulsnet na 100% ... w ciagu kilku dni podobno wszystko ma byc wyjasnione...
Hihihihih... Od dłuższego czasu "niebawem" coś się ma zrobić z Pulsnetem... Za każdym razem jak płacę rachunki - słyszę... "niedługo się wyjaśni"... do końca tego miesiąca jeszcze będziemy na osiedlu...
no jak płacisz za dany miesiać to dziwne żebyś usłyszała, taa bierzemy kasę i znikamy
_________________ +===================================+
TRAIN Yourself To Let go of Everything You Fear to Loose Than YOU BE FREE !!!!
+===================================+
Wysłany: Nie 16 Paź, 2005
chłopaki pewnie coś kombinują ... od kiedy zaczeli się śpieszyć z tym światłowodami to pewnie też coś przepinają na serwerkach ... jakieś tam szacher macher ... bo niby Aster tak już od jakiegoś czasu obiecuje że się pokaże ... a tu .. zima nadchodzi
W kablówce tez już jakieś ruchy robią - u mnie wszystkie słowikowe kable już są na zewnątrz skrzynki - widok koszmarny - fachowcy stwierdzili , że są przygotowania
" podasterowe " .
Internet u mnie też zwolnił znacznie.
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum