micro jak rozumiem jesteś w opozycji bo to pomysł, który stanowi konkurencję dla oferty Robbo ...
A i owszem, w opozycji Ale nie dlatego, że pomysł jest konkurencyjny, tylko dla dobra sprawy (czyt. dyskusji).
Gorąco zapraszam do udziału.
Z takiej wymiany zdań i argumentów (byleby rozsądnych) zawsze można się czegoś nowego nauczyć. Uzyskać nowe spojrzenie na znaną sprawę. Możliwe, że Xx5 ma całkiem nowatorską koncepcję, której inni nie dostrzegają.
A na pewno ma sporą wiedzę
[ Dodano: Wto, 23 Sie 2005 20:41 ]
gawron napisał/a:
zwykly zart nie majacy nic wspolnego z tym o czy piszecie --- dla mnie to jest zupelnie niezrozumialy jezyk...
ping-pong ---- taka gra na forum kto kogo przekona w zartach lub bardzo rzeczowej dyskusji
Dzięki za wyjaśnienie! Sorki Cię wielkie, ale nie znałem tego określenia, więc się spytałem.
"Kto pyta - wstydzi się raz, kto nie pyta - wstydzi się całe życie swej niewiedzy"
(...) nie jestem pewien na ile oferta może być konkurencyjna ....
oferta Robbo i tak jest już mocno okrojona z ceny ...
ale zawsze goraco dopinguje konkurencyjność, która może sprawić że dostanę coś lepszego za ta samą cenę lub coś równie dobrego ale tańszego
Ze względów ekonomicznych przedstawiona propozycja nie ma racji bytu na tym konkretnym rynku. Z podobnych przyczyn odstąpiliśmy od planów wprowadzenia sieci osiedlowej telewizji kablowej, pomimo, że projekt był w bardzo zaawansowanym stadium.
O wiele bardziej realistycznym rozwiązaniem byłby projekt wykupienia istniejącej sieci od Pulsnetu.
Natomiast jeśli chodzi o okrojenie ceny, to nie do końca jest tak.
W głównej mierze do obniżenia cen przyczynia się ilość klientów w sieci. Ponadto przepustowość. Robbo daje łącza wydzielone. Innymi słowy zawsze musimy mieć zapas łącza. Nie możemy oferować klientom łącz 1Mbit mając do dyspozycji np. 10Mbit, bo w przypadku, gdy podłączymy powiedzmy 20 klientów, a ci na hura zaczną nagle ściągać jakieś pliki, to wysycą łącze na maxa, a przepustowość tak spadnie, że hot-line moment i się zagrzeje
Dam przykład. Mamy kilku dostawców wpiętych przez serwer BGP4. Wystarczy, że u jednego z dwóch dostawców strategicznych wystąpi awaria, a minutę później nie można dodzwonić się do nas, bo telefony dosłownie się urywają. A na dobrą sprawę dostęp do Internetu jest, tylko klient przyzwyczajony, że średni transfer utrzymuje się na poziomie np. 48 kB jest bardzo zdegustowany, gdy nagle spadnie do np. 30kB, bo przecież on robi coś bardzo ważnego na serwerze firmowym i nie może tak być. To utrudnia mu pracę
Ciekawe czy doprowadzą do nas kiedykolwiek chello. Mieszkając na mokotowie korzystałem z ich usług i byłem zadowolony. Teraz płacę w netii 130 za łacze 800 kbps, a w chello koszt łącza 2 Mbps wynosi 119 złoty. A teraz wprowadzili 12 Mbps / 1024 kbps za około 250 zeta ciekawe co na to konkurencja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum