"Rzeczpospolita" alarmuje, że być może wkrótce za internet trzeba będzie płacić abonament radiowo-telewizyjny. Tak wynika z dokumentu o mediach przygotowanego przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji.
Rada proponuje objąć abonamentem radiowo-telewizyjnym posiadaczy komputerów i telefonów komórkowych UMTS.
"Rzeczpospolita" wyjaśnia, że w związku z tym, że za pomocą internetu można odbierać programy radiowe i telewizyjne, KRRiT postanowiła uregulować korzystanie z sieci. Dlatego też wpadła na pomysł, aby stworzyć specjalny urząd, który zajmie się nadzorem i wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy.
"Rzeczpospolita" komentuje, że dla dobra rozwoju nowoczesnych technologii w Polsce należałoby zrobić wszystko, aby odsunąć Krajową Radę od możliwości regulowania rynku.
Szczegóły na temat nowej strategii KRRiT w "Rzeczpospolitej".
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005 Re: Abonament na internet
Rob_n_Roll napisał/a:
Propozycja KRRiT: Abonament za internet
"Rzeczpospolita" alarmuje, że być może wkrótce za internet trzeba będzie płacić abonament radiowo-telewizyjny. Tak wynika z dokumentu o mediach przygotowanego przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji.
Rada proponuje objąć abonamentem radiowo-telewizyjnym posiadaczy komputerów i telefonów komórkowych UMTS.
"Rzeczpospolita" wyjaśnia, że w związku z tym, że za pomocą internetu można odbierać programy radiowe i telewizyjne, KRRiT postanowiła uregulować korzystanie z sieci. Dlatego też wpadła na pomysł, aby stworzyć specjalny urząd, który zajmie się nadzorem i wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy.
"Rzeczpospolita" komentuje, że dla dobra rozwoju nowoczesnych technologii w Polsce należałoby zrobić wszystko, aby odsunąć Krajową Radę od możliwości regulowania rynku.
Szczegóły na temat nowej strategii KRRiT w "Rzeczpospolitej".
"Rzeczpospolita" wyjaśnia, że w związku z tym, że za pomocą internetu można odbierać programy radiowe i telewizyjne...."
dla mnie argument do podważenia! Oczywiście że można, ale czy trzeba ?
musza udowodnić, ze każdy posiadacz internetu slucha radio internetowe bądź ogląda TV a nie slucha płyt CD......
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005
oj chyba nie, bo wystarczy miec w domu telewizor, zeby placic abonament,
nawet jezeli faktycznie ogladasz tylko film ze swojego wesela
_________________ Pokój ludziom dobrej woli.
Pohor napisał/a:
oj chyba nie, bo wystarczy miec w domu telewizor, zeby placic abonament,
nawet jezeli faktycznie ogladasz tylko film ze swojego wesela
Jezeli nie masz magnetowidu czy DVD, jest juz podstawa do tego, ze abonament nalezy placic. Do tego, podłaczona antena, swiadczy, ze korzystasz z fal eteru.....tu sprawa jest znacznie prostrza......to moja ocena stanu rzeczy, ale przy internecie , nie jest tak prosto....
Do tego wszystkiego dochodzi fakt, iż nie ma instytucji, ktory kontroluje do konca internet......co, jezeli sluchasz jedynie stacji zagranicznych, bo polskich nie znosisz ?
Pomysłodawcy wszelkiej maści opłat i podatków w niedalekiej przyszłości wykończą nie tylko całą inteligencję w Polsce. Gdyż zamiast płacić więcej podatków niż zarabiać wyjedziemy do innych krajów żeby tam płacić podatki.
Moim zdaniem nie przejdzie pomysł z opodatkowaniem internetu przez KRRiT
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
a tu mi się przypomina taki absurd kiedy to wynajmujący mi mieszkanie oczekiwali, że będę płacił abonament za TV ponieważ .... miałem komputer z odtwarzaczem CD i ... mogłem na nim ogladac filmy
Ostatnio zmieniony przez tomasz-dominik Wto 24 Maj, 2005, w całości zmieniany 1 raz
CRICKET napisał/a:
Pomysłodawcy wszelkiej maści opłat i podatków w niedalekiej przyszłości wykończą nie tylko całą inteligencję w Polsce. Gdyż zamiast płacić więcej podatków niż zarabiać wyjedziemy do innych krajów żeby tam płacić podatki.
Moim zdaniem nie przejdzie pomysł z opodatkowaniem internetu przez KRRiT
mam identyczne zdanie, za malo przemawia ZA .....obyśmy mieli rację
Z tą bandą idiotów wszystko jest możliwe. Ja przyznam się szczerze że jak czytam takie newsy, to krew mnie zalewa. I zastanawiam się co oni jeszcze wymyślą.
"Co by tu jeszcze spieprzyć* Panowie, co by tu jeszcze..."
Słowo harcerki, że się zastanawiałam, czy ja mogę to tak zacytować, ale skoro w "Dudku" śpiewali, Młynarski też śpiewał nawet osobiście, to chyba ja mogę zacytować?
_________________ "MYŚLĘ SOBIE, ŻE TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ,
ZAZIELENI SIĘ, UROŚNIE KILKA DRZEW..."
"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin
"Strategii Państwa Polskiego w dziedzinie mediów elektronicznych na lata 2005 - 2020", jest jej wzmacnianie i twórczy rozwój, pozostający w harmonii z oczekiwaniami odbiorców i adekwatny do zmieniającej się rzeczywistości.”
ja bym to nazwała :"Stategia Panstaw Polskiego w dziedzinie mediów elektronicznych na lata 2005 - 2020", jest uwstecznienie spoleczeństwa i powrót do okresu maczugi, postepujący w harmonii z głupotą urzędników państwowych i adekwatny do chorej rzeczywistości "
Moim zdaniem myśl KRRiT jest dość idiotyczna aczkolwiek pozostawia pewne luki, ponieważ wedle mojej wiedzy nie obłożyła abonamentem lodówki wyposażone w telewizor i monitor ze stałym łączem, monitorów do monitorowania obiektów, ( bo przecież jedna z kamer może być skierowana w telewizor) i pewnie jeszcze parę kruczków by się znalazło, ale jak myślę totalny abonament na wszystko to w naszym kraju mlekiem i miodem płynącym niedaleka przyszłość.
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
marekneon napisał/a:
Moim zdaniem myśl KRRiT jest dość idiotyczna aczkolwiek pozostawia pewne luki, ponieważ wedle mojej wiedzy nie obłożyła abonamentem lodówki wyposażone w telewizor i monitor ze stałym łączem, monitorów do monitorowania obiektów, ( bo przecież jedna z kamer może być skierowana w telewizor) i pewnie jeszcze parę kruczków by się znalazło, ale jak myślę totalny abonament na wszystko to w naszym kraju mlekiem i miodem płynącym niedaleka przyszłość.
dodam do tego telefony komórkowe, z dostepem do internetu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum