Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Abonament na internet
Autor Wiadomość
Rob_n_Roll
odzywa się w niedziele i święta

Wysłany: Wto 24 Maj, 2005   Abonament na internet

Propozycja KRRiT: Abonament za internet

"Rzeczpospolita" alarmuje, że być może wkrótce za internet trzeba będzie płacić abonament radiowo-telewizyjny. Tak wynika z dokumentu o mediach przygotowanego przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji.

Rada proponuje objąć abonamentem radiowo-telewizyjnym posiadaczy komputerów i telefonów komórkowych UMTS.

"Rzeczpospolita" wyjaśnia, że w związku z tym, że za pomocą internetu można odbierać programy radiowe i telewizyjne, KRRiT postanowiła uregulować korzystanie z sieci. Dlatego też wpadła na pomysł, aby stworzyć specjalny urząd, który zajmie się nadzorem i wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy.

"Rzeczpospolita" komentuje, że dla dobra rozwoju nowoczesnych technologii w Polsce należałoby zrobić wszystko, aby odsunąć Krajową Radę od możliwości regulowania rynku.

Szczegóły na temat nowej strategii KRRiT w "Rzeczpospolitej".

http://info.onet.pl/1102392,11,item.html

Paranoja.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Wto 24 Maj, 2005   Re: Abonament na internet

Rob_n_Roll napisał/a:
Propozycja KRRiT: Abonament za internet

"Rzeczpospolita" alarmuje, że być może wkrótce za internet trzeba będzie płacić abonament radiowo-telewizyjny. Tak wynika z dokumentu o mediach przygotowanego przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji.

Rada proponuje objąć abonamentem radiowo-telewizyjnym posiadaczy komputerów i telefonów komórkowych UMTS.

"Rzeczpospolita" wyjaśnia, że w związku z tym, że za pomocą internetu można odbierać programy radiowe i telewizyjne, KRRiT postanowiła uregulować korzystanie z sieci. Dlatego też wpadła na pomysł, aby stworzyć specjalny urząd, który zajmie się nadzorem i wydawaniem koncesji na internet. Urzędników tych mieliby wybierać politycy.

"Rzeczpospolita" komentuje, że dla dobra rozwoju nowoczesnych technologii w Polsce należałoby zrobić wszystko, aby odsunąć Krajową Radę od możliwości regulowania rynku.

Szczegóły na temat nowej strategii KRRiT w "Rzeczpospolitej".

http://info.onet.pl/1102392,11,item.html

Paranoja.

"Rzeczpospolita" wyjaśnia, że w związku z tym, że za pomocą internetu można odbierać programy radiowe i telewizyjne...."

dla mnie argument do podważenia! Oczywiście że można, ale czy trzeba ?
musza udowodnić, ze każdy posiadacz internetu slucha radio internetowe bądź ogląda TV a nie slucha płyt CD...... 8)

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Wto 24 Maj, 2005   

oj chyba nie, bo wystarczy miec w domu telewizor, zeby placic abonament,
nawet jezeli faktycznie ogladasz tylko film ze swojego wesela

modliszka 
totalny rekordzista

Pohor napisał/a:
oj chyba nie, bo wystarczy miec w domu telewizor, zeby placic abonament,
nawet jezeli faktycznie ogladasz tylko film ze swojego wesela

Jezeli nie masz magnetowidu czy DVD, jest juz podstawa do tego, ze abonament nalezy placic. Do tego, podłaczona antena, swiadczy, ze korzystasz z fal eteru.....tu sprawa jest znacznie prostrza......to moja ocena stanu rzeczy, ale przy internecie , nie jest tak prosto....
Do tego wszystkiego dochodzi fakt, iż nie ma instytucji, ktory kontroluje do konca internet......co, jezeli sluchasz jedynie stacji zagranicznych, bo polskich nie znosisz ?

CRICKET 
używa klawiatury

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Pomysłodawcy wszelkiej maści opłat i podatków w niedalekiej przyszłości wykończą nie tylko całą inteligencję w Polsce. Gdyż zamiast płacić więcej podatków niż zarabiać wyjedziemy do innych krajów żeby tam płacić podatki.
Moim zdaniem nie przejdzie pomysł z opodatkowaniem internetu przez KRRiT

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

a tu mi się przypomina taki absurd kiedy to wynajmujący mi mieszkanie oczekiwali, że będę płacił abonament za TV ponieważ .... miałem komputer z odtwarzaczem CD i ... mogłem na nim ogladac filmy :lol:
Ostatnio zmieniony przez tomasz-dominik Wto 24 Maj, 2005, w całości zmieniany 1 raz  

modliszka 
totalny rekordzista

CRICKET napisał/a:
Pomysłodawcy wszelkiej maści opłat i podatków w niedalekiej przyszłości wykończą nie tylko całą inteligencję w Polsce. Gdyż zamiast płacić więcej podatków niż zarabiać wyjedziemy do innych krajów żeby tam płacić podatki.
Moim zdaniem nie przejdzie pomysł z opodatkowaniem internetu przez KRRiT

mam identyczne zdanie, za malo przemawia ZA .....obyśmy mieli rację :wink: :lol:

Rob_n_Roll
odzywa się w niedziele i święta

Z tą bandą idiotów wszystko jest możliwe. Ja przyznam się szczerze że jak czytam takie newsy, to krew mnie zalewa. I zastanawiam się co oni jeszcze wymyślą.

Jagatha 
chętnie gawędzi

"Co by tu jeszcze spieprzyć* Panowie, co by tu jeszcze..."

Słowo harcerki, że się zastanawiałam, czy ja mogę to tak zacytować, ale skoro w "Dudku" śpiewali, Młynarski też śpiewał nawet osobiście, to chyba ja mogę zacytować? :roll:

"NAJPIERW SIĘ ROZEJRZYJ, POTEM SIĘ ROZEDRZYJ" Marcin

Jacek 
nie boi się klawiatury

Jak słyszę tego rodzaju pomysły to się zastanawiam, czy to niedouczenie czy zwykła głupota.

Polecam komentarze na dole artykułu na ten sam temat http://www.money.pl/gospo...0524/97568?p=md

modliszka 
totalny rekordzista

Jacek napisał/a:
Jak słyszę tego rodzaju pomysły to się zastanawiam, czy to niedouczenie czy zwykła głupota.

Polecam komentarze na dole artykułu na ten sam temat http://www.money.pl/gospo...0524/97568?p=md

"Strategii Państwa Polskiego w dziedzinie mediów elektronicznych na lata 2005 - 2020", jest jej wzmacnianie i twórczy rozwój, pozostający w harmonii z oczekiwaniami odbiorców i adekwatny do zmieniającej się rzeczywistości.”

ja bym to nazwała :"Stategia Panstaw Polskiego w dziedzinie mediów elektronicznych na lata 2005 - 2020", jest uwstecznienie spoleczeństwa i powrót do okresu maczugi, postepujący w harmonii z głupotą urzędników państwowych i adekwatny do chorej rzeczywistości "

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Moim zdaniem myśl KRRiT jest dość idiotyczna aczkolwiek pozostawia pewne luki, ponieważ wedle mojej wiedzy nie obłożyła abonamentem lodówki wyposażone w telewizor i monitor ze stałym łączem, monitorów do monitorowania obiektów, ( bo przecież jedna z kamer może być skierowana w telewizor) i pewnie jeszcze parę kruczków by się znalazło, ale jak myślę totalny abonament na wszystko to w naszym kraju mlekiem i miodem płynącym niedaleka przyszłość. :twisted: :twisted: :twisted:

modliszka 
totalny rekordzista

marekneon napisał/a:
Moim zdaniem myśl KRRiT jest dość idiotyczna aczkolwiek pozostawia pewne luki, ponieważ wedle mojej wiedzy nie obłożyła abonamentem lodówki wyposażone w telewizor i monitor ze stałym łączem, monitorów do monitorowania obiektów, ( bo przecież jedna z kamer może być skierowana w telewizor) i pewnie jeszcze parę kruczków by się znalazło, ale jak myślę totalny abonament na wszystko to w naszym kraju mlekiem i miodem płynącym niedaleka przyszłość. :twisted: :twisted: :twisted:

dodam do tego telefony komórkowe, z dostepem do internetu :wink: :lol:

Odpowiedz do tematu