Ewentualna obecność A. Leppera w rządzie skompromituje PiS, rząd i nasz kraj. Rozbójnik A. Lepper skłóci i zatopi rząd IV RP. Bardzo ciekawi mnie co o tym wszystkim sądzą wyborcy PiS i PO, przecież obie partie obiecały koalicję? a tu taka niemiła niespodzianka. Cieszę się, że są ministrowie którzy wiedzą kiedy ze sceny trzeba zejść. Ale są i plusy tej dziwnej dla mieszkańców kraju koalicji: w jesiennych wyborach samorządowych i oczywiście po wybrykach Leppera wyborach parlamentarnych PiS, Samoobrona i prawdopodobnie LPR lub PSL nie bedzie się liczyć i o to chodzi
Bardzo ciekawe jest to, że szef Samoobrony nie będzie miał dostępu do tajemnic państwowych i mogą się zdarzyć takie posiedzenia rządu, na które nie zostanie wpuszczony. Co Pan na to Panie Kaczyński... przecież to absurd
Bardzo ciekawe jest to, że szef Samoobrony nie będzie miał dostępu do tajemnic państwowych i mogą się zdarzyć takie posiedzenia rządu, na które nie zostanie wpuszczony. Co Pan na to Panie Kaczyński... przecież to absurd
Już PiS wykombinuje, żeby Lepper miał jednak dostęp do niejawnych informacji
Dzisiaj usłyszałem naprawdę przezabawną wypowiedź jednego z polityków PiS, że brak możliwości uzyskania przez A.Leppera certyfikatu dostępu do informacji niejawnej, tak naprawdę nie jest wielką przeszkodą, bo przecież są jeszcze wiceministrowie i sekretarze stanu, którzy takowy dostęp mają, więc problemu nie ma, bo w razie czego panu Wicepremierowi Ministrowi Rolnictwa powiedzą, co i jak. Starożytni mawiali: dura lex sed lex, jednak wyraźnie widać, że prawo według Prawa i Sprawiedlowści ma zdecydowanie więcej wspólnego ze "sprawiedliwością" niż z prawem. Szkoda. Bo jak zaczniemy wymyślać przykłady całkiem ekstremalne, to dojdziemy do ponurych wniosków: np. zasadniczo zabijać nie wolno, no chyba, że.... np. w słusznej ( tzn. naszej PiSowskiej sprawie ). Może trochę przeginam, ale odnoszę wrażenie, że prezydent i jego przełożony pan prezes, zaczynają tracić kontakt z rzeczywistością....
nie zaczynaja tylko juz jakis czas temu stracili... w chwili kiedy z POPiSu nic nie wyszlo...
PiS nie ma na kogo winny zwalic i nie wie jak sobie poradzic...
teraz zwala na LPR i na Samoobrone... potem na PSL..
na koniec wroca do twierdzenia, ze to wszystko przez PO
i, ze to Tusk i Rokita zrobili z Lepera vice-premiera
Nie wiem dlaczego ale mi Andrzej kojarzy sie z osoba ktora lubi szum wokol swojej osoby, i mam wrazenie ze jak tylko dorwie sie do rzadzenia to tak powywija ze przez nastepne dekady nie bedzie mozna tego naprawic. ale moze sie myle(mam taka nadzieje).
_________________ Amare simul et sapere ipsi Iovi non datur
Pahorku ja to wogóle teraz nie wiem co się dzieje miał byc popis nie ma miał byc sejm rozwiazany nie ma.. a co mamy ptasia grype i dominacje kaczek nawet w swieta, kaczka wyparła kurczaczka
_________________ Amare simul et sapere ipsi Iovi non datur
Mnie wkurza to jawne i bezczelne obchodzenie prawa w imię stworzenia koalicji.
Przecież specjalnie uchwalono ograniczenia dla "skazańców".
A to mi się szczególnie podoba :
Khameir napisał/a:
Bo jak zaczniemy wymyślać przykłady całkiem ekstremalne, to dojdziemy do ponurych wniosków: np. zasadniczo zabijać nie wolno, no chyba, że.... np. w słusznej ( tzn. naszej PiSowskiej sprawie ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum