Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Sro 19 Kwi, 2006
Destiny napisał/a:
albo ślepego powtarzania starych tekstów jak papuga...
Brawo Destiny! tu trafilas w dziesiątkę
mariuszb napisał/a:
Oj nie ładnie tak obrażać, Destiny, a sądziłem że również tak jak większośc należysz do grupy inteligentniejszych - teraz wiem że nie.
w jednym zdaniu mowisz, ze nieladnie obrazac i sam obrazasz ?
_________________ Pokój ludziom dobrej woli.
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
gawron napisał/a:
to, ze Twoj wybor opcji politycznej jest inny od mojego to wiem od dawna...
(ciach)
a teraz do obrazania -- (ciach)
Fałsz, to zbyt mocne słowo – tak mi się wydaję.
Odniosłam się jedynie do osób piszących na tym forum i do ankiety, jaka miał tu miejsce owego czasu ( 6:18 na korzyść PO – wybory Prezydenckie).
Co do wskazywania, cytowania to wybacz....nie mam ochoty...Zdaję sobie sprawę, że każdy pisze, tak jak umie, a wyraża swoje zdanie na takim poziomie, do którego jest przyzwyczajony...
Ja się nie gniewam, bo nie mam o co W mojej ocenie, prawdziwa inteligencja została wymordowana w Katyniu, a z tą dzisiejszą....no cóż, różnie bywa ...
marekneon napisał/a:
na marginesie Twojej wypowiedzi proponuje udać się na zebranie wspólnoty i posłuchać, jakie to teorie i inne idiotyzmy ludzie wygadują
a potem się zastanowić, dlaczego takie a nie inne partie w tym kraju funkcjonują
i jakie jest nasze społeczeństwo.
Myślę Markuneonie, że niezbyt trafnie to określiłeś...
Nie wolno wszystkiego generalizować, gdyz można się zaplatać we własne sidła:-) Trudno jest mi znaleźć, jakąkolwiek zależność, pomiędzy ludźmi, którzy uczestniczą w zebraniach osiedlowych, a tym co się dzieje w polityce. Być może, żadna z osób biorących udział w zebraniu, nie brała udziału w wyborach...Nie mogę znaleźć żadnego przełożenia, takiego zebrania, na politykę - wybacz.
Ludzie Ci mają różne cele, różne priorytety i różne stawki, o które "grają"...
RoY napisał/a:
mariuszb : przykro mi niezmiernie, że inteligentniejsza część społeczeństwa nie głosowała tym razem na PiS
Jeżeli ta „inteligentna” grupa ludzi, pochodzi z tego samego sondażu ośrodka badania opinii publicznej, co sondaż dotyczący wyborów....to sorki, za brzydkie słowo, ale „teoria się rypła ....a pojęcie osób inteligentnych, pozostawiam do oceny, każdego z osobna
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
slowa "falsz" i "prawda" sa tak samo mocne... tak jak "dodawanie" i "odejmowanie"
modliszka napisał/a:
Co do wskazywania, cytowania to wybacz....nie mam ochoty...Zdaję sobie sprawę, że każdy pisze, tak jak umie, a wyraża swoje zdanie na takim poziomie, do którego jest przyzwyczajony...
chcialbym uprzejmie prosic o doprecyzowanie --- jaki i czyj poziom Masz na mysli...
zbyt wiele razy piszesz/pisalas o poziomie wypowiedzi lub o poziomie kogos innego.. teraz czesc osob moze odebrac Twoje slowa bezposrednio do siebie, albo zwyczajnie pomyslec, ze piszesz o swoim poziomie... unikajmy dwuznacznosci bo z tego potem biora sie bledne interpretacje i zaczyna sie awantura na forum...
modliszka napisał/a:
W mojej ocenie, prawdziwa inteligencja została wymordowana w Katyniu, a z tą dzisiejszą....no cóż, różnie bywa ...
Jeżeli ta „inteligentna” grupa ludzi, pochodzi z tego samego sondażu ośrodka badania opinii publicznej, co sondaż dotyczący wyborów....to sorki, za brzydkie słowo, ale „teoria się rypła ....
Oj modliszka - coś Ci się pokwasiło
Zaraz powiesz, że nie istnieje coś takiego jak prawdopodobieństwo i statystyka
Myślę Markuneonie, że niezbyt trafnie to określiłeś...
Nie wolno wszystkiego generalizować, gdyz można się zaplatać we własne sidła:-) Trudno jest mi znaleźć, jakąkolwiek zależność, pomiędzy ludźmi, którzy uczestniczą w zebraniach osiedlowych, a tym co się dzieje w polityce.
Są to ludzie, którzy mają prawo wyborcze i są średnią statystyczną,
więc spokojnie z jakimś niewielkim marginesem błędu możemy powiedzieć,
że jest to przekrój naszego społeczeństwa
modliszka napisał/a:
Ludzie Ci mają różne cele, różne priorytety i różne stawki, o które "grają"...
Dokładnie tak samo jest z wyborem partii
wybieramy tę opcje, która jest dla nas najlepsza pod względem programowym
lub, tą, z której poglądami się utożsamiamy
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
gawron napisał/a:
chcialbym uprzejmie prosic o doprecyzowanie --- jaki i czyj poziom Masz na mysli...
zbyt wiele razy piszesz/pisalas o poziomie wypowiedzi lub o poziomie kogos innego.. teraz czesc osob moze odebrac Twoje slowa bezposrednio do siebie, albo zwyczajnie pomyslec, ze piszesz o swoim poziomie... unikajmy dwuznacznosci bo z tego potem biora sie bledne interpretacje i zaczyna sie awantura na forum...
...
Gawron, nie personalizuj
Przyjmij moj post, jako rozważanie...na temat OGÓŁU....
Jeśli nie potrafisz, to przyjmij, że piszę o sobie
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Kania ... ... zaczałeś kolejny polityczny wątek na naszym forum ...
w dosłownym tego slowa znaczeniu wrzuciłeś granat i uciekłeś ... nieładnie
Powoli przyzwyczajam się, że każdy wątek polityczny z dyskusji na temat polityki będzie schodził na tematy kłótni i obrażania .... przecież to taki typowe, tak samo jak dyskusja o polityce na imieninach u Babci ... tylko czekać kiedy się rodzinka pożre, pewne jak w banku
Dlatego proszę wracajcie do tematu wątku ... albo lepiej zamyknijmy go ... bo o czym tu dyskutować ? .... to zwykła ściana płaczu.
no to moze pozamykajmy wszystkie watki... bo i po co... i o czym tu dyskutowac...
ile mozna o polityce i ile mozna o tym samym w watkach wspolnotowych lub 69...
Moderatorze T-D --- nie na tym polega moderowanie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum