Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: tomasz-dominik
Pią 21 Kwi, 2006
Rząd IV RP

Czy zgadzasz z opinia że, obecność Andrzeja Leppera w rządzie utrudni rządzenie i jest szkodliwa dla Polski?
Tak
94%
 94%  [ 16 ]
Nie
5%
 5%  [ 1 ]
Głosowań: 17
Wszystkich Głosów: 17

Autor Wiadomość
modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Czw 11 Maj, 2006   

drew napisał/a:

To powody do dymisji są - nie są w stanie skutecznie rządzić. Zatem nie zgadzam się, że pracują dobrze (bo zwykłem był oceniać jakość pracy po wynikach - a tych nie ma).

Ja natomiast, nie mogę nadal wyjść z podziwu, wyników działań PO - becikowe dla wszystkich ! Chlast i mamy ! Wolę już, żeby miliony much się myliły, niż PO kontynuowało swoją zdradziecką i destrukcyjną działalność...

dswig 
chętnie gawędzi

Jestem totalnie zdegustowany.
Człowiek, który powinien siedzieć w więzieniu za wyniesienie poufnych danych oraz złą ich interpretację został nowym prezesem TVP.
Ten kraj schodzi na psy.

Ciekawe jak będa wyglądały Wiadomości pod wodzą Wildstaina. Nowa TV Trwam???.

modliszka 
totalny rekordzista

A oto, oficjalna nota IPN, na temat wycieku owej listy. Przypomnę, iż było to w czasach, kiedy Polską rządziło jeszcze SLD:

" Niejasna jest kwestia sposobu uzyskania listy z IPN. Bronisław Wildstein odmawiał – ze względu na tajemnicę dziennikarską – podania takich informacji oprócz tego, że lista była do wglądu dla każdego na ekranie komputerów czytelni BUiAD. Pojawiały się więc domysły, że wykopiował on plik na zewnętrzny nośnik w trakcie pobytu w czytelni. Ze względu na ujawniony przez Generalną Inspektor Ochrony Danych Osobowych dr Ewę Kuleszę fakt usunięcia możliwości obsługi zewnętrznych nośników w czytelni dopiero 4 stycznia 2005 r. prawdopodobne wydaje się wykopiowanie pliku na dyskietki. Wersja o wykopiowaniu na pendrive była konsekwentnie dementowana, w tym przez prezesa IPN. Niezależnie i w analogiczny sposób mógł tego dokonać w listopadzie 2004 r. prof. Marek Jan Chodakiewicz. Wewnętrzna komisja IPN po ustaleniu miejsc występowania pliku wskazała pośrednio, że w wycieku mogli pomagać lub być jego sprawcami pracownicy IPN, w tym informatycy, zwłaszcza administratorzy sieci."

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

modliszka napisał/a:
PO kontynuowało swoją zdradziecką i destrukcyjną działalność...

Kogo i czym zdradziło PO? Bo ja się nie czuję zdradzony tym, że skoro płacę podatki (i to większe, niż osoby wytypowane w pierwotnym projekcie becikowe jako grupa uprzywilejowana) to mam również prawo korzystania z udogodnień fundowanych za te podatki? Nie, na pewno nie czuję się zdradzony usunięciem uprzywilejowania jednej grupy społecznej kosztem drugiej. Mogę co najwyżej czuć się zdradzony, że _w_ogóle_ PO poprało jakikolwiek projekt becikowego. No, ale przecież na tym projekcie tak zależało PiSowi... :D
Destrukcyjna działalność? Rozumiem że to PO dokonuje wszędzie czystek w administracji i organach zależnych, lawiruje pomiędzy koalicjantami rozrzucając posady w nowoutworzonych niepotrzebnych ministerstwach, tworzy prawo odrzucane przez trybunał konstytucyjny...?

Proszę, pokaż mi tę zdradę i destrukcję. Bo ja jej nie widzę. A przynajmniej nie w stopniu choćby porównywalnym z PiSem. Bo, jak powiem po raz setny, PO nie kocham. Mam do nich chłodny stosunek. Ale porównując PO i PiS niestety - widzę przepaść. Jeśli już muszę wybierać, po której stronie przepaści mam mieszkać, to wybieram tę, na której jest PO.

modliszka 
totalny rekordzista

Drew, dla mnie PO jest desruktem Polski. Jaka „zdrowomyśląca” partia, chcąca dobrze dla swojego kraju, głosuje nad ustawą, która jest gwoździem do trumny budżetu? To jest tak samo jak budżet domowy, masz zaoszczędzone 5000,00 a żona, oświadcza Ci, że kupiła futro z norek za 8000 i jutro trzeba będzie za nie zapłacić. Zdradą jest dla mnie, mówienie iż będzie się działało w celu dobra Ojczyzny, a czyniło się coś, co to temu zaprzecza. To była świadome działanie PO, zdradzieckie. PiS-owi, i owszem zależało na becikowym, ale nie w takiej formie, jaką przegłosowano. Jeżeli nie pamiętasz, to przypomnę : dla najuboższysz.

Destrukcja PO, przypomina mi kawał o garbatym, który miał proste dzieci. Sama nie zgodziła się na utworzenie koalicji, ale bardzo chętnie zajmuje się ( głównie się zajmuje) krytyką każdej decyzji PiS. Myślę, że przyjdą kiedyś czasy, kiedy PO zasiądzie u sterów władzy i czy śmiesz wątpić w to, iż nie nastąpi wymiana personelu, reorganizacja i zmiany w kadrach ? To jest reguła, która zawsze się potwierdza.

Każdy zdrowomyślący człowiek, wie o tym, iż bez większości sejmowej, żadna parta nie jest w stanie, nic zdziałać. Teraz ta większość jest (jaka? – odpowiem: byle jaka, ale jest)...i czekam na to, że to co obiecywali, zaczną wreszcie realizować.

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

a czy to nie jest tak, ze kazda partia na cos "na sumieniu"??? #-o

dswig 
chętnie gawędzi

Wysłany: Pon 15 Maj, 2006   

http://wiadomosci.onet.pl/1322345,327,item.html

Cytat:
W ubiegłym tygodniu pokazano niewłaściwą wersję orędzia prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Prezydent nagrał wiele wersji wystąpienia i ktoś wysłał do telewizji niewłaściwą taśmę - informuje najnowszy "Newsweek".
W wystąpieniu, które miało być wyemitowane, prezydent Kaczyński lepiej czytał z promptera, w tle polska flaga była na pierwszym planie, zaś unijna na drugim - pisze

Pewnie znowu stwierdzą, że jakiś stary sld-owski partyjniak maczał w tym ręce :^o

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

dswig napisał/a:
Cytat:
W ubiegłym tygodniu pokazano niewłaściwą wersję orędzia prezydenta Lecha Kaczyńskiego. (...)

Ciekawe że się tak ostro tłumaczą teraz :-k #-o

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

modliszka 
totalny rekordzista

dswig napisał/a:

Pewnie znowu stwierdzą, że jakiś stary sld-owski partyjniak maczał w tym ręce :^o

Tak słyszałam i uśmiałam się dość mocno :lol: :lol: :lol:
Że też takie bandzwołki, pracują w najbliższym otoczeniu Prezydenta :roll:
A Prezydent, też nie ma co robić tylko nagrywa sobie po kilka wersji Orędzia...świat zwriował... ](*,)

radok 
znany gawędziarz

modliszka napisał/a:

...świat zwriował... ](*,)

Nie świat ... a Polska niestety :|

radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Sro 17 Maj, 2006   

"Andrzej Lepper chce, aby Samoobrona zarządzała Zakładem Ubezpieczeń Społecznych.
ZUS podlega Ministerstwu Pracy, które przypadło Samoobronie.
Ryszard Czarnecki z Samoobrony nie ukrywa, że jego partia nie zgadza się na oddanie ZUS. Pomysł rządu krytykuje też Krzysztof Pater, doradca Samoobrony, a dawniej minister polityki społecznej w rządzie Marka Belki. Nieoficjalnie mówi się o nim jako o kandydacie Leppera na prezesa ZUS.

Według gazety ZUS to nie jedyna instytucja, którą interesuje się Andrzej Lepper. Szef Samoobrony ma też blokować zmianę kierownictwa w Narodowym Funduszu Zdrowia, ponieważ jest przeciwny popieranej przez PiS kandydaturze Andrzeja Sośnierza. Lepper forsuje na stanowisko wiceministra zdrowia swojego doradcę Lecha Wędrychowicza, wiceszefa śląskiego NFZ."

Czas pożegnać się z emeryturą niestety. :| Coraz bardziej kosztowna się robi ta koalicja. Ach ta wredna PO.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Sro 17 Maj, 2006   

modliszka napisał/a:
Że też takie bandzwołki, pracują w najbliższym otoczeniu Prezydenta

A prezio to niby lepszy ???
Ślepy nam się przytrafił ??
Jak wsiadał do samochodu z flagą odwrotnie zawieszoną to nie widział że coś nie halo z tą chorągiewką ?? Jak zasiadał (a może jednak stawał) do stołu przy którym wygłaszał orędzie to też biedaczysko nie zauważył że flagi (dużo większe od niego samego, w przeciwieństwie do maluśkiej na smochodzie co może częściowo go tłumaczy, w końcu jak z lekka ślepawy to kolorowego prostokątu wielkości kartki A4 mógł nie widzieć prawidłowo) źle porostawiane ???
A może taki nieśmiały że nie umiał zwrócić nikomu uwagi ???
Co do dwóch wersji nagrania - ciekawe jak się treść różniłą ?? Może ta druga wersja była bardziej optymistyczna, a może było wskazanych więcej winnych obecnej sytuacji - nie tylko PO ale też cykliści, brodaci, elektryka (dawniej nawet kury się przez elektrykę nie niosły), lotnicy (a kosmonauci to już w ogóle bandziory - narobili dziur w niebie i teraz szkodliwe promieniowanie wlata i umysły światłe upośledza), bikinarze, bananowa młodzież (i do tego ta co obecnie protestuje przeciwko powołaniu człowieka - konia na V-ce Premiera i Ministra Edukacji), oczywiście też anarchiści, lewacy, rudzi i odmienności seksualne. Więcej winnych nie pamiętam, za wszystkich serdecznie żałuję...

grzes 
chętnie gawędzi

Wysłany: Pią 22 Gru, 2006   BOB BUDOWNICZY

Gosiewski forsuje budowę lotniska pod Kielcami

W Obicach pod Kielcami kosztem 500 milionów złotych ma powstać międzynarodowy port lotniczy. Pomysł forsuje Przemysław Gosiewski. Według ekspertów lotnisko nie zarobi na siebie.
Lotnisko ma powstać na granicy dwóch wsi: Obice i Grabowiec. Inwestycji chcą Kielce, które liczą na napływ inwestorów. Miasto rozpoczęło już wykup gruntów. W 2009 roku mają wjechać maszyny budowlane, pierwszy samolot ma wystartować w 2011 roku.

Lotniska nie ma w regionalnym programie operacyjnym województwa świętokrzyskiego, bo zarówno poprzedni, jak i obecny marszałek za priorytet uznają budowę i rozbudowę dróg. Jednak Przemysław Gosiewski nie ma wątpliwości, że lotnisko za 500 milionów złotych do roku 2013 powstać musi. Według niego plany budowy portu lotniczego powinny się znaleźć w programie operacyjnym. Tłumaczy, że jest to związane z lawinowo rosnącym ruchem pasażerskim.

grzes 
chętnie gawędzi

Wysłany: Pią 26 Paź, 2007   PIS reaktywacja?

http://wiadomosci.onet.pl/1630476,11,item.html

Odpowiedz do tematu