Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: tomasz-dominik
Sob 22 Kwi, 2006
PO - jak wściekłe psy!!!!
Autor Wiadomość
mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 17 Sty, 2006   PO - jak wściekłe psy!!!!

Jak zbudował swoją partię Tusk i Rokita? - na cudzych plecach, na plecach Olechwskiego i Płażyńskiego. Kaczyńscy budowali swoją pozycję uczciwą i mozolną pracą wbrew środowisk politycznych, także PO. PO nie może tego znieść gdyż ich ludzie popełnili bardzo dyskfalifikujące błedy w przeszłości a to PiS z postulatami rozliczenia poszła do wyborów i wygrała. Histeria PO jest więc zrozumiała . Tch panów czeka remanent działalności, dla niektórych może oznaczać koniec działalności publicznej. Sprawa jest poważna i gra jest o być albo nie być dla PO.Powiem więcej jest to grupa gangstrów która wszelkimi sposobami walczy o utrzymanie stref wpływów.Kaczyńscy kreując państwo prawa stali się ich naturalnymi wrogami.
Głupota PO osiągnęła apogeum wtedy gdy zapowiedzieli veto budżetu, jaki by nie był, a teraz chcą głosować "za"
Pytanie:Po co PO idzie do prezydenta? Bo TUSK nie może pogodzić się z porażką. Idzie się mścić.
Obecnie Po jest najbardziej destrukcyjną siłą polityczną od 89roku,szkodzą nie tylko parlamentowi ,rządowi ale nam wszystkim czyli naszej ojczyżnie.

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Wysłany: Wto 17 Sty, 2006   

dswig 
chętnie gawędzi

Zdejmij te klapki z oczu i rozejżyj się dookoła. Problemem nie jest PO tylko Jareczek Kaczuszka i jego "strategia" polityczna. W zasadzie już się pogubiłem w tym co on chce zrobić, prowadzi jakąś gierkę, która zapewne tragicznie się dla nas skończy.
Osobiście też nie wiem po co PO idzie do prezydenta, bo to i tak nie ma sensu a koalicja z PIS jest nierealna.

Tak naprawdę nie wiem to jest gorsze burdel polityczny gdy prawica rządzi czy deale pod stołem u lewicy. Oba rodzaje są destrukcyjne

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

No comments ...
Jak już się obudzisz będzie bolało ...

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

mariuszb napisał/a:
Jak zbudował swoją partię Tusk i Rokita?

dswig napisał/a:
Zdejmij te klapki z oczu i rozejżyj się dookoła.

Za te teksty macie u mnie

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Zamiast krytykować, to co napisał mariuszb, napiszcie kontrargumenty - a nie bezwarościowo stękacie...

mariuszb 
czasem gawędzi

dswig napisał/a:
Zdejmij te klapki z oczu i rozejżyj się dookoła

Nigdy nie miałem założonych i dlatego wyciągam prawidłowe wnioski.
O jakiej Ty strategii mówisz.Że kaczor chce niby wyborów?Każde dziecko wie że wybory teraz to wielkie ryzyko dla wszystkich.Pójdzie może 10% ludzi i wtedy to będzie loteria,może wygrać każda partia.Uważam że to PO "robi gierki" poto aby doprowadzić do wyborów.

RoY 
znany gawędziarz

modliszka napisał/a:
Zamiast krytykować, to co napisał mariuszb, napiszcie kontrargumenty - a nie bezwarościowo stękacie...

Sęk w tym, że MariuszB nic nie napisał :idea:
To jest jedno wielkie stękanie :idea: ](*,)
To, że nie lubi PO może napisać w jednym zdaniu :idea:

radok 
znany gawędziarz

Jak ktoś niedotrzega cynizmu kaczorków.

"Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne."

Lech Kaczyński, marzec 2005

a teraz koalicja ???

dswig 
chętnie gawędzi

mariuszb napisał/a:
dswig napisał/a:
Zdejmij te klapki z oczu i rozejżyj się dookoła

Nigdy nie miałem założonych i dlatego wyciągam prawidłowe wnioski.
O jakiej Ty strategii mówisz.Że kaczor chce niby wyborów?Każde dziecko wie że wybory teraz to wielkie ryzyko dla wszystkich.Pójdzie może 10% ludzi i wtedy to będzie loteria,może wygrać każda partia.Uważam że to PO "robi gierki" poto aby doprowadzić do wyborów.

Własnie nie wiem co chce J.Kaczorek, tak zamieszał tym kotłem że się już pogubiłem.
- nieudały się rozmowy koalicyjne z PO - kto zawinił można dyskutowac
- początkowo uzyskał popracie LPR i Leppera ale nie im w zamian nie dał więc to poparcie traci.
- dziwne działania związane z budżetem, które mogą zakończyć się rozwiazaniem sejmu
- straszenie rozwiązaniem sejmu (szczególnie tych partii które wg najnowszych sondazy moga się do sejmu nie dostać).

I szereg różnych drobniejszych sygnałów.

Nie jestem zatwardziałym antyPISowcem, ponieważ rząd oceniam ogólnie pozytywnie (zastrzeżania mam głównie do działań w resortach siłowych).

Dlatego tym bardziej nie rozumiem tych gierek. Jestem zagubiony :wink:

MariuszB możesz mi jak krowie na miedzy wytłumaczyć wszystko od początku??
Z miłą chęcią poczytam słów eksperta.

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

dswig napisał/a:

Tak naprawdę nie wiem to jest gorsze burdel polityczny gdy prawica rządzi

Przepraszam, ale PiS to nie jest prawica. To jest narodowo-chrześcijański socjalizm. Czyli co najwyżej centrum. Na pewno nie prawica. Ktoś, kto używa słowa 'liberał', 'liberalizm ekonomiczny' jak obelgi nie może być nazywany prawicowcem.

mariuszb 
czasem gawędzi

radok napisał/a:
.

Jeśli nie zauważyłeś to w marcu 2005 była całkiem inna sytuacja polityczna niż jest teraz.Skoro Po się wypięła na koalicję to z kim kaczor ma tą koalicję tworzyć.Pozostaje ostatnie wyjście albo wybory,których nikt nie chce oprócz moim zdaniem PO.

"Utworzymy koalicję bez względu na to kto wygra wybory"

Donald Tusk - w kampanii wyborczej 2005

radok 
znany gawędziarz

mariuszb napisał/a:

Jeśli nie zauważyłeś to w marcu 2005 była całkiem inna sytuacja polityczna niż jest teraz.Skoro Po się wypięła na koalicję to z kim kaczor ma tą koalicję tworzyć.

Dla mnie stwierdzenie:
"...Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne."
jest jednoznaczne.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

dswig napisał/a:

- początkowo uzyskał popracie LPR i Leppera ale nie im w zamian nie dał więc to poparcie traci..

Jeżeli niczym jest:stanowisko wicemarszałka, pozostanie przy niższych ubezpieczeniu dla rolników i pozostawieniu KRUSU...
Jeżeli niczym jest becikowe, wydłużenie urlopoów macieżyńskich....

Niektórzy są jak wory bez dna, można ładować ładować a ten i tak będzie :pusty"...

mariuszb 
czasem gawędzi

Nie jestem ekspertem i za takiego się nie uważam.
dswig napisał/a:
początkowo uzyskał popracie LPR i Leppera ale nie im w zamian nie dał więc to poparcie traci.

Właśnie- partie te chcą połowę stołków i nie godzą się na zmiany,które PIS ma w programie naprawczym(wyborczym).Mało tego zwłaszcza LPR boi się nowych wyborów co było widać w sejmie(z powodu incydentu za pomocą PO i mediów zrobili wielką aferę)
dswig napisał/a:
straszenie rozwiązaniem sejmu

To nie straszenie tylko trzeżwa ocena sytuacji jeśli małe ugrupowania nie zbastuja z rządaniami i przy takiej postawie 4 oszołomów z PO to wybory są nieuniknione.

Odpowiedz do tematu