Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: tomasz-dominik
Sob 22 Kwi, 2006
PO - jak wściekłe psy!!!!
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Nie 22 Sty, 2006   

drew napisał/a:
"przyjemność dyskusji na forum na tematy polityczne, z których to tematów i tak nic nie wynika"

nie wynika dla kraju, ale wynika dla nas... mozemy dowiedziec sie wiecej o osobach ktore sie w tych ciezkich tematach wypowiadaja... mozemy tez czasami przeczytac cos o czym nie wiedzielismy... zainteresowac kogos inna opcja i innymi rozwiazaniami (np. nie interesowal mnie Krowin i nie interesowala mnie jego partia a po wymianie kilku zdan z Toba sie zainteresowalem)... na koniec mozemy tez zainteresowac polityka te osoby, ktore sie wczesnej nie interesowaly (wiem, wiem mozemy tez zniechecic)
drew napisał/a:
jak również czujnie przyglądać sie rozwiązaniom proponowanym przez przeciwnika aby wyłowić i wspierać te, które są dla nas dobre, neutralne lub co najmniej mało szkodliwe.

bardzo dobrze powiedziane --- uzupelnilbym jeszcze o to ze trzeba duzo dokladniej czytac to co napisze "przeciwnik" niz ktos kto jest po tej samej stronie lub w tym samym porcie... i nie bac sie krytyki 8) :)

p.s. musze zmienic srodek transportu --- plywam i plywam a politycy sprawili, ze kompas sie zepsul i nie wiem w ktora strone mam plynac...

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Wysłany: Nie 22 Sty, 2006   

Do przodu kolego gawron, pozdrawiam :D

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 23 Sty, 2006   

gawron napisał/a:
np. nie interesowal mnie Krowin i nie interesowala mnie jego partia a po wymianie kilku zdan z Toba sie zainteresowalem

To niech nadal Korwin Cię nie interesuje, bo jest tylko kontrowersyjnym pół-politykiem, który zreszta wycofał się juz z polityki. :) Niech Cię zainteresują pewne postulaty i wizja państwa przedstawiana od lat prawie bez zmian przez niego i jego otoczenie.
Na przykład:
http://pjkm.pl/infopage.php?a=view&id=8
lub
http://www.upr.org.pl/mai...atid=79&aid=390
Nie ze wszystkim się zgadzam (nie jestem Korwin-fanatykiem) ale powiem tak: choć kilka z tych postulatów przydałoby sie wprowadzić. I jak powstanie partia, która będzie miała szansę na zwycięstwo a jednocześnie będzie choć trochę zbliżona do tez UPRu - bez wahania na nią zagłosuję. Na razie czekam i głosuję na UPR - nie dlatego, że wierzę w ich wygraną, lecz jako swego rodzaju protest i wskazówkę dla innych polityków: patrzcie, co mi się podoba i co chciałbym dostać. :)

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

drew napisał/a:
Nie ze wszystkim się zgadzam (nie jestem Korwin-fanatykiem) ale powiem tak: choć kilka z tych postulatów przydałoby sie wprowadzić.

Specjalnie dla ciebie wywiad z Korwinem mnie osobiście zainteresował :idea:

drew 
Admin
Homo Pelikanus

marekneon napisał/a:

Specjalnie dla ciebie wywiad z Korwinem mnie osobiście zainteresował :idea:

Czytałem, czytałem. Normalka - najłatwiej Korwina napuścić na jakieś dywagacje na temat roli kobiety, masonerii itp. Wiadomo, że ludzie chętniej posłuchają dziwacznych poglądów na tematy dziwaczne lub z pobliża alkowy - niż na tematy gospodarczo-polityczne. Dodatkowo wywiad spisuje się dosłownie z fonii, bez edycji i autoryzacji - i wychodzi bełkot.

Korwin takimi tekstami wkopuje cały ruch konserwatywno-liberalny - dlatego nie zachęcam do słuchania Korwina ale do zainteresowania się raczej konkretami takimi jak program, publikowane co jakiś czas oświadczenia itp. Nie należy oceniać całej ideii konserwatyzmu-liberalnego na podstawie ekscentrycznych wypowiedzi dawnego lidera jedynej polskiej KL-partii.

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

drew napisał/a:
Korwin takimi tekstami wkopuje cały ruch konserwatywno-liberalny - dlatego nie zachęcam do słuchania Korwina ale do zainteresowania się raczej konkretami takimi jak program, publikowane co jakiś czas oświadczenia

W tym właśnie problem, że oświadczenia i program są logiczne
natomiast sam lider czasami wykazuje problemy ze zdrowym rozsądkiem :?

drew 
Admin
Homo Pelikanus

marekneon napisał/a:

W tym właśnie problem, że oświadczenia i program są logiczne
natomiast sam lider czasami wykazuje problemy ze zdrowym rozsądkiem :?

Były lider. Już od dawna nie jest prezesem UPRu - natomiast jest wciąż z nim kojarzony.

Powtórzę raz jeszcze - głosując na UPR głosuję na pewne elementy ich programu, nie na Korwina z jego poglądami na temat gwałtu żony. Ponieważ wiem, że UPR to nie Korwin i gdyby chociaż miało jednego-dwóch posłów, to ci głosowaliby w kwestiach ekonomiczno-politycznych zgodnie z programem a nie urzeczywistniali prywatne poglądy Korwina.

Zauważ, że Korwin jest do bólu szczery (dlatego nie nadaje się na polityka) - mówi co myśli a nie czego oczekują ludzie. I dlatego, między innymi, dostaje w kość w takich wywiadach. Wielu innych polityków ma również 'dziwne' poglądy osobiste, ale albo je ukrywa, albo kłamie dostosowując do oczekiwań społecznych. Korwin wali kawę na ławę - a jednocześnie postuluje stworzenie państwa, w którym nikt nie każe Ci dostosowywać się do jego prywatnych poglądów. Korwin nie chce np. ustawowo zabraniać pracy zawodowej kobietom - chociaż sam jest zwolennikiem modelu rodziny, w której kobieta zajmuje się domem. Chce jedynie np. doprowadzić do sytuacji, gdy obciążenia związane z pracą będą na tyle małe, że za jedną pensję (w domyśle - mężczyzny) będzie można utrzymać rodzinę. Czyli chce stworzyć MOŻLIWOŚĆ pewnych rozwiązań a nie nakazywać je.

Dlatego mało mnie bolą jego prywatne opinie - jak długo nie znajdują się w oficjalnym programie partii. Bo jego prywatne opinie są i pozostaną jego prywatnymi opiniami - do których ma prawo. Za programem zaś stoi trochę więcej ludzi niż sam ekscentryczny Korwin.

wpi
używa klawiatury

Ulica: Albatrosów

jak poniżej

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

drew napisał/a:
Dlatego mało mnie bolą jego prywatne opinie - jak długo nie znajdują się w oficjalnym programie partii. Bo jego prywatne opinie są i pozostaną jego prywatnymi opiniami - do których ma prawo. Za programem zaś stoi trochę więcej ludzi niż sam ekscentryczny Korwin.

Nie twierdzę, że wszyscy są tacy sami.
Kwestią otwartą pozostaje, że nie znamy do końca tych innych.
A jak to mówi przysłowie, kto, z kim przystaje takim się staje

gawron 
totalny rekordzista

Na temat medialnosci Korwina swego czasu juz dyskutowalismy... LPR dzieki Korwinowi istnieje i dzieki Korwinowi wypadl z Sejmu. Jezeli jednak dzisiejsi politycy ze swiecznika nadal beda tak skutecznie nas zniechecac do siebie to i LPR wroci do parlamentu...

drew 
Admin
Homo Pelikanus

gawron napisał/a:
Na temat medialnosci Korwina swego czasu juz dyskutowalismy... LPR dzieki Korwinowi istnieje i dzieki Korwinowi wypadl z Sejmu. Jezeli jednak dzisiejsi politycy ze swiecznika nadal beda tak skutecznie nas zniechecac do siebie to i LPR wroci do parlamentu...

Chyba miałeś na myśli UPR a nie LPR ... :)

A żeby zmienić temat - nie wiem czy było, ale dobry komentarz do becikowego i moherowego - taki w duchu UPRu właśnie (aczkolwiek nie z UPRu pochodzący):
http://rybinski.blog.pl/a...hp?nid=10708988

gawron 
totalny rekordzista

drew napisał/a:
Chyba miałeś na myśli UPR a nie LPR ...

:oops: dokladnie --- tyle o tym LPR sie slyszy ze paluchy same napisaly L zamiast U :lol:

Odpowiedz do tematu