jeżeli budowę świątyni Opatrznośći Bożej nazywasz dofinansowaniem kościoła to jest właśnie manipulacja informacja stosowana przez pismaków.
Fundusz kościelny nie jest wirtualny. Wejdź na strony sejmu i sprawdź. Jest napisane jak wół 5 mln na fundusz kościelny. Może to Twoje media manipulują i wszędzie widzą spiski żydo-masońskie.
Porównywanie Kaczki do Piłsudskiego jest nie na miejscu.
dokladnie ... jednak w PISie to nie pierwsze porownianie nie na miejscu ... przyklad - "czlowiek z wanna" do ks. Popiełuszki... choc bardziej pasuje "czlowiek z blizna" i nie tylko do Ministra MSWiA.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006
dswig napisał/a:
A ja na to liczę,
wolisz destabilizację polityczna ,a co za tym idzie również finansowa i gospodarczą tylko dlatego że niepodoba ci się wzrost jakiegoś polityka.To ja nie mam więcej pytań.
Ostatnio zmieniony przez mariuszb Pią 03 Lut, 2006, w całości zmieniany 1 raz
a nawet niektórzy wogóle nie poszli siedzieć(Sobotka)
I bardzo źle się stało że nie poszedł. Tylko czy to oznacza że rządząca nami partia mająca "Prawo" w nazwie może robić to samo? Wobec przestępców kryminalnych? Bo że posadzą wszystkich politycznych - o to jestem zupełnie spokojny.
mariuszb napisał/a:
jeżeli budowę świątyni Opatrznośći Bożej nazywasz dofinansowaniem kościoła to jest właśnie manipulacja informacja stosowana przez pismaków.
Nie, nie o to mi chodzi. Chodzi mi o 5mln złotych na nie wiadomo czemu służący Fundusz Kościelny. Zdaje się że to właśnie ty konfabulujesz i manipulujesz.
mariuszb napisał/a:
Marcin napisał/a:
Władza i płynące z niej pieniądze. Władza dla Kaczyńskiego (bo mimo cełej mojej niechęci do niego, nie podejrzewam że chce zbić na tym majątek), kasa dla krewnych-i-znajomych-Królika.
Mania władzy, zemsty i rozliczeń.
A to już czysta demagogia i jasnowidztwo nie poparte żadnymi konkretami które uprawiają politycy PO i służalcze im media
Po pierwsze - używasz języka jakiego nie powstydziłby się aktywista PZPR we wczesnych stadiach realnego socjalizmu. Tam też była mowa o służalczych, finansowanych przez zgniły zachód mediach (Radio Wolna Europa), manipulacjach jedynie słuszną informacją i obrażaniu Wybrańca Narodów Stalina, zgniłym kapitaliźmie i tak dalej.
Po drugie - jeśli jakimś cudem Kaczyński i jego ekipa przeżyją swoje rządy bez afer (to już w tej chwili jest trudno zakładać), korupcji, poprawią coś w Polsce, to osobiście skłonię im się w pas i zdejmę z szacunkiem czapkę.
Najbliższy czas wszystko zweryfikuje. I okaże się czy moje "jasnowidzwtwo" to bzdety czy polityczny realizm...
"Narodowemu Funduszowi Zdrowia i gminom zgodnie z ustawą z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych oraz na sfinansowanie wynikających z art. 243 pkt 3 przedmiotowej ustawy skutków podwyższenia podstawy wymiaru składki na ubezpieczenie zdrowotne, zmniejsza się dotacje i subwencje o 60.000 tys. zł"
"Poprawka nr 24 zmniejsza, przewidziane w ramach rezerw celowych, środki na zapewnienie odbycia stażu podyplomowego lekarzy, lekarzy dentystów, pielęgniarek i położnych o 10 mln zł"
Człowieku poczytaj sobie, a potem zabieraj głos. Nie czerp informacji jedynie z radia maryja.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Marcin napisał/a:
jeśli jakimś cudem Kaczyński i jego ekipa przeżyją swoje rządy bez afer (to już w tej chwili jest trudno zakładać), korupcji, poprawią coś w Polsce, to osobiście skłonię im się w pas i zdejmę z szacunkiem czapkę.
Najbliższy czas wszystko zweryfikuje. I okaże się czy moje "jasnowidzwtwo" to bzdety czy polityczny realizm...
I odwrotnie...
gdyby wszystkie media myślały tak jak Ty teraz to naprawdę byłoby troche spokoju.A tego teraz chyba wszystkim brakuje.
wolisz destabilizację polityczna ,a co za tym idzie również finansowa i gospodarczą tylko dlatego że niepodoba ci się wzrost jakiegoś polityka.To ja nie mam więcej pytań.
Jeżeli przez stabilizacje rozumiesz pełne podporżądkowanie się decyzjom człowieka o wielkiej żądzy władzy to mi się to nie podoba. A jego wzrost nie jest wadą, nie mniej patrząc na jego żądze władzy i zaborczość to to dodaje tej postaci sporo komizmu.
_________________ Ci którzy dzisiaj śpią spokojnie jutro się już nie obudzą, a tylko paranoicy przetrwają [Andrew Grove - Intel]
jeśli jakimś cudem Kaczyński i jego ekipa przeżyją swoje rządy bez afer (to już w tej chwili jest trudno zakładać), korupcji, poprawią coś w Polsce, to osobiście skłonię im się w pas i zdejmę z szacunkiem czapkę.
I odwrotnie...
gdyby wszystkie media myślały tak jak Ty teraz to naprawdę byłoby troche spokoju.A tego teraz chyba wszystkim brakuje.
Zadaniem wolnych mediów jest punktować i pokazywać społeczeństwu WSZELKIE nieprawidłowości, afery i skandale. Tak w przypadku pana Sobotki jak i w przypadku pana Kaczyńskiego. To, że to drugie akurat tobie się nie podoba - to już twój prywatny dramat.
Media będą to robiły, czy ci się podoba czy nie. No chyba, że ważne sprawy będą ogłaszane wyłącznie w sformatowanych ideologicznie środkach przekazu, co wcale nie jest niemożliwe. Wczorajszy dzień jasno nam to pokazał.
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
No właśnie bardzo jestem ciekaw dwóch rzeczy, jakie, jak podejrzewam, kryją się w tych załącznikach:
1 - projekty ustaw, które mają być głosowane 'z automatu' (a raczej nie projekty tylko tytuły - bo projektów jeszcze nie mają podobno )
2 - konsekwnecje złamania umowy. Każda umowa powinna określać konsekwencje jej złamania oraz warunki odstąpienia od niej. Tutaj, w części ogólnej, niczego takiego nie widzę. Bez takich zapisów jest to zwykły świstek nie wart hałasu, jaki wokół niego stworzono. Przepraszam - może właśnie wart tego hałasu - może to było jedynym celem jego podpisania
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum