Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa kampania wyborcza
Autor Wiadomość
M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 10 Lip, 2006   

A mi się bardzo nie podoba traktowanie Waszawy jak wojennego łupu.
Sam PiS nie do końca chyba wie co z tą Warszawą robić - raz traktuje jak trampolinę do wyższych stołków (Lesio) raz jak zsyp dla odwołanych urzędników (Kazio).
A niestety wcale a wacle nie myśłi o tym że to miasto potrzebuje sprawnego trwałego Zarządu, a nie przypadkowych Prezydentów zależnych od aktualnej sytuacji.
Mi się dla tego miast marzy bezpartyjny fachowiec - manager z prawdziwego zdarzenia , z odpowiednim wykształceniem i doświadczeniem, a nie spadochroniarze - polityczny nieudacznik lub karierowicz ...
Średnio mi się widzi pomysł obsadzania na stanowisku Prezydenta ludzi z innych części kraju, szczególnie politykierów ...
Co oni wiedzą o tym mieście ? O jego specyfice, historii, tradycjach ???
Mnie rozluźiła wczorajsza wypowiedź PiSuarczyków - Marcinkiewicz się nadaje na prezydenta Warszawy bo wie gdzie w Warszawie można dobrze zjeść, gdzie iść na dyskotekę czy do kina. Wie to bo żyje tu od 10 lat.
I co ? I uważa że zna to miasto ? Że zna jego historię, tę najnowszą i tę dalszą? Że zna tardycje, regionalne uwarunkowania ??
Bzdura ... Zna je powierzchownie, właśnie przez pryzmat knajp ... A to stanowczo za mało.
Jestem skłonny zaakceptować "obcokrajowego" niezależnego managera, ale na pewno nie polityka.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Wysłany: Pon 10 Lip, 2006   

Warszawa zawsze była łakomym kąskiem dla wszystkich partii jako duże źródło kasy... dlatego nie należy się dziwić PISowi, że osobą Marcinkiewicza - ze względu na jego popularność usiłuje sobie przedłużyć panowanie naj jej budżetem...

Odpowiedz do tematu