Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pon 10 Lip, 2006
A mi się bardzo nie podoba traktowanie Waszawy jak wojennego łupu.
Sam PiS nie do końca chyba wie co z tą Warszawą robić - raz traktuje jak trampolinę do wyższych stołków (Lesio) raz jak zsyp dla odwołanych urzędników (Kazio).
A niestety wcale a wacle nie myśłi o tym że to miasto potrzebuje sprawnego trwałego Zarządu, a nie przypadkowych Prezydentów zależnych od aktualnej sytuacji.
Mi się dla tego miast marzy bezpartyjny fachowiec - manager z prawdziwego zdarzenia , z odpowiednim wykształceniem i doświadczeniem, a nie spadochroniarze - polityczny nieudacznik lub karierowicz ...
Średnio mi się widzi pomysł obsadzania na stanowisku Prezydenta ludzi z innych części kraju, szczególnie politykierów ...
Co oni wiedzą o tym mieście ? O jego specyfice, historii, tradycjach ???
Mnie rozluźiła wczorajsza wypowiedź PiSuarczyków - Marcinkiewicz się nadaje na prezydenta Warszawy bo wie gdzie w Warszawie można dobrze zjeść, gdzie iść na dyskotekę czy do kina. Wie to bo żyje tu od 10 lat.
I co ? I uważa że zna to miasto ? Że zna jego historię, tę najnowszą i tę dalszą? Że zna tardycje, regionalne uwarunkowania ??
Bzdura ... Zna je powierzchownie, właśnie przez pryzmat knajp ... A to stanowczo za mało.
Jestem skłonny zaakceptować "obcokrajowego" niezależnego managera, ale na pewno nie polityka.
Warszawa zawsze była łakomym kąskiem dla wszystkich partii jako duże źródło kasy... dlatego nie należy się dziwić PISowi, że osobą Marcinkiewicza - ze względu na jego popularność usiłuje sobie przedłużyć panowanie naj jej budżetem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum