że pani Gilowska "podkreśliła, że proponowane zmiany to jeszcze nie reforma, której by chciała. Jej zdaniem głęboka reforma oznaczałaby zniesienie podatków dochodowych dla osób fizycznych oraz wprowadzenie jednej stawki podatku od towarów i usług. Rozmówczyni Jedynki zapowiedziała też, że chce wprowadzenia docelowo dwóch stawek podatku dochodowego dla osób fizycznych. "To jest mój cel, ale nie da się go natychmiast osiągnąć" - mówiła Zyta Gilowska."
I ja już nie wiem, bo dostaję dwa sprzeczne komunikaty w dwóch kolejnych zdaniach. To wreszcie chce zniesienia podatku dochodowego czy zmiany stawek?
Czy ktoś może mi, jak krowie na miedzy, wytłumaczyć dokąd zmierzają zmiany w podatkach???
Bo ja jakiś za głupi jestem...
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Sro 07 Cze, 2006
Albo Pani Miniester, źle sformułowała swoją wypowiedź, ale Onet, źle ją zacytował . Faktycznie, te dwa zdania sobie zaprzeczają, a Ty Drew wcale nie jesteś głupi bystrze, to wychwyciłeś
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Ulica: Albatrosów
Drew, chodzi jak zwykle o podwyżkę podatków... To taka frazeologia... Jak z kobietami: nie to tak, tak to może, może to goń się, etc...
Obniżka = podwyżka
_________________ A to Polska właśnie. Kraj społecznej szczęśliwości i wolnej przedsiębiorczości, w którym strzela się do gości, jak się im zazdrości...
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Może? Ale jakoś nie wierzę w obietnice bez konkretnego planu dojścia ani określonego horyzontu czasowego...
Ja też planuję, że kiedyś tam będę bajecznie bogaty
Faktem jest, że obniżanie podatków powinno iść w parze z konsekwentnym zmniejszaniem wydatków budżetowych - czyli zmniejszaniem obecności państwa w gospodarce oraz innych dziedzinach życia. Tymczasem dzieje się całkowicie odwrotnie, zatem podatki muszą wzrosnąć - nie ma innej możliwości.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum