czyżby przez cenzurę przechodził? zrób replay,powinno pomóc
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Wto 05 Gru, 2006
grzes napisał/a:
P.s pochodzę z lubelszczyzny i chciałbym zobaczyć Twój osobisty wspólczynnik.
Czego ?
Ja nie chcę, takiej demorkacji, w której panuje wyzysk człowieka, przez człowieka ! W demokracji większość rządzi, a mniejszość nie posiada niezmiennych praw. W demokracji rząd może odebrać bogactwo jednej grupie i dać je innym, jeśli tylko większość się zgodzi. Gdyby coś takiego było dokonane przez jednostki, byłoby to uznane za kradzież, ale kiedy dokonuje się tego w autorytecie Władzy, jest to uznawane za prawomocne. W demokracji każdy usiłuje uniknąć konfiskacji swojego majątku i ma nadzieję posiąść majątek innych. Taka sytuacja prowadzi do nieuczciwości, oszustwa, niemoralności, rozwiązłości, pożądania władzy, beznadziejności, załamania prawa i ostatecznie wprowadza chaos. Połowa naszego oświeconego społeczeństwa, nie potrafi napisać zdania, po polsku, gdzie dostęp do nauki nie jest ograniczony! To jest demoracja ? To jest demorkaryczna fatamorgana
ps...nie tykać, bo odgryzę łapkę
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
To co napisałaś po części popieram, podpowiedz alternatywnie jaki system społeczny wobec Ciebie jest lepszy od demokratycznego, doskonałego napewno niema ale jest w czym wybierać.
jest pomysł.
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Wto 05 Gru, 2006
Coż, za trudne pytanie, o tej porze ?
Demokracja, w rękach mądrego społeczeństwa, nie jest zła...
Jak do tej pory, nie wymyślono chyba lepszego ustroju. Ja jednak w społeczeństwie, dostrzgam niebezpieczeństwo. Można to zobrazować, w następujący sposób: wsadź laika, do F-16 i każ mu oblecieć glob ziemski. Rozbije się. Mając narzędzie, a nie umiejąc sie nim odpowiednio posługiwać, można zrobić sobie krzywdę...
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Demokracja, w rękach mądrego społeczeństwa, nie jest zła...
zgadza sie ,pamiętać trzeba też o tym,kto to społeczeństwo tworzy.
To nie społeczeństwo nas tworzy ,to my jesteśmy tym społeczeństwem, ważne jest to czy potrafimy wyciągać wnioski z porażek i błędów czy jednak bardziej wolimy być przemądrzali, zarozumiali, aroganccy,ignoranccy, zazdrościć wszystkiego wszystkim. Może zamiast narzekać,krytykować,zazdrościć wszystkiego wszystkim,ignorować wszystko i wszystkich , czas wziąć się za jakieś działania. Wiem ,że najlepiej i najwygodniej jest usiąść przed komputerem i oceniać wszystkich za wszystko. Życie jest nasze, ono jest tu i teraz ,to nie jest próba generalna i tylko od nas zależy jak my chcemy to życie przeżyć. Dobrze ,że jest internet i powinniśmy go wykorzystywać do tego aby nas łączył a nie dzielił. To my tworzymy tą demokrację i przestańmy cały czas oczekiwać czegoś od kogoś ,bo każdy kto coś robi, to robi to przedewszystkim najwpierw dla siebie, tylko spróbuj coś w pojedynkę zdziałać. Myślę ,że właśnie to my i młodsi od nas powinni być przykładem demokracji,dobrych relacji międzyludzkich, dobrych relacji sąsiedzkich, szacunku dla siebie samego i dla innych. Jeśli jeszcze nie jesteśmy wykolejeni przez starą nomenklaturę,którą chciał czy nie ale jednak w większości urzędów jeszcze mamy, to nie dajmy się wykoleić. Bierzmy przykład ze świata, mamy przecież ku temu możliwości i narzędzia. Rozumiem ,że niewszystko i nie od razu ale albo to my decydujemy o tym w jakim społeczeństwie żyjemy albo pozwalamy innym ,żeby decydowali za nas.
jest pomysł.
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Sro 06 Gru, 2006
Zacytuję Piłsudskiego:
"Naród wspaniały, ale ludzie ch..."
Najlepsza definicja Polaków na jaką natrafiłem...
_________________ A to Polska właśnie. Kraj społecznej szczęśliwości i wolnej przedsiębiorczości, w którym strzela się do gości, jak się im zazdrości...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum