Kolejny zdjęty program. Niedługo już tylko jedyna, słuszna prawda będzie płynęła z telewizji publicznej .
"Z ramówki TVP 1 został zdjęty magazyn "Reporterzy non stop", po tym, jak wstrzymano krytyczny reportaż o przebiegu akcji ratowniczej w Katowicach - informuje "Presserwis".
Reportaż miał być wyemitowany w środę 1 lutego o 17.20. Program został skolaudowany i zaakceptowany. Jak opowiadają autorzy programu, ich materiał zawierał m.in. krytyczne oceny świadków i ofiar katastrofy na temat akcji ratowniczej - informuje "Presserwis".
Program nie został nadany na polecenie dyrektora Jedynki Macieja Grzywaczewskiego. "Jestem zaskoczona tą sytuacją" – mówi Agnieszka Borowska, która przygotowywała program "Reporterzy non stop".
Nikt z szefów publicystyki TVP 1 nie chciał komentować zawieszenia magazynu - informuje "Presserwis".
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Pon 06 Lut, 2006
taaaak, a Kim Dzong Il - ciagle tak samo mlodo wyglada na wszystkich zdjeciach
W prasie katolickiej(bardzo popularny ostatnio tytuł) ukazało sie ogłoszenie prasowe ministra kultury w sprawie finansowania polskich projektow z budzetu UE, wszystko ok. ale dlaczego ogloszenie to ukazało sie tylko i wyłącznie w tym Dzienniku a w innych nie, i jeszcze coś: wnioski o finansowanie projektów mozna skladac do 15 lutego br. a ministerstwo do tego terminu nie zamierza zamieszczac nowych ogloszen w innych gazetach.
ps. wniosek: jak kupiłes "Nasz Dziennik" to wiesz o dofinansowaniu a jak nie to ...
Moi drodzy... zostawię takie postepowanie bez komentarza...
Pozdrawiam fanów IV RP ... ale tak prywatnie ... to ja już wolę III RP
_________________ Byłem na forum prywatnie...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Pon 06 Lut, 2006
Kania napisał/a:
W prasie katolickiej(bardzo popularny ostatnio tytuł) ukazało sie ogłoszenie prasowe ministra kultury w sprawie finansowania polskich projektow z budzetu UE, wszystko ok.[b] (...):D
Był to zapewne tzw. news na wyłączność
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Prezydent Lech Kaczyński powołał w poniedziałek Elżbietę Kruk na przewodniczącą Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Podkreślił przy tej okazji, że prace Rady mają służyć głównie "obiektywnemu informowaniu obywateli".
"To jest to, czego ja jako prezydent, jako głowa państwa chciałbym od mediów" - powiedział prezydent. Kruk zapewniła natomiast, że będzie pracowała nad przywróceniem Radzie autorytetu.
"Jestem przeciwnikiem mediów partyjnych - one zresztą nie mają dzisiaj żadnych szans. Natomiast jestem też przeciwnikiem mediów, które w sposób oczywisty jedne fakty wyolbrzymiają, inne pomijają" - powiedział tuż po wręczeniu nominacji Lech Kaczyński
ps. wg. Ciebie która stacja telewizyjna i radiowa jest niezależna?
Prezydent Lech Kaczyński:
"Jestem przeciwnikiem mediów partyjnych - one zresztą nie mają dzisiaj żadnych szans. Natomiast jestem też przeciwnikiem mediów, które w sposób oczywisty jedne fakty wyolbrzymiają, inne pomijają"
Brawo dla Leszka za kosekwencje. Klon Pana Przeciwnika mediów partyjnych ogłasza pakt stabilizacyjny w tak sformatowanych mediach jak tylko można sobie wyobrazić... No fakt, partyjne to one nie są. Za to światopoglądowo wąskie.
PS: Kania - wątek bez ankiety/pytania wątkiem straconym?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum