Mniej więcej w rodzinach było tak, że chrzestni dawali około 500 zł, a pozostali 200 zł (chyba że ktoś tyle nie mógł albo chciał dać więcej).
Jeśli zaś chodzi o formę prezentów, to większość dzieciaków chciało gotówkę żeby na coś pozbierać, np. nowszy komputer, lub części do tegoż, rower, odtwarzacz mp3, telewizor, itp. Ale prezenty też oczywiście były dawane, wszystko zależało od zasobności portfela, jednak generalnie w granicach o których pisałam wcześniej.
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Czw 11 Maj, 2006
Dziękuję Wam bardzo, sprowadziliście mnie na ziemię
Będę mało oryginalna, i chyba dam pieniążki. Z tego, co się orientuję, to Mały zbiera na komputer, wiec powinien się ucieszyć. Zrobię tu małą dygresję i przypomniało mi się, jak na swojej komunii zebrałam 36.000 hehehhehe...
MIKI, a czy na Twój bankiet są jeszcze wolne miejsca, bo nie mogę się dodać do listy gości
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
ehhh, stare dobre czasy..... po komuni w szkole szpan zegarkowy... moj ma wieksze cyfry, a moj o jedna wiecej melodyjke... a moj swieci z obu stron, a moj w ogole nie dziala, bo jeb....lem o sciane i zdechl
_________________ Gość drop your pants!!! Resistance is futile >:]
pytanie podobne, ale dotyczące innej uroczystości - bierzmowanie (podepnę się więc pod ten wątek ). Czy kupuje się jakieś prezenty?
Jak ja miałam bierzmowanie to pamiętam że moja chrzestna była obecna... Ale czy ja dostałam jakiś prezent, hmmm? Chyba nie...
Jutro (!!) będę świadkiem bierzmowania, po uroczystości będzie nieduża imprezka, ale zawsze - chrzestni z rodzinkami, dziadkowie. Czy coś powinnam kupić?
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum