Wysłany: Czw 31 Sie, 2006 Czy Wiadomości w TVP1 są wiarygodne?
Jakiś czas temu zwróciłem uwagę na formę przedstawiania wiadomości w wieczornych Wiadomościach w TVP1. Zauważyłem łagodzenie pewnych negatywnych wydarzeń związanych z rządzącymi, zachwalanie władzy itp itd. W swoim opiniowaniu są diametralnie różne od wiadomości w TVN, Polsacie.
Zastanawioam się czy to wynik mojego negatywnego nastawienia do aktualnych władz i chęci słuchania tylko negatywnych newsów o nich czy rzeczywiście Wildstain zrobił już swoje programy informacyjne w publicznej telewizji nie sa już obiektywne i wiarygodne.
_________________ Ci którzy dzisiaj śpią spokojnie jutro się już nie obudzą, a tylko paranoicy przetrwają [Andrew Grove - Intel]
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Czw 31 Sie, 2006
Nigdy telewizja rządowa (niesłusznie zwana publiczną - gdyż to rząd daje na nią pieniądze a nie publika, zatem to rządowi a nie publice trzeba się podlizać) nie będzie obiektywna. Nie ma zresztą czegoś takiego jak obiektywizm przekazu informacji. Dlatego ważne jest, aby było na rynku informacjii kilka źródeł tejże informacji tak, aby każdy mógł poznać różne ujęcia tego samego tematu.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum