"Będą zmiany w przepisach dotyczących wpłaty jednego procentu podatku na organizacje pozarządowe. Nad uproszczeniem procedury pracują ministerstwa: Pracy i Finansów - informuje "Rzeczpospolita".
Jeśli zmany wejdą w życie, chętni do wpłat będą tylko zgłaszać w Urzędzie Skarbowym, jaką instytucję chcą wesprzeć."
Jakiś czas temu rozmawiałam na ten temat z kolegą, i doszliśmy do wniosku że gdyby wprowadzono taką zasadę to byłoby znacznie więcej wpłat dla OPP. Wiele osób, zwłaszcza starszych, nie wie komu wpłacić, nie jest pewna jak wyliczyć kwotę, itp. I tu wczoraj taka informacja . Wiem że to będzie dodatkowa praca urzędów, i zastanawiam się czy to przejdzie... Przecież dla Państwa "lepiej" żeby ono dostało kasę, a nie OPP... Kto będzie kontrolował czy faktycznie US te pieniądze przekazuje tam gdzie ma przekazać? Kto będzie tego wszystkiego pilnował?
Ale zamysł jak dla mnie jest bardzo słuszny .
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum