_________________ Gość drop your pants!!! Resistance is futile >:]
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Wto 24 Sty, 2006
odrobina optymizmu: slonko widze!
wystarczy tego optymizmu: zimno!!! a ponoc ma byc zimniej (wiec ja juz nie wiem co sie dzieje?) a do tego uslyszalam "budujacy" tekst: "eeee, nie walcz z autem - poczekaj az bedzie cieplej" grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (to ja sie pytam: po co mam to autko)
"Nowy Dzień": Dziś według wcześniejszych prognoz miały skończyć się wielkie mrozy. Polski rekord zimna - minus 41 st. C - raczej nie zostanie pobity. Ale jaka pogoda nas czeka? Czy mrozy wrócą?
"Nowy Dzień" sprawdził trzy serwisy pogodowe - dwa amerykańskie i rosyjski. Co się okazało? Dwa z trzech scenariuszy mogą się sprawdzić. Serwisy zgodne są w jednym - wielkie mrozy przez najbliższe dwa tygodnie do nas nie wrócą. Zapowiadają natomiast opady śniegu. Jak duże? Według najmniej korzystnej prognozy mogą się one zacząć już jutro i potrwać nawet do 5 lutego. To oznaczałoby kolejny paraliż całego kraju i początek prawdziwej zimy stulecia.
Dwa pozostałe serwisy są zgodne, że śnieżyce czekają nas od 31 stycznia - opady mogą trwać dwa do trzech dni. I co dalej? Według prognozy rosyjskiego biura meteorologicznego już 3 lutego ma się zacząć odwilż i deszcze. To oznaczałoby tylko jedno - wezbrane rzeki w całej Polsce. W ten sposób w ciągu zaledwie 3 tygodni mielibyśmy 3 następujące po sobie kataklizmy: wielkie mrozy, śnieżyce i powódź - przedstawia dziennik. Bardzo możliwe więc, że niezależnie od tego, czyja prognoza się sprawdzi, tę zimę zapamiętamy jeszcze na długo. Na Śląsku zapobiegliwe gminy już szykują worki z piaskiem i łopaty. Sztab kryzysowy w Zabrzu, który wywiózł już z miasta tysiąc ciężarówek śniegu, teraz przygotowuje się do walki z wodą - informuje "Nowy Dzień".
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
Wysłany: Sro 25 Sty, 2006
jak nie mroz to duuuzo sniegu, jak nie snieg to duuuzo mrozu....no jak babcie kocham - zima czy co????
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
gawron napisał/a:
Grzesiu... jak sie sprawdzi to co tu przedstawiles to obiecuje, ze jak Ciebie wiosna spotkam na klatce lub garazu to kopne Cie w d**e ....
uprasza się o ograniczenie gróźb ... do wysyłanych na PW
woweq napisał/a:
autko przed chwilka odpalilo....po chwili zgaslo...ale potem znow odpalilo! ojj, jaka radosc (poznym wieczorem znow pedze sprawdzic czy dziala)
ej, ej ... nie odpalaj tak często ... to strasznie męczące dla akumulatora ...
T-D..jak to?? pierwszy raz od 3 dni autko odpalilo toz trzeba cieszyc sie i probowac dalej a wieczorkiem troszke pojezdze po okolicy coby autko przypomnialo sobie jak sie jezdzi a rano...eeeh, trzymam kciuki
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
gawron napisał/a:
jak zwykle do mnie
ktoś się lubi ten .... a poza tym Ciebie to nie trzeba bronić
prosze mi tu nie terroryzować
Co do temperatur to nie wiem kto sieje postrach, ale sam temu też uległem ... jednak po analizie pogodynki wychodzi, że może i mrozy będą, ale nie w naszej okolicy.
Jakoś ciepło idzie ... no ale ze śniegami to zobaczymy .... może popadać ....
a jeszcze nie tak dawno sugerowałem żeby śniegu nie wywozić bo się sam rozpuści ... ech
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum