Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: tomasz-dominik
Sob 22 Kwi, 2006
Mrozy ... brr
Autor Wiadomość
!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Wto 24 Sty, 2006   

woweq, jest cieplej przeciez... tylko -18 ;)

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Wysłany: Wto 24 Sty, 2006   

odrobina optymizmu: slonko widze!
wystarczy tego optymizmu: zimno!!! a ponoc ma byc zimniej (wiec ja juz nie wiem co sie dzieje?) a do tego uslyszalam "budujacy" tekst: "eeee, nie walcz z autem - poczekaj az bedzie cieplej" grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :twisted: (to ja sie pytam: po co mam to autko) #-o

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Wysłany: Sro 25 Sty, 2006   

Mysiadło godz. 6.15 temp. -20

ps. juz dzis ma być duzo cieplej

woweq 
totalny rekordzista

-15*C - ojj, jest tak cieplo, ze do jutra poczekam z odpalaniem autka!
...uuuf, no nie zniose tego upalu (-15*C)!!!

grzes 
chętnie gawędzi

Zima stulecia dopiero nadchodzi?

"Nowy Dzień": Dziś według wcześniejszych prognoz miały skończyć się wielkie mrozy. Polski rekord zimna - minus 41 st. C - raczej nie zostanie pobity. Ale jaka pogoda nas czeka? Czy mrozy wrócą?
"Nowy Dzień" sprawdził trzy serwisy pogodowe - dwa amerykańskie i rosyjski. Co się okazało? Dwa z trzech scenariuszy mogą się sprawdzić. Serwisy zgodne są w jednym - wielkie mrozy przez najbliższe dwa tygodnie do nas nie wrócą. Zapowiadają natomiast opady śniegu. Jak duże? Według najmniej korzystnej prognozy mogą się one zacząć już jutro i potrwać nawet do 5 lutego. To oznaczałoby kolejny paraliż całego kraju i początek prawdziwej zimy stulecia.

Dwa pozostałe serwisy są zgodne, że śnieżyce czekają nas od 31 stycznia - opady mogą trwać dwa do trzech dni. I co dalej? Według prognozy rosyjskiego biura meteorologicznego już 3 lutego ma się zacząć odwilż i deszcze. To oznaczałoby tylko jedno - wezbrane rzeki w całej Polsce. W ten sposób w ciągu zaledwie 3 tygodni mielibyśmy 3 następujące po sobie kataklizmy: wielkie mrozy, śnieżyce i powódź - przedstawia dziennik. Bardzo możliwe więc, że niezależnie od tego, czyja prognoza się sprawdzi, tę zimę zapamiętamy jeszcze na długo. Na Śląsku zapobiegliwe gminy już szykują worki z piaskiem i łopaty. Sztab kryzysowy w Zabrzu, który wywiózł już z miasta tysiąc ciężarówek śniegu, teraz przygotowuje się do walki z wodą - informuje "Nowy Dzień".

woweq 
totalny rekordzista

jak nie mroz to duuuzo sniegu, jak nie snieg to duuuzo mrozu....no jak babcie kocham - zima czy co???? #-o

gawron 
totalny rekordzista

Grzesiu... jak sie sprawdzi to co tu przedstawiles to obiecuje, ze jak Ciebie wiosna spotkam na klatce lub garazu to kopne Cie w d**e .... :wink: :lol:

woweq 
totalny rekordzista

udalo sie!! - autko przed chwilka odpalilo....po chwili zgaslo...ale potem znow odpalilo! ojj, jaka radosc (poznym wieczorem znow pedze sprawdzic czy dziala) =D> :mrgreen:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

gawron napisał/a:
Grzesiu... jak sie sprawdzi to co tu przedstawiles to obiecuje, ze jak Ciebie wiosna spotkam na klatce lub garazu to kopne Cie w d**e ....

uprasza się o ograniczenie gróźb ... do wysyłanych na PW :lol:

woweq napisał/a:
autko przed chwilka odpalilo....po chwili zgaslo...ale potem znow odpalilo! ojj, jaka radosc (poznym wieczorem znow pedze sprawdzic czy dziala)

ej, ej ... nie odpalaj tak często ... to strasznie męczące dla akumulatora ... #-o

woweq 
totalny rekordzista

T-D..jak to?? pierwszy raz od 3 dni autko odpalilo toz trzeba cieszyc sie i probowac dalej :mrgreen: a wieczorkiem troszke pojezdze po okolicy coby autko przypomnialo sobie jak sie jezdzi :mrgreen: a rano...eeeh, trzymam kciuki =D>

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
uprasza się o ograniczenie gróźb ... do wysyłanych na PW

o zesz Ty :twisted: ... jak zwykle do mnie :wink: :lol: --- a to co napisal Grzes to nie byla grozba? 8) .. dla mnie to zabrzmialo duzo grozniej niz kopniecie w d**e...
:mrgreen:

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Jeżeli to prawda co piszą to juz lece po coś cieplejszego, na początku lutego wracamy do niskich temperatur, nawet i -30 stopni.

woweq 
totalny rekordzista

no nieee, to ja juz sie nastawiam ze to koniec zimy i teraz spokojnie wracamy do -5*C a tu prosze takie zapowiedzi #-o

Kania 
permanentny zaglądacz
Nieobecny

Także jestem zaskoczony, niestety opady sniegu i mrozy mogą przyniesc powodzie :(

ps. ale wierzę, że bedzie dobrze :D

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

gawron napisał/a:
jak zwykle do mnie

ktoś się lubi ten .... :lol: a poza tym Ciebie to nie trzeba bronić :twisted:
prosze mi tu nie terroryzować 8)

Co do temperatur to nie wiem kto sieje postrach, ale sam temu też uległem ... jednak po analizie pogodynki wychodzi, że może i mrozy będą, ale nie w naszej okolicy.
Jakoś ciepło idzie :D ... no ale ze śniegami to zobaczymy .... może popadać ....

a jeszcze nie tak dawno sugerowałem żeby śniegu nie wywozić bo się sam rozpuści ... ech #-o

Odpowiedz do tematu