Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
kobiety a piłka nożna
Autor Wiadomość
ela
nie boi się odezwać

Wysłany: Czw 13 Mar, 2008   kobiety a piłka nożna

chciałam się z Wami podzielić moim problemem,
prawie w każdy wtorek i środe, a często i wieczorem w sobotę mój mąż zabiera pilota i ogląda mecze, bardzo mnie to denerwuje bo też chciałabym sobie obejrzeć np M jak Miłość,on mi mówi że będę mogła sobie powtórki obejrzeć, bo meczów podobnie nie powtrzają (chociaż dla mnie i tak każdy wygląda tak samo)
czy macie drogie Panie jakiś skuteczny sposób na męża z pilotem?

grzes 
chętnie gawędzi

Wysłany: Czw 13 Mar, 2008   

ela napisał/a:
czy macie drogie Panie jakiś skuteczny sposób na męża z pilotem?

na wszystko jest sposób, z czegoś zawsze można zrezygnować albo coś nowego osiągnąć, np:
zrezygnować można z:
-M jak miłość, klanu, mody na.... tasiemców (złodziei czasu naszego przemijającego)
-pilota
-telewizora
-męża
alterntywą na spędzanie czasu przed telewizorem jest:
-spotykanie się ze znajomymi lub poznawanie nowych osób
-spacery
-spotr i rekreacja:np rower i łono natury itp. :)

ela
nie boi się odezwać

Wysłany: Czw 13 Mar, 2008   

no tak, ale czemu to zawsze ja mam z czegos rezygnowac? nawet walnięcię ścierą nie pomaga...

oczywiście masz racje, chcoiaż męża mimo wszystko nei chciałabym się pozbywac:) alternatyne sposoby nie zawsze są możliwe do realizacji, i wtedy pozsotaje ten przeklęty mecz.
poza tym nie uważam serialu który ogląda ponad 8mln osób za tasiemca, tam przynajmniej są jakieś zwroty akcji !! a w takim meczu ciągle to samo - banda 11 spaconych facetów biegających za piłką - i w każdym meczu to samo - to jest dopiero niekończący sie tasiemiec. do tego trwa znacznie dlużej niż jeden odcinek mojego serialu...

grzes 
chętnie gawędzi

Wysłany: Pią 14 Mar, 2008   

ela napisał/a:
poza tym nie uważam serialu który ogląda ponad 8mln osób za tasiemca

te 8 mln. to ma być duma? to poprostu sponsorzy tych co przed kamerą kasę zarabiają :)
ela napisał/a:
alternatyne sposoby nie zawsze są możliwe do realizacji, i wtedy pozsotaje ten przeklęty mecz.

to tylko i wyłącznie zależy od nas samych.....albo coś tolerujemy i się na to zgadzamy albo nie...
alternatywne sposoby zawsze są możliwe...trzeba tylko chcieć :)

radok 
znany gawędziarz

Zawsze można mężowi powiedzieć, że meczu się nie ogląda samemu w domu, ale w pubie z kumplami przy piwku :lol: Myślę, że zadziała i pozbędziesz się chłopa na resztę wieczora albo i pół nocy hmmm .... :wink:

grzes 
chętnie gawędzi

radok napisał/a:
Zawsze można mężowi powiedzieć, że meczu się nie ogląda samemu w domu, ale w pubie z kumplami przy piwku

jeśli to nie zadziała, to sama zaproś nas do pubu na piwo a mąż niech siedzi w domu przed telewizorem :D

ela
nie boi się odezwać

grzes napisał/a:
radok napisał/a:
Zawsze można mężowi powiedzieć, że meczu się nie ogląda samemu w domu, ale w pubie z kumplami przy piwku

jeśli to nie zadziała, to sama zaproś nas do pubu na piwo a mąż niech siedzi w domu przed telewizorem :D

hehe dziękuje za pomoc, sprobuję z pierwszą opcją - tzn powiem mu o pubie, tylko na pewno nie pozwole mu tam iść na całą noc :)

a Ty Grzesiu wolisz M jak Miłość od meczu? :)

grzes 
chętnie gawędzi

ela napisał/a:
a Ty Grzesiu wolisz M jak Miłość od meczu?

jedno i drugie jest mi obojętne.... lubię obejrzeć dobry film,który ma określiny czas trwania....przyznam też ,że czasami nie z własnej woli przyglądam się tasiemcom i współczuję tym co swoje piękne życie poświęcają na takie bzdety.
Zagorzałym fanatykiem oglądania meczu w telewizji nie jestem ale jak jest naprawdę dobry mecz, to czasami lubię popatrzeć.

Odpowiedz do tematu