Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: 314TeR
Sob 22 Kwi, 2006
zmiany avatarkow
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006   

M4b napisał/a:
Oj czuje że zaraz będzie zadyma ...

o i o tym wlasnie mowie w watku do Ciebie kierowanym... zamiast zrobic porzadek lub milczec podgrzewasz atmosfere.

dar 
używa klawiatury

M4b napisał/a:
To zależy od tego co właściciele avatarków chcą ukryć o sobie przed forumowiczami i co im nakłamać...

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

gawron napisał/a:
M4b napisał/a:

o i o tym wlasnie mowie w watku do Ciebie kierowanym... zamiast zrobic porzadek lub milczec podgrzewasz atmosfere.

Stwierdzam fakt, a Ty swoimi postmi do Dara i do mnie pokazałeś że się nie myliłem ...

dar 
używa klawiatury

gawron napisał/a:
dar napisał/a:
Nudzicie się?

Dar --- czy wypowiadales sie ostatnio w jakims temacie nie bedacym mala lub wieksza aferka? --- zastanow sie nad tym faktem prosze.... a pytanie potraktuj jako retoryczne.
Zmierzam do tego aby małe tematy nie wywoływały wielkich emocji. Aby nie grzęzły w próżni. Temat o psychologii avatarków bardzo mi odpowiada. Waśnie i baśnie nie.

gawron 
totalny rekordzista

M4b napisał/a:
Stwierdzam fakt, a Ty swoimi postmi do Dara i do mnie pokazałeś że się nie myliłem ...

M4b litosci... #-o

wug 
nie boi się klawiatury
This is a wug.

dar napisał/a:
Temat o psychologii avatarków bardzo mi odpowiada.

dar napisał/a:
Dlatego za nieetyczne wręcz uważam robienie avatarków na zamówienie, przez kogoś innego...

1) No, psychologia avatarków brzmi bardzo ciekawie. Kłopot tylko, że większość userów zna się z realu i odczytywanie cech osobowości z avatarków byłoby skażone tą wiedzą właśnie...

2) Niby dlaczego nieetyczne? Zamawiający mówi, co chciałby mieć na avatarku, i jak mu to co dostanie nie odpowiada, to takiego nie umieszcza. Poza tym przy samodzielnie wykonanym ograniczają go własne umiejętności, a sprawny grafik mógłby mu zrobić lepiej...

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Proszę mojej wypowiedzi nie traktować, jako udziału w „zgrzycie” a jedynie, jako wyrażenie własnego zdanie , w jednej tylko kwestii. Każdy user ma prawo, nie życzyć sobie publikowania własnego wizerunku publicznie i proszę to uszanować. Każdy z nas ma w swoich archiwach różne fotki i gdyby chciał je zamieszczać, w obojętnie jakiej formie (wspomnień, avatarków, czy innego licha) mogłaby zrobić się gęsta atmosfera, a chyba nie o to tutaj chodzi. Zamieszczanie fotek, które nie mają autoryzacji, osób będących na tych zdjęciach, narusza prawo ochrony sfery prywatności danego człowieka.
Nieszczęsny avatar, został zmieniony, wiec nie widzę powodów, do dalszej nad nim dyskusji...

gawron 
totalny rekordzista

modliszka napisał/a:
Każdy user ma prawo, nie życzyć sobie publikowania własnego wizerunku publicznie i proszę to uszanować.

swieta racja... nie mozna z takim twierdzeniem sie nie zgodzic i nie ma ani jednego argumentu, aby to twierdzenie podwazac...

modliszka napisał/a:
Nieszczęsny avatar, został zmieniony, wiec nie widzę powodów, do dalszej nad nim dyskusji...

kolejna swieta racja choc z jednym sie zgodzic nie moge... nie byl nieszczesny...
popatrzmy na fote z ponizszego linka i odpowiedzmy sobie na pytanie.
czy mozna porownywac avatarek, ktory na moja prosbe zrobil Nuta z tego rodzaju fota
http://www.slowicza.org/p...p?p=13136#13136

chcialbym tez zauwazyc, iz M4b siedzi obok mnie tak jak na avatarku ... wiec to chyba nie jest tajemnica, ze sie znamy i czasami obok siebie siadamy -- nie widac niz gorszacego rozniez... IMHO roznica jest kolosalna... z foty, ktora zamiescil sam Moderator M4b (nie miaszam dwoch pojec - toz przeciez nim jest) mozna na ulicy go rozpoznac... a z avatarka, ktorego juz nie ma ( moge go zamiescic jezeli ktos nie pamieta) kompletnie nie mozna tego uczynic.... dlatego uwazam, ze fota M4b nie zostala przez nikogo zamieszczona na forum bez jego zgody.

a teraz niech T-D i M4b odpowie sobie na pytanie czy warto bylo pisac tak jak pisali...

ja juz zaluje ze poprosilem Nute o pomoc w zrobieniu avatarka (wcale sie nie wstydze tego ze sam nie potrafie), zaluje ze dalem sie wciagnac w ta bezsensowna dyskusje i zaluje ze pozostali byli swiadkami tego rodzaju dyskusji o niczym.

modliszka 
totalny rekordzista

No i oto przykład powiedzenia „ Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem we mnie...”...Jest jednak małe "ale"...I nie chodzi tutaj o to, czy kogoś bronię, czy też nie, ale w miarę obiektywnie chce spojrzeć na tą sytuację...
Zdjęcie z meczu, przedstawia czterech panów i ci, którzy ich nie znają nie wiedzą, kto jest kto...Komentarze również były bardzo ogólnikowe i w jakiejś tam części, osoby przedstawione na zdjęciach, dalej zachowały swoją anonimowość....
W wypadku avatarka, osoba została konkretnie nazwana z nicka...tu widzę małą różnicę.
Po za tym i tu znów wyłącznie mój pogląd, avatary powinny dotyczyć wyłącznie osoby, która pisze pod tym, konkretnym nickiem (bez mieszania w to osób trzecich)...
Powtórzę się, ale na tą chwilę avatar ma już postać jak najbardziej akceptowalną i nie ma o co kruszyć kopii, a tym samym prowadzić, do jakikolwiek zwad....
Takie sytacjie uczą nas jedynie, czego nie robić i co takie sytuacje mogą spowodować, wiec potraktujmy to jako następną lekcję życia forumowego...

gawron 
totalny rekordzista

M4b - mial pelna zgode na zamieszczenie tej foty.. spiesze wyjasnic :lol:

jednak anonimowosc nie zoastala zachowana a do calej czworki dolaczyl jeszcze piaty koles i kilka forumowych panienek... :lol: :lol:

modliszka 
totalny rekordzista

gawron napisał/a:
M4b - mial pelna zgode na zamieszczenie tej foty.. spiesze wyjasnic :lol:

jednak anonimowosc nie zoastala zachowana a do calej czworki dolaczyl jeszcze piaty koles i kilka forumowych panienek... :lol: :lol:

I muszę przyznać, że ta wersja mi osobiście najbardziej sie podobała =D>

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Ufff. ale się temat rozwija :P

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Podsumowując i kończąc ten nieszczęsny (nieprzebolały dla niektórych) temat - bez zgody osoby zmieszczonej na zdjęciu nie powinno się takiego zdjęcia publikować pod żadną postacią, avatarka, zdjęcia w gąszczu traw, czy też pod wodą.

Zmieniacie avatarki ? bo to jest chyba tematem wątku :roll:

gawron 
totalny rekordzista

zaloze sie ze T-D odpalal ten watek pelen zdenerwowania i zastanawial sie czy przypadkiem znowu nie ma jakiegos dlaczego? :lol: :lol: :lol:

tomasz-dominik napisał/a:
Zmieniacie avatarki ?

musze pytnie T-D uzupelnic :lol: :lol: ... Dlaczego zmieniacie avatarki? :mrgreen:

p.s. T-D lec po pifffko.. :lol:

shortt 
nie boi się klawiatury
Capehorn

gawron napisał/a:
Dlaczego zmieniacie avatarki

Wiosna - czas zmian.... :twisted: :twisted: :mrgreen:

gawron napisał/a:
lec po pifffko..