Wysłany: Pią 10 Lut, 2006 Czy macierzyństwo w dzisiejszych czasach to ...
Polki planując macierzyństwo, obawiają się, że mogą zbyt wiele stracić: pracę, szansę na awans, jedne podejmują ryzyko, inne w ogóle rezygnują z macierzyństwa a TY?
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Czw 16 Lut, 2006
A propos becikowego - sorki za chwilowy rozjazd tematu ...
Ostatnio miałem wątpliwą przyjemnosć podróżowania z taksówkarzem (naszym piaseczyńskim), który podjął rozmowę na temety "polityczno społeczne".
Myślałem że mnie po drodze wysadzi z samochodu i będę dalej zaiwaniał pieszo. Gościu
koło 70-ki, typ - beret moherowy męski.
I zeszło na becikowe ...
Jak on się wq..ił kiedy mu powiedziałem że całe to becikowe to pic, oszustwo i mydlenie oczu ... Jak zaczęliśmy się sprzeczać ...
Nie dopuszczał do siebie myśli że poza 1000 zł na "początek" potrzebne jest x razy to 1000 zł na dalsze utrzymanie dziecka, a tu już pomysłów rządzącym brak.
Nie dopuszczał do siebie ionformacji że becikowe podnosi dochód i płacony przez tych najbiedniejszych podatek, że w wielu przypadkach ten zwiększony dochód może być dodatkowo powodem utraty innych zasiłków wypłacanych przez instytucje opieki społecznej - np. zasiłki mieszkaniowe (urzędnicy alarmują że muszą wstrzymywać dodatki bo ludzie "wyskakują" ponad maksymalny próg dochodu zapisany ustawą, a rząd udaje że tamtu nie ma), czyli że dla wielu osób dostanie tego 1000 zł to utrata masy innych pieniędzy ...
Taki świętojebliwy a opowiedził mi historię swojego życia i m.in. to że się wyprowadził od żony i mieszka w Warszawie "z inną Panią" ...
Ciekawe że nie kłociło mu się to z głośno wyznawaną miłością do Radia M i idoli.
Ostatnio miałem wątpliwą przyjemnosć podróżowania z taksówkarzem (naszym piaseczyńskim),
Dobra - może teraz - czy ktoś zna numer taksówki piaseczyńskiej co przyjedzie po Ciebie w okolice Piaseczna albo do Warszawy o każdej porze nocy i dnia????
Dobra - może teraz - czy ktoś zna numer taksówki piaseczyńskiej co przyjedzie po Ciebie w okolice Piaseczna albo do Warszawy o każdej porze nocy i dnia????
no pewnie... kazda korporacja -- i nie w okolice tylko pod klatke... ostatnio wzywalismy "4" --- 644 44 44 --- 60pln do centrum
Dzwoń na numer : 509-208-934
Proś Marcina
Jak chcesz żeby przyjechał bardzo szybko to musisz powiedzieć hasło : Destiny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum