A ja zrobiłam dziś naleśniki i na obiad były ze szpinakiem . Od jakiegoś czasu starałam się przekonywać do tego "zielska", głównie odważałam się na jakieś dania w kantynie pracowniczej. Ale teraz przydałoby się przekonać 314TeRa . Małżonek który od lat pałał wstrętem do tego zielonego "paskudztwa" po zjedzeniu powiedział że bardzo dobre .
Trzeba łamać uprzedzenia
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
To mi przypomina doniesienia typu "amerykańscy naukowcy stwierdzili"....
http://wiadomosci.onet.pl...t.html?drukuj=1
niekoniecznie tylko amerykańscy naukowcy stwierdzają, przedewszystkim nie powinno chodzić o to, kto to stwierdził tylko co stwierdził i na jakiej podstawie.
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
Klaruję:
stwierdzenie "amerykańscy naukowcy stwierdzili" jest sformułowaniem prześmiewczym, w dawnych latach często używanym do wykazania bezsensu pewnych głoszonych rewelacji i kupowania tego przez naiwnych tylko dlatego że amerykańskie znaczyło najlepsze i najmądrzejsze i musiało być ok.
Polemika:
właśnie źródło owych rewelacji i mtoda badań, która doprowadziła do wyciągania zacytowanych wniosków budzi we mnie śmiech, bo opiera się na badaniach instytutu o średniej miarodajności, a przytaczany jest przykład jednego człowieka, który poczuł się lepiej. W tle jest przedstawiana szersza grupa, nie wiadomo jak liczna (biorąc pod uwagę lokalizację jednostki badawczej jakieś 30 osób z 25 okolicznych wiosek - ironizuję). Dlatego przenoszenie tego na ogół populacji jest moim zdaniem absurdem.
Bezkrytyczne podchodzenie do tego typu dokonań naukowych jest średnio rozsądne. W swojej poprzedniej pracy miałem do czynienia z równie bezkrytycznym podejściem różnych osób do quasi-naukowych publikacji i raczej skutki były opłakane...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum