Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: 314TeR
Pią 21 Kwi, 2006
Zmiana samochdu
Autor Wiadomość
Marcin-626 
lubi się odzywać

Wysłany: Wto 24 Sty, 2006   

Co ty się tak uparłeś tych serwisów, po to kupujesz japończyka żeby po nich nie jeździć ](*,)

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Sro 25 Sty, 2006   

Powiem tak - po to kupiłem fabrycznie nowego japończyka (co prawda "Made in UK") żebyu po serwisach nie jeździć. Ale samochodzik to urządzenie mechaniczno-elektryczne i jako takie może się niestety zepsuć. Wtedy potrzebne są cześći, nawet do niezawodnego zazwyczaj japończyka. I magik-serwisant który to naprawi.
Jeśli brak ktoegoś z elementów tej układanki robi się słabo.
Sama marka MAZDA, pomimo bardzo dobrej opinii nie gwarantuję że nigdy ale to przenigdy nie nastąpi usterka. Nie zapominajmy też o okresowych przeglądach i wymianie materiałów eksploatacyjnych - filtry, klocki hamulcowe, tarcze itp.
One też są potrzebne, a jeśli nie ma dostawcy to i podaż słaba - ceny w górę.
.

Marcin-626 
lubi się odzywać

Skoro można dostać części zamienne i eksploatacyjne do VW Garbusa i innych aut, których nie produkuje się od dawna to chyba będą i do aut koncernu, który się zwija z naszego rynku [-o< . Jest tyle różnych zamienników, które nie odbiegają jakością od oryginałów, że nie widzę problemu. Nie ma co sr...ć ogniem :mrgreen:

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

A ciekawi mnie, co ile i gdzie robicie przeglądy samochodu ( czy autoryzowany serwis, czy inne serwisy) ?
Niedaleko naszego osiedla, tuż przy Cukierni ul. chyba Jana Pawła, jest maleńki sklep z częściami zamiennymi - polecam ! Duży asortyment, do różnych marek a ceny bardzo przystępne. Będąc tam ostatnio, pan opowiadał mi, że bardzo często serwisanci, zarówno z piaseczyńskiej Toyoty, jak i VW, przyjeżdżają do niego, kupują części, które skończyły im się w magazynie. Klient przekonany, że wymieniona część, pochodzi bezpośrednio od producenta części samochodowych dla danej marki płaci bajońskie kwoty, przy czym ta sama usługa w innym punkcie, potrafi być dużo tańsza.
VW, nie zezwala klientowi być przy samochodzie, podczas przeglądu, motywując to barkiem bezpieczeństwa osob trzecich - bzdura ! Dlatego tez przestałam do nich jeździć !

Marcin-626 
lubi się odzywać

Ja jeżdżę sobie do znajomego, który wie co i jak i nie muszę płacić bajońskich sum a efekt ten sam :mrgreen:

gawron 
totalny rekordzista

modliszka napisał/a:
A ciekawi mnie, co ile i gdzie robicie przeglądy samochodu ( czy autoryzowany serwis, czy inne serwisy) ?

co 30.000tys
autoryzowany
ale nie pytaj o koszty bo ich nie znam ... 8) :D

co do czesci... ta sama czesc w pudelku w service autoryzowanym kosztuje 2x czasami 3x wiecej... niz bez pudelka w sklepie... kiedys robilem przeglad w autoryzowanym fordzie (juz po gwarancyjny) ... chcialem po kupnie autka wymienic pasek rozrzadu... jak mi cene za pasek zaspiewali to na ziemi prawie usiadlem... pojechalem do sklepu kupilem 3x tanej (taki sam - z tej samej fabryki) i kazalem swoj zalozyc...

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia

Mam zaprzyjaźniony warsztacik na Mokotowie i od paru lat korzystam tylko z ich usług. 8)
Przegląd szybko, tanio i bez "ukrytych" kosztów :wink: (zresztą nie wiem, może klientom "z ulicy" coś doliczają... :twisted: )
Części kupują sami, po zdiagnozowaniu usterki. Ja wybieram głównie zamienniki. Autko swoje lata i kaprysy ma. Nie będę mu fundował oryginałów :wink:

gawron 
totalny rekordzista

M-Teo napisał/a:
Mam zaprzyjaźniony warsztacik na Mokotowie

Mokotow :-k Mokotow ... jezeli przy Raclawickiej to ... w kazdym warsztacie banda oszustow :evil: --- a przy Olkuskiej całkiem mili ludzie... :D

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia

gawron napisał/a:
Mokotow :-k Mokotow (...)

Długi czas byli na Domaniewskiej, teraz przenieśli się na Garażową.

Odpowiedz do tematu