Ja oponki zmieniłem tuż przez 1 listopada.
Opłaca się wcześniej o tym pomyśleć, bo jak już śniegiem sypnie to zazwyczaj wszyscy naraz chcą zmieniać opony - robią się straszne kolejki.
Ja zmieniam opony w warsztacie znajdującym się obok salonu Peugeot.
Wymiana wszystkich 4 opon to koszt 60 zł.
A mi po przesiadce z letnich michelinek na zimowe kormorany dużo gorzej się jeździ. Głośniej i jakby te koła nie były dobrze wyważone ( były wyważane). Może się przyzwyczaję
_________________ Ci którzy dzisiaj śpią spokojnie jutro się już nie obudzą, a tylko paranoicy przetrwają [Andrew Grove - Intel]
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 18 Lis, 2005
Dswig, głośniej to zawsze będzie bo zimówki są głośniejsze.
A co do wyważenia - to że były wyważane nie znaczy że zostały prawidłowo wyważone.
Jeśli masz wątpliwości, podjedź gdzieś i sprawdź. Innej metody nie ma.
Wiem, że to normalne i nic z tym nie da sie zrobić, nawet gdybym kupił zimówki Continentala, GoodYeara lub Michelin. Pomarudzić jednak można .
M4b napisał/a:
A co do wyważenia - to że były wyważane nie znaczy że zostały prawidłowo wyważone.
Wątpliwości to mam, bo przy 100 mam drgania na kierownicy, których przed wymianą opon nie miałem.
dswig napisał/a:
M4b napisał/a:
Wiem, że to normalne i nic z tym nie da sie zrobić, nawet gdybym kupił zimówki Continentala, GoodYeara lub Michelin. Pomarudzić jednak można .
M4b napisał/a:
Wątpliwości to mam, bo przy 100 mam drgania na kierownicy, których przed wymianą opon nie miałem.
Ale do tej wiosny pewnie chciała byś się doturlać, najlepiej bez dzwonków ???
Dodatkowo pomyśl o tym że Ty jako Ty chyba zamierzasz funkcjonować znacznie dłużej ???
Destiny napisał/a:
a tego proszę mi tu nie wyciągać, bo zaraz zacznę dyskusję czy mamy wpływ na swoje życie, czy nasz los jest z góry ustalony...
Bardzo filozoficzna kwestia ...
Bo czy jest na górze ustalone że nie zmienimy opon i np. nie uda nam się zatrzymać przed skrzyżowaniem ?
A co do sprzedaży pojazdu ...
Może się okazać (odpukać i nie życzę) że pozorna oszczędność kasy na oponach zemści się zwiększonymi wydatkami na naprawy i spadkiem wartości wehikułu.
A opony można przecież również sprzedać z samochodem uatrakcyjniając ofertę lub motywując podniesienie ceny o klikaset złotych, lub zostawić sobie do nowego samochodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum