Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kaffi
Nie 05 Lis, 2006
Zimą powiało...
Autor Wiadomość
Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 05 Lis, 2006   Zimą powiało...

Biało ostatnio za oknem, pogoda jesienno-zimowa. Ale skoro już śnieg się pojawił to wypadałoby pomyśleć o zmianie opon.
Wymieniliście już?

My nie, ale trzeba będzie wkrótce o tym pomyśleć. Zastanawiam się jak duża część kierowców przestraszyła się zimy i oblegają punkty wulkanizacyjne?

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

olafson
lubi się odzywać

Wysłany: Nie 05 Lis, 2006   

My też jeszcze na letnich, ale musimy dopiero kupić zimówki więc może się okazać, że potrwa to do wiosny...

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

My już za chwilkę będziemy szaleć ze zmianą opon! troszkę ślisko zaczyna się robić. Nie ma co ryzykować :?

Delfin 
czasem gawędzi

Kolejki do wymiany opon ogromne. Jak tylko pojawił się śnieg, to również kolejki.
Ja już się umówiłam na wtorek, ale kolega w piątek próbował się umówić to usłyszał termin na 18-ego ! #-o

radok 
znany gawędziarz

Ja wymieniłem wczoraj w Norauto. Przy zakupie opon u nich zakładają na miejscu. Gdybym miał swoje to najbliższy termin był na 15. Wybrałem Dębicę Frigo 2 (po przeczytaniu zeszłorocznych opinii z forum oraz testów z prasy moto, cena też miała znaczenie). Pierwszy raz będe jeździł na Dębicy. W ubiegłym roku dokonały żywota oponki Fulda, z których byłem zadowolony. Mam nadzieję, że Dębica się spisze :mrgreen:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

radok napisał/a:
Wybrałem Dębicę Frigo 2
no właśnie, ja też słysząłem dobre opinie o tej oponie ... jaka cena w Norauto ?

Ja wymieniłem dzisiaj ... ale wcale nie czuje się z tego powodu lepiej ... okazało się, że moje zimowe są tak zjechane, że mają płytszy bieżnik od letnich :|

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec

Ja wymieniłem w czwartek. Wystałem się w kolejce pod wulkanizacją 2,5 godz., ale przynajmniej mam z głowy. 8)
Co do Dębicy Frigo - miałem przez 3 sezony i muszę powiedzieć, że spisywały się więcej niż dobrze. To opony naprawdę godne polecenia.
W tym roku kupiłem Firestone Winterhawk. Zamówiłem w sklepie internetowym, bo cena była znacznie niższa od katalogowej. Mam nadzieję, że będą się sprawować równie dobrze, co Frigo. :)

radok 
znany gawędziarz

Dębica Frigo 2 w Norauto to koszt 199 złotych za sztukę. Nie jest to najtaniej, ale mi chodziło o czas.

olafson
lubi się odzywać

Wysłany: Pon 06 Lis, 2006   

Dębica Frigo 2 nie zebrała najlepszych not w teście magazynu motor, ale i tak chyba też się o nie pokuszę. Zawsze to lepiej średnie zimówki niz żadne. A poza tym zbieraja pochlebne komentarze uzytkowników...

Odpowiedz do tematu