woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Sro 08 Mar, 2006
...niesety nie pamietam - a tez ciekawa jestem
...aha, przypomnialo mi sie, ze trzeba w Urzedzie Skarbowym wypelnic jakis dokument (podatek od kupionego autka) i na tym dokumencie potrzeby jest podpis sprzedajacego i kupujacego.
...aha, przypomnialo mi sie, ze trzeba w Urzedzie Skarbowym wypelnic jakis dokument (podatek od kupionego autka) i na tym dokumencie potrzeby jest podpis sprzedajacego i kupujacego
chyba sobie ze mnie jaja robisz... jak niby technicznie mam to zalatwic??? przeciez nie bede kupowal autka pod US... a podatek placila zawsze jedna strona ... najczesciej kupujacy w wysokosci 2% wartosci auta...
A nie prawda nie trzeba
Ostatnio sprzedałam auto i PCC1 nie podpisywałam jako sprzedający.
Od zakupu auta ma sie 7 dni na zgłoszenie tego faktu PCC1 do US
Trzeba sprawdzic czy pojazd nie ma "paszportu" czerwona książka bo potem nie będzie mozna go przerejestrować i będzie trzeba ścigać poprzedniego właściciela.
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Trzeba sprawdzic czy pojazd nie ma "paszportu" czerwona książka bo potem nie będzie mozna go przerejestrować i będzie trzeba ścigać poprzedniego właściciela.
mozesz napisac cos wiecej... ??? jakos nie lapie o co chodzi z tym "paszportem" --- no a jak nie zrozumiem do piatku to mi wytlumaczysz łopatologicznie...
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Sro 08 Mar, 2006
ja pamietam, ze znajomy mial problem z tym dokumentem do Urzedu Skarbowego - po prostu znajomy jako kupujacy pojechal zarejestrowac pojazd a do tego jeszcze Urzad Skarbowy chcial juz miec za soba - okazalo sie, ze potrzebny jest podpis sprzedajacego (akurat ten byl w innym miescie).
[ Dodano: Sro Mar 08, 2006 8:55 pm ]
podczas rejestracji pojazdu zapytano mnie o ksiazeczke (chyba czerwona - czy cos takiego) ...ale oczywiscie nie wiem o co chodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum