Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: 314TeR
Pią 21 Kwi, 2006
Niebezpieczne miejsca dla kierowców
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006   

lusterka, lusterka i jeszcze raz lusterka.... zanim nacisnie sie hamulec :!:

wbrew pozorom mozna sie przyczynic/byc winnymwinna kolizji, wypadku nie uczestniczac w nim :!:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Cytat:
lusterka, lusterka i jeszcze raz lusterka.... zanim nacisnie sie hamulec

no nie przesadzaj ... ja tam się nie przeglądam za każdym razem w lusterku czy dobrze wyglądam tylko dlatego, że zamierzam kogoś puścić ... no chyba że ... pieszego ... w damskim wykonaniu :mrgreen:

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

hahaha, to CI sie udalo TD :) Gawron - wpadles :P :mrgreen:

gawron 
totalny rekordzista

gleba ... :lol: :lol: :lol: --- T-D =D> :mrgreen:

mam jednak nadzieje ze jednak patrzysz w lusterka raz na jakis czas i wiesz co sie dzieje nie tylko przed Toba, ale i za Toba... a nie tylko i wylacznie po to, aby fryzurke poprawic.. :D

Delfin 
czasem gawędzi

Uprzejmość kierowców jest bardzo potrzebna. Regularnie się o tym przekonuję wyjeżdzając z osiela przy Bonderze. Szczególnie rano.
A więc Modliszko, nie czuj się winna i nie zmieniaj drogowych przyzwyczajeń. Uprzejmość to jedno a ostrożność to drugie. W tamtym przypadku właśnie tej ostrożności zabrakło.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

gawron napisał/a:
mam jednak nadzieje ze jednak patrzysz w lusterka raz na jakis czas i wiesz co sie dzieje nie tylko przed Toba, ale i za Toba

a wiesz czasem mam wrażenie, że w lusterka patrze się nawet częściej niż do przodu ... :roll: może dlatego, że mam większe zaufanie do siebie niż do tych z tyłu ... pewnie dlatego, że już 2 razy wjechali mi w du.... tył samochodu :lol:

Ja tam staram się być uprzejmy, nie zbawi mnie to czy puszczę ten jeden czy dwa samochody, a pieszym też jestem i wiem jak miło jest, kiedy samochód samiast przejechać po palcach zatrzyma się i przepuści =D>

Ten wyjazd przy Bonderze to faktycznie niebezpieczny jest .... :|

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Delfin napisał/a:
Uprzejmość kierowców jest bardzo potrzebna. Regularnie się o tym przekonuję wyjeżdzając z osiela przy Bonderze. Szczególnie rano.
A więc Modliszko, nie czuj się winna i nie zmieniaj drogowych przyzwyczajeń. Uprzejmość to jedno a ostrożność to drugie. W tamtym przypadku właśnie tej ostrożności zabrakło.

Analizowaliśmy dzisiaj, ze znajomymi, tą sytuację tak na chłodno, no i muszę powiedzieć, że winna leży po środku :-k Moja wina polega na tym, iż skosiłam "wysepkę" i pojechałam prosto, gybym jechała zgodnie z pasami ruchu, zablokowałabym na amen przejazd w kierunku Magdalenki, a babka wyjechała by bez problemu. Babka, właczając się z podporzadkowanej, powinna sie była upewnić, czy może wyjechać a jednak tego nie zrobiła, co spowodowało zderzenie z innym autkiem.

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006   

jakbys pojechala nie po wysepce, tylko zgodnie z wymalowanymi pasam, to ktos obok Ciebie wjechalby PRZEZ wymalowana wysepke do skretu - i bum - tak czy tak niedobrze

czyli dobrze

bo na dobry uczynek zawsze jest czas na drodze

i ja choc czesto sobie mysle, ze stoje w rzadku "dla frajerow" to stajac w takim rządku ciesze sie, ze moge o sobie powiedzieć, ze odrozniam sie od "cwaniaków"

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Cytat:
i ja choc czesto sobie mysle, ze stoje w rzadku "dla frajerow" to stajac w takim rządku ciesze sie, ze moge o sobie powiedzieć, ze odrozniam sie od "cwaniaków"

dokładnie tak =D>

Modliszka, daj spokój ... żadne po środku :wink: nie zmieniaj swoich przyjaznych nawyków na drodze =D>

modliszka 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:

Modliszka, daj spokój ... żadne po środku :wink: nie zmieniaj swoich przyjaznych nawyków na drodze =D>

T-D, za Twoją namową, będę nad tym pracowała :wink: :D [-o<

Delfin 
czasem gawędzi

Wysłany: Czw 06 Kwi, 2006   

Chyba większość kierowców kosi "wysepkę" (łącznie ze mną :oops: ) i dlatego przyznaję rację Pohorowi. Zawsze nalezy pamietać o zachowaniu ostroznosci gdy się włącza do ruchu.

gawron 
totalny rekordzista

dokladnie Delfinku... dokladnie ... ja tez kosze... i moge zaklady przyjmowac, ze kiedys przynajmniej raz koszeniu wysepka ulegla w wydaniu kazdego z nas a jezeli nie to ulegnie

RoY 
znany gawędziarz

A ja tam koszę ile wlezie - za każdym razem - bo po co ruch blokować.
Modliszka zrobiła dobrze - jest kulturalna na drodze więc ustąpiła.
Inna sprawa, że ja bym nie ustąpił.
Dlaczego ?
Kiedyś ktoś mi ustąpił - żebym skorzystał z zielonej strzałki przy Bonderze w stronę W-wy.
Tak się tym zasugerowałem, że prawie zapomniałem sprawdzić czy cosik z lewej nie jedzie.
Jechało, ale na szczęście w porę "opamiętałem się".
Dlatego teraz staram się tak ustępować aby nie powodować błędnych wniosków u kierowców.

W sytuacji opisanej przez modliszkę kierowca przyjął błędny wniosek, że modliszka upewniła się, że nic z naprzeciwka nie jedzie... ](*,)

modliszka 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 10 Kwi, 2006   

RoY napisał/a:

W sytuacji opisanej przez modliszkę kierowca przyjął błędny wniosek, że modliszka upewniła się, że nic z naprzeciwka nie jedzie... ](*,)

Roy-ku, kierowca który uczestniczył w wypadku, jechał w tym samym kierunku, co ja ...
Kobieta widziała go z lewej, ale pomimo to wyjechała...ja nie obserwowałam, co się dzieje z tyłu, na pasie obok....Zresztą i tak nie miałabym wpływu.

Jedną rzeczą pocieszyliście mnie bardzo =D>
Że większość osob "kosi" tą wysepkę, a powód chyba dla wszystkich jest ten sam....żeby nie blokować ruchu dla tych, kórzy przez światła jadą prosto....

Odpowiedz do tematu