Dotyczy : Nieprawidłowe ustawienie znaku "droga bez przejazdu"
Zwracam się z uprzejmą prośbą o rozwiązanie(usunięcie znaku) problemu dotyczącego nieprawidłowego ustawienia znaku "droga bez przejazdu", który stoi sobie przy przedłużeniu ul. Energetycznej przy Jecie.
Czyli za Waszym pozwoleniem mogę złozyć w UG Piaseczno?
moim zdaniem nie... wczesnej argumentowalem... nie chcialbym, aby sie okazalo, ze znak zostanie a droga stanie sie jednokierunkowa w strone W-wy a w strone osiedla bedzie zamknieta.
Jeśli ktoś jeździ tak jak ja przez stacje JET
to i tak tego znaku nie widzi
dlatego niech on lepiej sobie stoi i zmniejsza natężenie ruchu w tym miejscu.
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
dlatego niech on lepiej sobie stoi i zmniejsza natężenie ruchu w tym miejscu.
i niech tak zostanie, chociaż jak ktoś już skręci w prawo z Puławskiej, to i tak jest za późno..... Zaczyna się zawracanie i w ogóle, ale z drugiej strony mam wrażenie, że w 90% tej drogi korzystają miejscowi..... Przejezdni i tak jadą według znaków na Magdalenkę, czyli dalej prosto i dopiero na następnych światłach skęręcają w prawo.
Przejezdni i tak jadą według znaków na Magdalenkę, czyli dalej prosto i dopiero na następnych światłach skęręcają w prawo.
I lepiej niech tak zostanie
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Przejezdni i tak jadą według znaków na Magdalenkę, czyli dalej prosto i dopiero na następnych światłach skęręcają w prawo.
I lepiej niech tak zostanie
Coś w tym jest - wkurzają mnie TIR'y, który jadą tamtędy na skróty - czasowo wychodzi dla nich pewnie tak samo, a oszczędzają może 200-300 m, za to zanim się poskładają w zakrętach, to mija sporo czasu i skutecznie zwalniają ruch....
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Czw 02 Mar, 2006
Kania, jeżeli masz "zasięg" na całe Piaseczno, to poproszę o wrócenie uwagi na ustawienie znaków przy skrzyżowaniu Wojska Polskiego z (ulicy nie pamiętam) skrzyżowanie przy dawnym kinie w Piasecznie (skręt w stronę Grójca) .....Korek się tworzy niemiłosierny a znaki pionowe i poziome sobie zaprzeczają - istny sajgonik.....Wiem, że dasz radę
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
oki, jutro bede w poblizu to dyplomatycznie(dyskretnie) rozejrze sie
_________________ Byłem na forum prywatnie...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Pią 31 Mar, 2006
Od dzisiaj, jest to dla mnie BARDZO niebezpieczne miejsce....
Trasa Piaseczno-Magdalenka. Jadąc od Laminy w kierunku naszego osiedla, po lewej stronie jest Orlen, z którego bardzo często wyjeżdżają autka i próbują włączyć się do ruchu...chciałam jedynie pomóc, a spowodowałam kolizję.....
Zatrzymałam się, żeby umożliwić kobiecie wyjazd z Orlenu, ale w chwili kiedy ona próbowała włączyć się do ruchu gość z drugiego psa, przywalił w nią z wielkim impetem...
Z bólem serca, ale pieszym już od jakiegoś czasu, nie umożliwiam przejścia przez pasy, od dzisiaj to samo z kierowcami innych autek....
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006
Cytat:
Zatrzymałam się, żeby umożliwić kobiecie wyjazd z Orlenu, ale w chwili kiedy ona próbowała włączyć się do ruchu gość z drugiego psa, przywalił w nią z wielkim impetem...
Z bólem serca, ale pieszym już od jakiegoś czasu, nie umożliwiam przejścia przez pasy, od dzisiaj to samo z kierowcami innych autek.
To nie Twoja wina ... to że kogoś puszczasz z uprzejmości nie zwalnia go z ostrożności we włączaniu się do ruchu
Wiem o jakich przypadkach mówisz, sam czasem też mam dylematy kiedy widzę, że z mojej uprzejmości może wyjść kraksa .... faktycznie najbardziej martwi mnie puszczanie pieszych .... ech
Ale nie rezygnuj z uprzejmości bo to ona odróżnia nas od ignorantow na szosie
(no i dzięki Twojej uprzejmości już raz szybciej wjechałem na osiedle )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum